СП Хрватска 2009 - Ракомет (мажи) - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Крусер
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Утре ќе биде лудница, ако победиме мислам дека тука во Вараждин ќе се запали и шаторот во центар.
Ајде Македонци одиме на нова победа!!!

ke go ima utre toa i uste mnogu snimki koi sto gi napraviv za vreme i po natprevarite samo neznam dali ke go stavam tuka najverojatno ke go stavam na youtubeili na prijateli.com.mk barajte koco od bitola 26 god

само гледај што побрзо да го направиш тоа, не иде вака да чекаме
:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

ke go ima a sega izvinete ama odam na zabava so tie stos etuka vo varazdin ke se vidime so drugiute caos se ke ima utre
:baeh::baeh::helou::salut::tv:

Еве ме дома, за жал. Во саботата кога стигнав во вараждин, атмосферата беше прекраса, таа еуфорија ги понесе речиси сите присутни таму. Прв натпревар на СП, и тоа со речиси ракометен непознат Тунис, сите таму очекуваа победа...имаше мн телевизиски екипи кој бараа интервјуа, дојде инфо дека во кладилниците таму коеф за победа на Македонија е 2.4 и сите отидоа по уплаќања. Јас ставив 250евра на победа над Тунис, имаше и полоши кој редеа по 1000е.
После натпреварот ШТАМА...мене срцето ми се скрши, ноќта неможев да заспијам. Утредента исто, тмурна атмосфера, на сите се забележиваше накиснати лица...на стадион исто, навивачите се преполовиа, имаше речиси двојно помалку од предхидниот натпревар. Али по натпреварот вистинска бомба на плоштад!
Дојдоа нашите репрезентативци, сите почнаа да ги гушкаат и да ги охрабруваат. Кире имаше еден говор (ми кажаа дека го давале на ТВ затоа не го опишувам) бидејки навивачите од СК и БТ нешо како да се рчнаа, и Кире проба сите да ги здружи и заедно срцето да го оставиме на стадион. После тоа почна песна да се пее и плоштадот почна да се пуни.
За понеделникот незнам што да говорам, немам зборови да ја опишам ситуацијата пред натпреварот и после натпреварот. Едноставно неописиво нешто. Пак ке кажам, штета што после натпреварот морав да идам да се пакувам, бидејки многу е скап престојот тука и нема се пари. Пред да заминам за СК, отидов да се поздравам со другарите кој ги запознав, кога ги гледам таму пак дошле нашиве репрезентативци...тоа беше ЛУДИЛО, мислам дека се свртеа сите стари македонски песни, сите навивачки, песни од Тоше...Кире махер, караоке махер. :)
Али ете морав да си отидам прерано.

Хрватите во Вараждин се супер луѓе. Искрено пред да ми се случи ова СП, за Хрватите имав стварно ниско мислење. Али сега сватив каква лоша слика имаме за нив, веројатно србоманите тука ствараат многу погрешна слика за нив. Супер не пречекаа и се покажаа како супер домаќини!

Сеуште сум во еуфорија, па веројатно заборавив нешто да пишам, али ке се надополнам што се смирам малце.

Едит- Еве заобравив за агенцијата за млади и спорт.
Видов 3-4автобуси баш од АМС, беројатно беспари ги донесоа сите со партиски книшки. Али се погрижија и за нас кој самостојно дојдовме во Вараждин. Јас откако ги остаив парите во кладилница, луѓе од АМС ми помогнаа со јадење, пиење, навивачки реквизити(мајчки, дресови, шалови, капи, знамиња, нешо за свирење и за лупање) исто така добив и бесплатни влезници. Затоа морам да им се заблагодарам на АМС, од пред некоја година навистина заличија на права агенција која го води спортот во Македонија!

Ке го јадеме од Русите и Германците, кога ке запнат ни нема спас, само да се надеваме Полска да губи.

Хрватите во Вараждин се супер луѓе. Искрено пред да ми се случи ова СП, за Хрватите имав стварно ниско мислење. Али сега сватив каква лоша слика имаме за нив, веројатно србоманите тука ствараат многу погрешна слика за нив. Супер не пречекаа и се покажаа како супер домаќини!

Супер е таму, и секогаш не пречекуваат добро. Уште пред првенството пишував дека Вараждин е прекрасно и гостопримливо градче и одлично ќе бидеме пречекани. Многу пати Хрватите ни давале поддршка и на мечеви помеѓу нивни и Грчки екипи скандираа Македонија, Македонија. Штета што не сме го вратиле тоа на вистински начин, но ова светско во ракомет ќе ни биде лекција за понатаму. Дури и Србите се фалат дека биле прекрасно дочекани од локалното население. Секоја чест за домаќинот!

Жал ми е што си пукнал во кладилница. Букмејкерите обично не грешат кога ги прават коефициентите и затоа не треба да се игра навивачки. Но добро, што е тука. Ти барем ја почуствува атмосферата таму и биди среќен за тоа. Ние овде дремеме и чекаме некој да ни пушти клип од прославите :pos2:.

Поздрав!

Под претпоставка дека Полска ќе го победи Тунис,доволна е и 1 победа во преостанатите 2 натпревари.

А кога сме кај кладилниците,за победа на Македонија над Полска квотата беше 7 :vozbud:

Ке го јадеме од Русите и Германците, кога ке запнат ни нема спас, само да се надеваме Полска да губи.

И кога игравме фудбал со Англија викаа дека ќе не сомелат.
И Кометал кога играше со Шлагелсе надомести 7 гола разлика кога никој не веруваше.
И кога игравме сега ракомет со Полска велеа дека ќе не згазат.

Дајте малку позитивност. Не велам да се силиме, да креваме ега до небеса, да викаме дека ќе победиме, иако Русија и Германија се светски ракометни супер сили. Тие се луѓе и ние сме луѓе. Тие имаат пар нозе и раце и нашите имаат пар нозе и раце. Кога ќе почне натпреварот, фаворити и аутсајдери нема, се` паѓа во вода. Милион пати е докажано дека улогата на фаворит не игра ништо во победата. Тоа е убавината на спортот, што никогаш не знаеш како ќе заврши некое поглавје од важен спортски самит.

Nemam nisto protiv hrvatite i jas mislam deka dobro go organiziraa svetskoto vo rakomet ama koga ke se prisetime deka nemozea da go priznaat porazot 2-0 od Makedonija vo fudbal pa posle nivniot selektor davase nekoj glupavi izjavi za lubenici ne mi teknuva bas kako idese i na kraj nasite koga mu poklonile edna(ova zvuci ko cacko koga raskazuva film ama taka mi tekinja so da praam):):) vazno sega na svetskovo e super samo da odime ponatamu da bide zustro

А кога сме кај кладилниците,за победа на Македонија над Полска квотата беше 7 :vozbud:

Па добро, не викаме дека нема изненадувања, туку дека не треба да се чувствуваме како големи фаворити ако букмејкерите не прогласиле за аутсајдери. Сите се залетавме со Тунис.

И кога игравме фудбал со Англија викаа дека ќе не сомелат.
И Кометал кога играше со Шлагелсе надомести 7 гола разлика кога никој не веруваше.
И кога игравме сега ракомет со Полска велеа дека ќе не згазат.

Дајте малку позитивност. Не велам да се силиме, да креваме ега до небеса, да викаме дека ќе победиме, иако Русија и Германија се светски ракометни супер сили. Тие се луѓе и ние сме луѓе. Тие имаат пар нозе и раце и нашите имаат пар нозе и раце. Кога ќе почне натпреварот, фаворити и аутсајдери нема, се` паѓа во вода. Милион пати е докажано дека улогата на фаворит не игра ништо во победата. Тоа е убавината на спортот, што никогаш не знаеш како ќе заврши некое поглавје од важен спортски самит.

Се разбира, не треба еуфорија, ама па нема никаква причина за песимизам. Меѓу 5 репрезентации, со исклучок на Алжир, можно е се. Ако одиграме исто како со Полска, имаме причини да се надеваме. Не сме фаворити, ама не сме ни повеќе репрезентација која некој ќе ја сомеле.

Инаку во Хрватска некои ракометни тренери и експерти веќе почнаа да ставаат акцент на играта на Македонија. Викаат дека не се изненадени од победата над Полска, иако се сомневаат дека можеме до полуфинале. Изненадени се. Како да не се, кога и ние кои најмногу верувавме во нашите, сме изненадени.

За Германија од друга страна викаат дека се разочарани. Лоша и непостојана игра и лоши голмани, беа дел од коментарите кои ги прочитав. Полска е несомнено подобар противник од Германија (иако Пољаците имаат спортски комплекс од нив). Незнам дали можеме да ја повториме истата игра. Но ако ја повториме, има да биде и тоа како весело...

ЕДИТ:

Nemam nisto protiv hrvatite i jas mislam deka dobro go organiziraa svetskoto vo rakomet ama koga ke se prisetime deka nemozea da go priznaat porazot 2-0 od Makedonija vo fudbal pa posle nivniot selektor davase nekoj glupavi izjavi za lubenici ne mi teknuva bas kako idese i na kraj nasite koga mu poklonile edna(ova zvuci ko cacko koga raskazuva film ama taka mi tekinja so da praam):):) vazno sega na svetskovo e super samo da odime ponatamu da bide zustro

Селекторот нивни. И нормално е тоа. Кој губи има право да се лути. Додека не му помине нервозата. Не е дека е Македонија во прашање, едноставно тешко прифаќаат пораз. Затоа и стигнуваат до големи успеси. Се е тоа во рамките на дозволеното.

Колку ми е мака шо не сум таму,значит ми идат пешки да тргнам. Па и ова утакмицава во 5 и пол ја наместиле,јас нашкола,немат да можам да ја гледам,.ќе полудам :nesum: Се надевам на победа или нерешен резултат или со Германија или со Русија. Напред Македонијаааа :oeoeoe:

Колку ми е мака шо не сум таму,значит ми идат пешки да тргнам. Па и ова утакмицава во 5 и пол ја наместиле,јас нашкола,немат да можам да ја гледам,.ќе полудам :nesum: Се надевам на победа или нерешен резултат или со Германија или со Русија. Напред Македонијаааа :oeoeoe:

Мене ме „болеше стомак“ за вакви натпревари :pos2:

Не се секирај, кога тепаме секогаш има реприза.

Па избегај од часови. Македонија е поважна. :)

Дома твојте сигурно ке те оправдаат...не игра Македонија секој ден на СП.

Јас утре ке сум највероватно во Дежа ву во Рамстор со екипа ке ја гледаме утакмицата. Кој сака да се приклучи нека повели. :)

и јас сум на школо неможам да гледам :icon_evil:icon_evil
се надевам на влез на нашите момци во следната фаза:oeoeoe::oeoeoe:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom