Рок/Метал vs. Турбо фолк и шабанерија

• Креатор на темата Креатор на темата Fantom
  • Време на започнување Време на започнување

Што преферирате, рок/метал или турбофолк?

• Вкупно гласачи
    343
Упростена не во смисла на збор него во смисла на функција педер.
На пример да си gey подрабира да имаш апартман во монако, да возиш лилаво ламборџини и да се облекваш кај Гучи. Ако немаш ништо од тоа тогаш не си gey туку обично педериште или по нашки буљаш
Ако сватив убаво тогаш...педерите се кремци, а буљашите се металци така?

Ја не реков дека со Цеца и Шабан кокошките несат појќе јајца, само реков дека ко им пуштаја на експеримет рокерска и металска музика кокошките ко да се парализираа и не несеа јајца.
Сакав да речам дека таква збрлаена музика е 100% штетна за организмо нарочно кај младите деца кои се уште растат и се развиваат. Јас на пример не разбирам како играте вие оро на таква музика, како со момичиња си прајте муабет в диско или кафеана кај што се слуша рок?
Нурнати со глајте се тресите нит можиш да му се удвараш на девојчето нит да си ја фатиш за љубовница. Не е практична рок музиката.
Од странска забавна музика само признавам Арсен Дедиќ.

Прво и основно самата споредба на тоа дека некој им пуштил рок на кокошките па помалку му носеле е тотално ненаучно. Така да ова не ти држи ни најмалку вода, ова ти го зборам како биолог.
Е сега друга работа, во однос на бркањето на женски, тие што ја сакаат музиката тие идат на свирки и концерти не да бркаат женски туку да слушаат музика. За бркање женски се прави на журки каде нема некоја поспецифична намера за слушање музика. Инаку извини ама сегде кај што сум бил каде што се пушта турбофолк, било доволно гласно да комуникацијата да е на исто ниво како на техно журка.
Така да и тоа со девојчињата не ти држи вода.
И на крај краева, овде не станува збор за тоа дали на некое животно како му делува едната или другата музика или пак на која музика паѓаат повеќе или помалку женски туку станува збор за која музика тебе лично три е подрага, или ако не разбираш еве пластично да ти објаснам, тоа е таа музика кога ќе си дојдеш дома уморен ја пушташ за да се опуштиш.

дај мајка му стара:uvo: цело време се инатете за рокот и турбото па не можеме сите да бидеме исти на земјината планета има 6.5милијарди народ(и нешо повеке) јас искрено сум за турбото и тоа од постарите пејачи ама не ми е криво што некои слушат други песни како со се рок/метал на кој што му се бендиса нека си слуша

Кои ти се тие постари турбофолк пејачи ако не е тајна.

Прво и основно самата споредба на тоа дека некој им пуштил рок на кокошките па помалку му носеле е тотално ненаучно. Така да ова не ти држи ни најмалку вода, ова ти го зборам како биолог.
Е сега друга работа, во однос на бркањето на женски, тие што ја сакаат музиката тие идат на свирки и концерти не да бркаат женски туку да слушаат музика. За бркање женски се прави на журки каде нема некоја поспецифична намера за слушање музика. Инаку извини ама сегде кај што сум бил каде што се пушта турбофолк, било доволно гласно да комуникацијата да е на исто ниво како на техно журка.
Така да и тоа со девојчињата не ти држи вода.
И на крај краева, овде не станува збор за тоа дали на некое животно како му делува едната или другата музика или пак на која музика паѓаат повеќе или помалку женски туку станува збор за која музика тебе лично три е подрага, или ако не разбираш еве пластично да ти објаснам, тоа е таа музика кога ќе си дојдеш дома уморен ја пушташ за да се опуштиш.
То со кокошките кажаа на телевизија а тие не лажат, ете уште некни рекоа исто на телевизија дека ќе врни денес и стварно заврна, значи нема лага и 100% е така, а то го споменав само како показател колку е штетна металската музика за здравјето на човекот и дека се пејат на енглески јазик и ништо не се разбира, можи ни караат врнат можи и против македонија пејат а рокерите скокаат и се радуваат на тоа.

Момиче не моиш да фатиш уз рокерска музика дефинитивно пошто ко ќе свири сите се тресат и не можат да зборат, значи за да фатиш девојка треба или на пауза меѓу песните или ко ќе пуштат некое танго или сентиш

Јас ко ќе дојдам дома уморен, мавам ракија, вечерам и си легнувам и немам време да се опуштам, а инаку си слушам и забавна и народна музика, имам и плоча од АБА и од Бони М имам и од Кемал Монтено и од Лео Мартин и од Ѓорѓе Марјановиќ (тие ми се ко бев млад и хипик) али не ги слушам оти грамофоно на радиото не ми чини.

Народната музика е за народот и за младо и за старо и за машко и за женско, да беше рокертвото убо , него ќе го свиреа на најголемите веселби - на свадбите, али на свадбите само народно се пушта.

Блага форма на ретардација станува се почеста појава...:nesum:

То со кокошките кажаа на телевизија а тие не лажат, ете уште некни рекоа исто на телевизија дека ќе врни денес и стварно заврна, значи нема лага и 100% е така, а то го споменав само како показател колку е штетна металската музика за здравјето на човекот и дека се пејат на енглески јазик и ништо не се разбира, можи ни караат врнат можи и против македонија пејат а рокерите скокаат и се радуваат на тоа.

Момиче не моиш да фатиш уз рокерска музика дефинитивно пошто ко ќе свири сите се тресат и не можат да зборат, значи за да фатиш девојка треба или на пауза меѓу песните или ко ќе пуштат некое танго или сентиш

Јас ко ќе дојдам дома уморен, мавам ракија, вечерам и си легнувам и немам време да се опуштам, а инаку си слушам и забавна и народна музика, имам и плоча од АБА и од Бони М имам и од Кемал Монтено и од Лео Мартин и од Ѓорѓе Марјановиќ (тие ми се ко бев млад и хипик) али не ги слушам оти грамофоно на радиото не ми чини.

Народната музика е за народот и за младо и за старо и за машко и за женско, да беше рокертвото убо , него ќе го свиреа на најголемите веселби - на свадбите, али на свадбите само народно се пушта.
Народно де . Не турбофолк .....

И ако не си доволно едуциран да разбереш англиски ..... :uvo:
Најголем процент од светското населени го збори англискиот јазик , затоа неможе да те лажат.....
А ако ми за „момиче“ да си фатам ,боље ми е сам да сум отколку со празноглава цицкотресачка..

Толку од мене :)

Каква нива за орање си ти брат...............само тоа не е до музиката која ја слушаш.......

A да , заборавив да го коментирам тоа за кокошките ...
Рок им пуштале и не неселе јајца ?? :nesvest:

Класичен пример за Mainstream follower ...
I Belive Whatever They Say on TV , I Do Whatever They Say on TV ....

Одамна престана да ме чуди Дарвиновата теорија ....:tapp:

Најголем процент од светското населени го збори англискиот јазик

Толку од мене :)

Најголем процент од светското население го зборува кинескиот јазик

http://www.krysstal.com/spoken.html

Гледаш како рокот и металската музика штетно влијаат на растот и развојот на младите! Јас што слушам Цеца Халид, Митар... ова го знаев а ти што слушаш АЦ ДЦ, Битлси, Дип Парпл, Бритни Спирс ова не го знаеше

каков заклучок, деца, можеме да извлешиме од ова ?

Гледаш како рокот и металската музика штетно влијаат на растот и развојот на младите! Јас што слушам Цеца Халид, Митар... ова го знаев а ти што слушаш АЦ ДЦ, Битлси, Дип Парпл, Бритни Спирс ова не го знаеше

Сори момак не збориме за мајчин јазик него за најупотребуван и за јазик највеќе што го знаат...тоа е англискиот од воено/бизнис.политички причини.

Сори момак не збориме за мајчин јазик него за најупотребуван и за јазик највеќе што го знаат...тоа е англискиот од воено/бизнис.политички причини.

А ти знаеш колку луѓе во светот покрај мајчиниот го зборува англискиот??
Па кажи колку ... дај едно свое видување...

Toa e зoшто американците се експерти за перење мозоци:toe:

А ти знаеш колку луѓе во светот покрај мајчиниот го зборува англискиот??
Па кажи колку ... дај едно свое видување...
Доволно многу за кога ќе отидеш на било кој дел од светот имаш 70% шанси да се разбереш на англсики, а со кинескиот не е баш така. Значи 60% како географска распространетост а не како 2 миљарда кинези.

Од ова можеме да заклучиме дека некој немал Географија во средно.

Кинескиот е најзборуван мајчин јазик...

Англиски: 1.8 Билиони

Кинески : 1.176 Билиони.

И да , слободно можам за право да си земам да ккажам : „Леле гледаш како влијае турбофолкот на мозокот :bip:“ ...:tapp:

Лет доста бе ги возиш луѓево, се изнасмеав. Кокошките, кина....
Али ај. Продолжете.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom