Ууу, у парк еден каков еее....*смајли што му течат лиги*Oooo...jas najmnogu na svet sakam decko metalec...ama pa ko za bejla nieden ne mi bil metalec....se nekoi kremcista.......a jas pak sum umrena po decko metalec
Што кога вашиот партнер е металец/ка? Дали ви сметаат некои стилови кои тие ги почитуваат, а вие да припаѓате од оној вид на луѓе кои не сакаат таков стил на музика и слично.
Ја отворив темава со цел да се подискутира не за тоа што прават и како прават и без никакви етикети и предрасуди, туку затоа што побрзо ќе забележиш металец отколку турбо фолкер нели? Имаат поистакната шминка, стил на облекување и друго. За тоа сакав да се подискутира, а не да се мисли дека се тие поинаква раса и слично.А што кога вашиот партнер е турбофолкер? :smir:
Што е толку посебно или различно кај нив? И зашто баш го потенцираш "нивниот стил"? Бидејќи очигледно темава се однесува само на таа група луѓе.
Многу, премногу се убаи, али ретки се тука...Море да си фатам некоја готик (не емо) типка. мх мх мх
Аеае, има и такви и такви, бар во Скопје, има прави металци.Денес веќе нема металци а уште помалку металки, тоа се само деца кои сакаат да привлечат внимание или да си се изборат за позиција во школото со некој иимиџ кој не е она што се тие навистина, така да денес обично металчињата после два крушковца или шише пиво сложно ја пеат ТРИДЕСЕЕЕТ СЕДААМ СА ДВААА од Цеца... а дома со сила слушаат нешто за што мислат дека е метал и се обидуваат никој да не примети дека не ја сфаќаат и дека не ги привлекува таа музика
Јас пак имам пример кај што металец и шмизла и ден денес одат и тоа се супер им е.Не рекле за џабе кога се сака се се може.Врската би успеала само ако и ти си МЕТАЛЕЦ/ка или нешто слично. Зборувам за онај тип на луѓе што се слични на нив,одат по паркови, на свирки, се облекуваат во црно, знаете на што мислам... НЕ дека имам предрасуди кон таквиот правец, далеку од тоа, Но ФАКТ е дека не може врска да успее доколку девојката е т.н. кремка, шмизла, пуфла или што ја знам... Се облекува во бело, оди во елитни кафулиња... Мислите дека така облечена би седнала во парК?!?! Имав еден многу добар пример, ќе речете љубовта побеува се, но ете не успеа. Се сакаа, но кога ќе излезеа се случуваа прави комедии. Ела седни во парк - ти мислиш јас овде би седнала... И такви работи... Или треба некој комплетно да го промени стилот - или он или она...
Или ништо - врската отиде папа!