Што ако вашиот партнер/ка има различен вкус за музика или начин на живеење од вашиот?

Член од
24 март 2008
Мислења
68
Поени од реакции
2
Oooo...jas najmnogu na svet sakam decko metalec...ama pa ko za bejla nieden ne mi bil metalec....se nekoi kremcista.......a jas pak sum umrena po decko metalec:pipi:

D

Daftie

Гостин
Oooo...jas najmnogu na svet sakam decko metalec...ama pa ko za bejla nieden ne mi bil metalec....se nekoi kremcista.......a jas pak sum umrena po decko metalec:pipi:
Ууу, у парк еден каков еее....*смајли што му течат лиги*
Ми иде да му се џитнам на врат, али нема смисла...:jaj:

glufce

French Toast
Член од
15 јануари 2006
Мислења
827
Поени од реакции
8
Што кога вашиот партнер е металец/ка? Дали ви сметаат некои стилови кои тие ги почитуваат, а вие да припаѓате од оној вид на луѓе кои не сакаат таков стил на музика и слично.

А што кога вашиот партнер е турбофолкер? :smir:

Што е толку посебно или различно кај нив? И зашто баш го потенцираш "нивниот стил"? Бидејќи очигледно темава се однесува само на таа група луѓе.

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Тогаш мора нешто со мене да не е у ред.
Плави картони и у државна на психијатрија.
Башка имам врски нема да чекам.

V

[vladimir]

Гостин
Еј да, а што ако е турбофолкер?
Или панкер?Рокер?Поп?Рапер?
Или пак некој забеган по класика?
Оооо или "блее" некоја опера?
Слуша техно, транс, електро...?
Аууу недај боже народњак опа иха.....
Сентиш, Ска, Џезери, Реге....до кога етикетирање и генерализирање???

Член од
2 март 2008
Мислења
3.803
Поени од реакции
66
Seto toa se stilovi na zivot.Site metalci nema pricina zosto da se osekaat diskriminirani bidejki site si imaat pravo na svoj stil na oblekuvanje,kosa i slicno.A vakva tema postoi so ogled na toa sto metalskiot stil na nosenje odi vo pogolemi estremnosti spored mene.
Nemam nisto protiv niv.Imam prijateli metalci i bas mi se zabavni ali iskreno i najrealno ne bi se zagledal vo metalka od prosta pricina sto ne odgovara na mojot stil na ziveenje...:smir:

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.897
Поени од реакции
11.198
Bash bi sakal da imam takva devojka. Pomisteriozni mi se. A i bi ni idel muabetot.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.391
Поени од реакции
25.192
А што кога вашиот партнер е турбофолкер? :smir:

Што е толку посебно или различно кај нив? И зашто баш го потенцираш "нивниот стил"? Бидејќи очигледно темава се однесува само на таа група луѓе.
Ја отворив темава со цел да се подискутира не за тоа што прават и како прават и без никакви етикети и предрасуди, туку затоа што побрзо ќе забележиш металец отколку турбо фолкер нели? Имаат поистакната шминка, стил на облекување и друго. За тоа сакав да се подискутира, а не да се мисли дека се тие поинаква раса и слично.

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
Море да си фатам некоја готик (не емо) типка. мх мх мх :vozbud:

Член од
13 април 2008
Мислења
429
Поени од реакции
7
Bi kazala super taka mi bese vo predhodnata vrska vo ovaa sega decko mi obozava house trance techno i nikako ne se pogoduvame za muzika :tapp:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Денес веќе нема металци а уште помалку металки, тоа се само деца кои сакаат да привлечат внимание или да си се изборат за позиција во школото со некој иимиџ кој не е она што се тие навистина, така да денес обично металчињата после два крушковца или шише пиво сложно ја пеат ТРИДЕСЕЕЕТ СЕДААМ СА ДВААА од Цеца... а дома со сила слушаат нешто за што мислат дека е метал и се обидуваат никој да не примети дека не ја сфаќаат и дека не ги привлекува таа музика

D

Daftie

Гостин
Денес веќе нема металци а уште помалку металки, тоа се само деца кои сакаат да привлечат внимание или да си се изборат за позиција во школото со некој иимиџ кој не е она што се тие навистина, така да денес обично металчињата после два крушковца или шише пиво сложно ја пеат ТРИДЕСЕЕЕТ СЕДААМ СА ДВААА од Цеца... а дома со сила слушаат нешто за што мислат дека е метал и се обидуваат никој да не примети дека не ја сфаќаат и дека не ги привлекува таа музика
Аеае, има и такви и такви, бар во Скопје, има прави металци.

АуРоРа

Засекогаш
Член од
15 мај 2005
Мислења
1.109
Поени од реакции
15
Врската би успеала само ако и ти си МЕТАЛЕЦ/ка или нешто слично. Зборувам за онај тип на луѓе што се слични на нив,одат по паркови, на свирки, се облекуваат во црно, знаете на што мислам... НЕ дека имам предрасуди кон таквиот правец, далеку од тоа, Но ФАКТ е дека не може врска да успее доколку девојката е т.н. кремка, шмизла, пуфла или што ја знам... Се облекува во бело, оди во елитни кафулиња... Мислите дека така облечена би седнала во парК?!?! Имав еден многу добар пример, ќе речете љубовта побеува се, но ете не успеа. Се сакаа, но кога ќе излезеа се случуваа прави комедии. Ела седни во парк - ти мислиш јас овде би седнала... И такви работи... Или треба некој комплетно да го промени стилот - или он или она...
Или ништо - врската отиде папа!

Desire

Refuse,Resist
Член од
25 декември 2007
Мислења
1.823
Поени од реакции
284
Врската би успеала само ако и ти си МЕТАЛЕЦ/ка или нешто слично. Зборувам за онај тип на луѓе што се слични на нив,одат по паркови, на свирки, се облекуваат во црно, знаете на што мислам... НЕ дека имам предрасуди кон таквиот правец, далеку од тоа, Но ФАКТ е дека не може врска да успее доколку девојката е т.н. кремка, шмизла, пуфла или што ја знам... Се облекува во бело, оди во елитни кафулиња... Мислите дека така облечена би седнала во парК?!?! Имав еден многу добар пример, ќе речете љубовта побеува се, но ете не успеа. Се сакаа, но кога ќе излезеа се случуваа прави комедии. Ела седни во парк - ти мислиш јас овде би седнала... И такви работи... Или треба некој комплетно да го промени стилот - или он или она...
Или ништо - врската отиде папа!
Јас пак имам пример кај што металец и шмизла и ден денес одат и тоа се супер им е.Не рекле за џабе кога се сака се се може.
Ако се согласуваат убаво,ако има слога во врската,ќе се договараат за тоа кај ќе се излага и следствено ќе знае женската дека ако таа вечер се договориле да излезат во парк да не се облака у бело.Местото на излагање и стилот на музиката што го негуваат партнерите е најмал проблем за успешна врска.

Kajgana Shop

На врв Bottom