СДСМ ја заобиколува демократијата

Joakim

Skopjanecot
Член од
17 јули 2008
Мислења
534
Поени од реакции
71
1.Во Прилеп се наместени сите до еден,што се одрази на квалитетот при изработката на тротоари,водоводна мрежа,промена на дограма,изработка на фонтани и чешми,комјутери за секое дете,избор на фирма со комисии за полагање возачки испити,спругнати сообраќајци од бетон кој вредат по 50 евра а се штелнати на 2 500 евра .............. списокот е премногу долг......
2.Поврзаноста е во тоа што се труби само ТАТ или други пропаднати и раскрчмени фирми во јавноста,а никој не обрнува внимание на екстремно зголемениот буџет кој изнесува колку вредноста на сите пропаднати фирми заедно за само една година буџет.
3.Ги има доста,дури и премногу некадарни,од министерството за култура па до комисиите за градежно и урбано уредување во општините каде градоначалниците се ДПМНЕовци.
4.Ако нема друго решение и амнестија на олигарсите не би била толку штетна колку што е штетно истите тие да вложуваат во фирми кај соседите и пак да останат неказнети како што сега се.Кој олигарх е соодветно казнет последниве неколку години,освен Јорго Ќука,кој и не е баш казнет.:toe:
1.За Прилеп не знам можеби си во право.
2.Јас сеуште не гледам поврзаност помеѓу пропаста на фирмите (корен на денешната економска состојба) и големината на сегашниот буџет(пр. да беше помал кои ефекти ќе беа)
3.Денешната администрација го има потеклото од 1949 па преку регрес на непотистичкото поколение доаѓаме до денов денешен.Се што треба да се види е да се следат фамилијарните стебла.(пр. татко му на Миљовски - закон за национализација , син му Јане - приватизација на национализираното)
4.Мене сепак подобро ми звучи конфискацијта на нелегално стекнат имот.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
1.За Прилеп не знам можеби си во право.
2.Јас сеуште не гледам поврзаност помеѓу пропаста на фирмите (корен на денешната економска состојба) и големината на сегашниот буџет(пр. да беше помал кои ефекти ќе беа)
3.Денешната администрација го има потеклото од 1949 па преку регрес на непотистичкото поколение доаѓаме до денов денешен.Се што треба да се види е да се следат фамилијарните стебла.(пр. татко му на Миљовски - закон за национализација , син му Јане - приватизација на национализираното)
4.Мене сепак подобро ми звучи конфискацијта на нелегално стекнат имот.
1.Имам информации дека скоро во сите општини е исто,особено доколку ДПМНЕ градоначалници се на власт(а иронијата да биде поголема тие добитници на тендери се и довчерашни окорели комуњари а денес заколнати ДПМНЕовци).
2.Па зар и ти си заслепен од секојдневното трубење по медиуми и меѓу народот дека ТАТ бил катастрофа за Македонија со 50 милиони евра недокажано изгубени средства,а буџет од 2.5 милјарди евра без при тоа да биде развоен туку само социјален,не било ништо страшно.
3.Точно е дека Македонската катастрофа (администрацијата) потекнува од 47-49,ама продолжува и во 2007-2008ма,кога практично сите новопримени административци се синови или ќерки и по некој внук или внука на старата административна “Титова гарда“,важи и за сите сегашни и актуелни министри.:toe:
4.Звучи подобро,само што треба да се знае кому точно ќе му припадне тој конфискуван имот,беспредметно би било доколку го земат наследниците на сегашните олигарси.

Joakim

Skopjanecot
Член од
17 јули 2008
Мислења
534
Поени од реакции
71
1.Имам информации дека скоро во сите општини е исто,особено доколку ДПМНЕ градоначалници се на власт(а иронијата да биде поголема тие добитници на тендери се и довчерашни окорели комуњари а денес заколнати ДПМНЕовци).
2.Па зар и ти си заслепен од секојдневното трубење по медиуми и меѓу народот дека ТАТ бил катастрофа за Македонија со 50 милиони евра недокажано изгубени средства,а буџет од 2.5 милјарди евра без при тоа да биде развоен туку само социјален,не било ништо страшно.
3.Точно е дека Македонската катастрофа (администрацијата) потекнува од 47-49,ама продолжува и во 2007-2008ма,кога практично сите новопримени административци се синови или ќерки и по некој внук или внука на старата административна “Титова гарда“,важи и за сите сегашни и актуелни министри.:toe:
4.Звучи подобро,само што треба да се знае кому точно ќе му припадне тој конфискуван имот,беспредметно би било доколку го земат наследниците на сегашните олигарси.

За 1 и 2 точка најповеќе виновни се обвинителство правобранителство и судство а за причините повторно се повикувам на точка 3.

4.Се знае на кого треба да му припадне конфискуваниот имот.На тој кому му е ОДЗЕМЕН.

* вкупна сума поделена со број на жители минус олигарси

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
За 1 и 2 точка најповеќе виновни се обвинителство правобранителство и судство а за причините повторно се повикувам на точка 3.

4.Се знае на кого треба да му припадне конфискуваниот имот.На тој кому му е ОДЗЕМЕН.

* вкупна сума поделена со број на жители минус олигарси
Па министер за правда колку што знам имаме од владејачката ДПМНЕ или и тој е стар и проверен комуњар како и многумина пред него.?:toe:
Одземен имот треба да се врати на оној кому му е одземен но при тоа да се поведе малку истрага како тој се стекнал со тој имот што му е одземен,дали го добил на комар,го купил со злато кое го стекнал градејќи железници по Америка,или пак со “заслуги“ газеќи преку мртви Македонци кој ги “одчукал“ на Српско-Бугарските односно Турски поробувачи на Македонија.:toe:

*Значи би направил ревизија на целокупната приватизација со поинаква распределба на целокупниот општествен капитал?

Член од
26 јануари 2007
Мислења
148
Поени од реакции
3
Па министер за правда колку што знам имаме од владејачката ДПМНЕ или и тој е стар и проверен комуњар како и многумина пред него.?:toe:
Одземен имот треба да се врати на оној кому му е одземен но при тоа да се поведе малку истрага како тој се стекнал со тој имот што му е одземен,дали го добил на комар,го купил со злато кое го стекнал градејќи железници по Америка,или пак со “заслуги“ газеќи преку мртви Македонци кој ги “одчукал“ на Српско-Бугарските односно Турски поробувачи на Македонија.:toe:

*Значи би направил ревизија на целокупната приватизација со поинаква распределба на целокупниот општествен капитал?
абц ти си брате во право,никој не може да те разбере долго време тука..јас имам само едно прашање до тебе,се надевам ќе имам чест да ми одговориш искрено...дали имаш фирма во прилеп која не може да добие ниту еден од наведените тендери кои носат некоја пара плус за тебе? фала..

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
абц ти си брате во право,никој не може да те разбере долго време тука..јас имам само едно прашање до тебе,се надевам ќе имам чест да ми одговориш искрено...дали имаш фирма во прилеп која не може да добие ниту еден од наведените тендери кои носат некоја пара плус за тебе? фала..
Не е се до парите бе Ацо,имам неколкумина пријатели кој се на работ од егзистенција токму со фирми кој учествуваа на многу тендери во Македонија и скоро никаде не добиваат работа,иако се стварно професионалци во бизнисот.Учествуваа дури и со цени на работ од рентабилноста,сепак ништо од бизнисот.Значи да се разбереме дека тие не ми носат некоја пара за мене лично како сатисфакција на ова за што зборам,туку сум сигурен дека она што ќе го сработат ќе биде навистина квалитетно изработено и во интерес на сите граѓани за кој впрочем и беа распишани тие тендери.Бидува ли бе,да се направи театарско катче со чешма шарена и споменик од Итар Пејо за 200 000 евра крај контињери полни со коски и одпадоци од животни фрлени од блиските касапници?Па кој е тој што тоа го замислил и го спровел тендерот на таква локација која е потенцијална зараза за “слепци“ што стрпливо се потат на 40 степени,најверојатно по наредба (зошто никој нормален не би го правел тоа) за да изразат поддршка кон оние кој без врска и малку “акал“ ги трошат нашите пари распишуваќи таков тендер?

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.119
Поени од реакции
5.771
Љубче Георгиев - Никола
Бранко Црвенковиќ - Заев...
Дали СДСМ се реформира по теркот на ВМРО ДПМНЕ?

Член од
26 јануари 2007
Мислења
148
Поени од реакции
3
Не е се до парите бе Ацо,имам неколкумина пријатели кој се на работ од егзистенција токму со фирми кој учествуваа на многу тендери во Македонија и скоро никаде не добиваат работа,иако се стварно професионалци во бизнисот.Учествуваа дури и со цени на работ од рентабилноста,сепак ништо од бизнисот.Значи да се разбереме дека тие не ми носат некоја пара за мене лично како сатисфакција на ова за што зборам,туку сум сигурен дека она што ќе го сработат ќе биде навистина квалитетно изработено и во интерес на сите граѓани за кој впрочем и беа распишани тие тендери.Бидува ли бе,да се направи театарско катче со чешма шарена и споменик од Итар Пејо за 200 000 евра крај контињери полни со коски и одпадоци од животни фрлени од блиските касапници?Па кој е тој што тоа го замислил и го спровел тендерот на таква локација која е потенцијална зараза за “слепци“ што стрпливо се потат на 40 степени,најверојатно по наредба (зошто никој нормален не би го правел тоа) за да изразат поддршка кон оние кој без врска и малку “акал“ ги трошат нашите пари распишуваќи таков тендер?
конкурираш на тендери со фирма или не..просто е прашањето!

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
конкурираш на тендери со фирма или не..просто е прашањето!
Со фирма,легално вработени,со платени придонеси и сите давачки,дури и со реноме дека никого не заебала барем до моментот на тендерот односно не останала борчлија како фирма.
Тендерите завршија,ги добија други лица-фирми,ги добиваа и со предходната власт,прилично задолжени,се бркаат со поединци на кој не им платиле за одредена услуга или материјал,никој не е задоволен од нивната завршена работа,не им платиле придонеси на вработените со години,дури и се случувало потполно да го промашат проектот за кој биле ангажирани па така да недостасува и цел спрат на едно училиште на еден предходен тендер кој го добииваат од предходната власт благодарение на врските кој ги надоградија и со оваа.
Слично нешто беше и со фирмата која се понуди за оформување комисии за полагање возачки испити,иако фирмата на едни навистина стручно оспособени и квалификувани професионалци беше спремна и навистина квалитетно опремена со сите надгледни средства и стручен кадар,тендерот го добива релативно анонимна фирма оформена ден пред два-три пати одложуваниот и штелуван тендер за таа намена која воопшто немаше ни кадар,ни опремени кабинити по европски терк,ниту пак нејзините вистински газди имаа некаква врска со овој бизнис предходно.Иронијата да биде поголема за исполнување на минималните услови на овој тендер требаше фирмата да вложи минимум 60 000 евра сопствен капитал во опремување на кабинети што и го стори за на крај да добие само штура информација дека била второрангирана на тендерот или практично исфрлена од друга фирма за која сите знаеме дури и денес дека не ги исполнуваше ни минималните услови кој беа пропишани,без најмал влог.Кабинетите останаа неопремени,вработените беа нахнадно побарувани после изборот и на крај фирмата добитник на овој тендер е тесно поврзана со предходната комуњарска власт како и секогаш.:toe:

Член од
17 јули 2008
Мислења
1.101
Поени од реакции
23
Љубче Георгиев - Никола
Бранко Црвенковиќ - Заев...
Дали СДСМ се реформира по теркот на ВМРО ДПМНЕ?
ако Заев продолжи да работи каков што е сега како Градоначалник на Струмица единствено во него гледам надеж .Затоа што се што вети сполни за околу 3 години ...

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Ne gi ni menuvaat , samo go prevrtuvaat....tolku znaat vsusnost :)

A nekoja fotografija da ispratis od toa mestoto kade se potele toa poslusnicite otvarajki nekoj "Iter Pejo " ??? :)
Ќе добиеш наскоро,само многу малку имам простор за ова сликиве на форумов бе.:(

Еве една од споменикот:

http://www.prilep.gov.mk/images/rsgallery/original/img2.jpg

Еве од “свеченото“ отворање,а контињерите не се гледаат од многубројната казнета публика на 4-5 метри лево зад публиката.:

http://www.prilep.gov.mk/images/rsgallery/original/IMG_0131-1.jpg

Kajgana Shop

На врв Bottom