Joakim
Skopjanecot
- Член од
- 17 јули 2008
- Мислења
- 534
- Поени од реакции
- 71
1.За Прилеп не знам можеби си во право.1.Во Прилеп се наместени сите до еден,што се одрази на квалитетот при изработката на тротоари,водоводна мрежа,промена на дограма,изработка на фонтани и чешми,комјутери за секое дете,избор на фирма со комисии за полагање возачки испити,спругнати сообраќајци од бетон кој вредат по 50 евра а се штелнати на 2 500 евра .............. списокот е премногу долг......
2.Поврзаноста е во тоа што се труби само ТАТ или други пропаднати и раскрчмени фирми во јавноста,а никој не обрнува внимание на екстремно зголемениот буџет кој изнесува колку вредноста на сите пропаднати фирми заедно за само една година буџет.
3.Ги има доста,дури и премногу некадарни,од министерството за култура па до комисиите за градежно и урбано уредување во општините каде градоначалниците се ДПМНЕовци.
4.Ако нема друго решение и амнестија на олигарсите не би била толку штетна колку што е штетно истите тие да вложуваат во фирми кај соседите и пак да останат неказнети како што сега се.Кој олигарх е соодветно казнет последниве неколку години,освен Јорго Ќука,кој и не е баш казнет.
2.Јас сеуште не гледам поврзаност помеѓу пропаста на фирмите (корен на денешната економска состојба) и големината на сегашниот буџет(пр. да беше помал кои ефекти ќе беа)
3.Денешната администрација го има потеклото од 1949 па преку регрес на непотистичкото поколение доаѓаме до денов денешен.Се што треба да се види е да се следат фамилијарните стебла.(пр. татко му на Миљовски - закон за национализација , син му Јане - приватизација на национализираното)
4.Мене сепак подобро ми звучи конфискацијта на нелегално стекнат имот.