M
Mr.InF3ction
Гостин
дај сеа користи win7 ...7 години искуство и таман :XD:Windows секако, го користам веќе 7 години Уште од кога бев 10 и не би го менувал :wink:
дај сеа користи win7 ...7 години искуство и таман :XD:Windows секако, го користам веќе 7 години Уште од кога бев 10 и не би го менувал :wink:
Епа друже, прва работа не се вика Apple, него се вика OSx. Друга и побитна работа, OSx е слободно базиран на Линукс.Sum rabotel i na linuks , windows veke rabotam ama Apple e nesto sosema razliceno .
Apple e mnogu pati podobar od LINUX a so Windoews imaat nekolku razliki ,
Приколка наменета за камион ќе ја влечеш со кола ?3. OSx не го ни ставам во конкуренција, пошто е болка во задникот за да се инсталира на обичен PC, со газилијарда опасни ствари како менување на биосот и остало.
Сакаш да кажеш дека ПЦ не може да придвижи OSx, пошто мекинтошите се појаки компови? не ти ја разбрав споредбата:helou:Приколка наменета за камион ќе ја влечеш со кола ?
Правиш муабет за мекинтош, хекинтош или нешто сосем трето ?Сакаш да кажеш дека ПЦ не може да придвижи OSx, пошто мекинтошите се појаки компови? не ти ја разбрав споредбата:helou:
За класично инсталирање на OS X на обичен компјутер незнам, можда може, али тоа би било исто како споредбата што ја кажав погоре, приколка за камион да ја влечеш со кола....
OS X не е за наменет за обичен компјутер башка има огромна разлика помеѓу мекинтош и хекинтош.
Па мислам дека треба да се земе во предвид кога се бира најдобар OS и таа варијанта, односно дали е компатибилен со повеќето компови. Инаку зборам за OSx, хекинтош е само олеснета варијанта на инсталирањето, али е далеку од леснотијата на инсталирање windows или линукс. Оф топик, малце е глупа споредбата од старт, пошо ако више се споредува Линукс, треба да се споредува со ДОС а не со виндоус нормално, се мисли за некое негово ДистроПравиш муабет за мекинтош, хекинтош или нешто сосем трето ?
Прочитај го болдираниот дел:
За класично инсталирање на OS X на обичен компјутер незнам, можда може, али тоа би било исто како споредбата што ја кажав погоре, приколка за камион да ја влечеш со кола.
Ако имаш милост према компјутерот не би го направил тоа.
Иначе муабетот ми беше дека го отфрлаш OS X од конкуренција само затоа што бил болка во задникот да се инстлаира на машина за која не е наменет.
Неможе да се прави споредба на оперативните системи, колку и да се инатиме на крај ништо нема да испадне.Па мислам дека треба да се земе во предвид кога се бира најдобар OS и таа варијанта, односно дали е компатибилен со повеќето компови. Инаку зборам за OSx, хекинтош е само олеснета варијанта на инсталирањето, али е далеку од леснотијата на инсталирање windows или линукс. Оф топик, малце е глупа споредбата од старт, пошо ако више се споредува Линукс, треба да се споредува со ДОС а не со виндоус нормално, се мисли за некое негово Дистро
Респект, или да си го повторам заклучокот, секој ОС е шит на свој начин.:salut:Неможе да се прави споредба на оперативните системи, колку и да се инатиме на крај ништо нема да испадне.
Во претходните постови имам постирано какво е моето мислење:
- Сервери, безбедност, кодирање = Linux
- Графика, дизајн... мултимедија = OS X
- Нешто поуниверзално со многу дупки = Windows
На кратко кажано тоа би било реална споредба според мене, а ако навлеземе во детали ќе се заинатиме за нешто и на крај прак ништо нема да направиме.
Ако правиш муабет за *buntu ондак ѕирни ја темава „Инсталација и подесување на Ubuntu“користам windows од многу одамна ама скоро почнав и linux па ке ми каже ли некој нешто за тоа како да пуштам е*ано видео на тоа линуксот аман или некој плеер за него и дали ави форматот во линукс е дв. хелп :zid:
sudo apt-get install vlc