Топ 5 најштедливи автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
После 300 анализи :) испаднаа овие два најштедливи

VW Lupo 1.2 TDI
Smart 0.8CDI

Opel Corsa 1.0 12v mnogu stedliv avomobil isto taka i dosta brz.Trosi 4-5 litri benzin na 100 km/h ili 5-6 litri plin na 100 kmh.Super e ima golem bagaznik iako e mala kolata vnatre ima komfort isto taka ima i golema stabilnost.
Од ова шо го наведе за корсата скоро ништо и да не е точно.
6-7л на 100
Стабилност- 0 (освен ако си стаил гуми 3 пати поголеми од фабричките)
За брзина 165 максимум што е добро за 1.0
Багажник во рамки на класата исто и за комфорот.

Јас имам Opel Corsa 1.0 12v и тврдам дека потрошувачката е околу 5,5 литра на 100км на отворено мерено повеке пати со 3ца и околу 2км гратска низ струмица,а за гратска не сум ја мерел колку троши максималната брзина не знам колку е намјмногу што имам возено е 130км инаку во просек возам 80,90 100 во зависност од условите на патот гумите ми се 175/65 r 14 сава летни и за нејзината тежава и класа колата добро се држи на патот.

Па од ова што наведе и не ти троши малку. Јас имам Daewoo Nubira ( Opel Vectra ) 1.6 16v со 100км/ч троши 5,0-5,5л/100км, со 120км/ч троши 6л/100км, со клима и 120км/ч троши 6,8л/100км,...мерено...милион пати!

Па не ни велам дека троши малце, само да се разбереме не се работи за авто пат туку патот струмица ново село така да минувам 4 села каде што има погуст сообракај и се случва и понекогаш и скрос да застанам и пак да тргнам.

Јас имам Opel Corsa 1.0 12v и тврдам дека потрошувачката е околу 5,5 литра на 100км на отворено мерено повеке пати со 3ца.
Ова ако возиш 80-90 е изводливо... ако возиш 140 бројката ќе се помножи со 1.8

Ова ако возиш 80-90 е изводливо... ако возиш 140 бројката ќе се помножи со 1.8

Да така возам максимално до 100 ама на кратко и многу ретко, инаку знам дека ако возам над тоа ке ми троши многу повеке од колите со поголема јачина затоа што тоа мало моторче ке се оптерети многу а мене ми е целта да ги минувам километрите со минимална потошувачка и да стиганм од точка А до точка Б.

и на сите им е целта да стигнат од точка А до точка Б, само секој на свој начин... мене на пример ми е целта да стигнам што побрзо, па затоа не жалам на стискање врз педалата за гас pedal to metal, а богами и на потрошувачката... рено 19 1.7 92 коња троши 12 бензин или 16 плин, онака како што јас ја возам... градска вожња околу 80-90 отворена вожња просечно 160...

значи по се, онака како што возам и имам тешка нога, сепак реното е економично возило, кое на отворена вожња иако и јебем кеву со стискање, она троши максимум 9 плин на вакво ладно време

Јај пак имам слушнато дека Пежо 308 хди троши 3.8 литри на отворено, 4-4.5 л. градска. Колку е ова точно?

Јај пак имам слушнато дека Пежо 308 хди троши 3.8 литри на отворено, 4-4.5 л. градска. Колку е ова точно?

Ако си читал во проспект на Peugeot :D

Ако си читал во проспект на Peugeot :D
Зошто да не може да биде толкава потросувачката на отворено со просек 90км/х може да се спушти и до 3,8. Ова го тврдам зошто имам проверено

Мислам дека еден моторр на Пежо беше запишан во Гинис за најниска потрошувачка 1,4 хди ама не знам на кој модел вграден. 307 или 308

можеби ако му се стави квалитетно гориво... ама кај нас, тешка оваа работа... практично, невозможно е...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom