Писмото на Премиерот (pure sex)

• Креатор на темата Креатор на темата Jakov
  • Време на започнување Време на започнување
Во право си.
Ама ни јас ни ти не ја оправдуваме Турската логика.
Се населија на пола Византија и се измешаа со Грците во Грција.
На крајот си ги разменија малцинствата.

posle grcko-turskata vojna vo 1923 dojde do razmena na naselenie pomegju turcija i grcija...znaci turcija ne protera dogovorno imas erazmena na naselenie.

И Тито имаше таен договор со силите на антанта па за да ја задржи Истра мораше да мижи пред погромот на Македонците,всушност како и секогаш Македонците излегоа како колатерална штета,со последици кој се чувствуваат до денес.Некои пак аналитичари погромот и пропуштената шанса Македонија да се обедини го анализираат со согласноста на Русија и Сталин да остане со силно влијание врз Бугарија за сметка на Егејска Македонија која преку Грција остана под влијание на западот со цел Русија да не излезе на отворено Средоземно море.
Значи тампон зоната Југославија си го задржа имиџот и беше добро наградена своевремено со незамисливи 270 милјарди долари од страна на САД за извонредната улога што ја одигра при стопирањето на Русија во обидите за излез на Средоземјето.Се разбира Грција го искористи моментот и ја подзачисти свежо стекнатата Македонија со протерување на Македонци и вметнување Маџири на нивно место.

Треба да се биде внимателен доаѓа период на редефирнирање на односите во светот и формирање на нови свери на влијание.
За САД веќе западна Европа не е интересна и САД акцентот ќе го стави на новата Европа.
Ќе има и на Балканот промени тектонски и мора да се биде буден, Егејот повторно ќе лебди во воздух, кој е најспремен тој ќе го владее.

И Тито имаше таен договор со силите на антанта па за да ја задржи Истра мораше да мижи пред погромот на Македонците,всушност како и секогаш Македонците излегоа како колатерална штета,со последици кој се чувствуваат до денес.Некои пак аналитичари погромот и пропуштената шанса Македонија да се обедини го анализираат со согласноста на Русија и Сталин да остане со силно влијание врз Бугарија за сметка на Егејска Македонија која преку Грција остана под влијание на западот со цел Русија да не излезе на отворено Средоземно море.
Значи тампон зоната Југославија си го задржа имиџот и беше добро наградена своевремено со незамисливи 270 милјарди долари од страна на САД за извонредната улога што ја одигра при стопирањето на Русија во обидите за излез на Средоземјето.Се разбира Грција го искористи моментот и ја подзачисти свежо стекнатата Македонија со протерување на Македонци и вметнување Маџири на нивно место.

za ova si potpolno vo pravo. samo bi se nadovrzal vo ovoj kontekst i prakjanjeto na 42 i 48 divizija na 15 korpus na sremski front i vo koren zasecuvanje na povici da se tgne na solun.

Ех Кико Кико.
Пак ти по старо...

Среќа моја што сум доволно способен за да сам си го вадам лебчето, и не чекам на Бранко или недај боже Никола, да ме стави некаде директорче за да бидам, па да ми опнат црвен или плав печат.

Несреќа твоја што до толку ти го испрале мозокот за да мислиш оти со секој што дискутираш, а е твој неистомисленик, пишува од кабинетот на претседателот, или грујо го ставил од директор, чистач да бидит,па сега му се свети.
Секакви глупости човек ќе се изначита.

Остај друго...малку ти беше тоа, па се дрзна и криминалец да ме правиш,"Знам дека е тешко да грабаш 16 години"...кое во твојата реплика ти беше главен адут, а за кое искрено очекувам соодветно извинување, во спротивност ќе ти поднесам прекршочна пријава за навреда......хаха, се шалам на сметка на твоите глупости...

Во спротивно, ќе ги искористам сите форумски алатки и ќе бидеш првиот на форумов, кој ќе биде меѓу оние кои не ми се пријатели, а искрено би сакал барем тој дел да ми биде празен...овој пат не се шалам.
Јас разбирам....жестока дискусија, спротиставени мислења, искри... но се си има своја граница.
Ти границата тукушто ја помина.

Поздрав.

Епа жалам што не пекам по минатите раководства, и не се клањам на слики од маршалот, оти тие се виновните што сме на ова дереџе, но пеки не се жалам, верувам дека ќе се среди работата..Јас никаде не сум рекол дека Никола никаде не греши,греши, јас само те прашувам тебе, а не добив одговор,еве ќе се дрзнам пак ќе те прашам со директно болдирано прашање..
Зошто ако си толку реален, каков ник впрочем и користиш, Бранко не ти е спомнуван никаде?
Ваљда и тој има некоја грешка направено, некој злочин...Не само Никола го „ребраш“ овде..Или тој е недопирлив на твоите реални експертизи?Не верувам да е толку чист па никогаш не си го спомнал..А се дрзнав да те обојам партиски, зошто гледам дека само Никола го ребраш, а никој од раководителите и премиери од СДСМ не си го ни спомнал, ниту си рекол нешто во нивна штета..Кај тебе владее селективност,па затоа те обоив партиски, и верувам дека не сум згрешил (пролистај низ кајгана ќе видиш дека и не сум единствениот што сум ти го забележал тоа)А за игнор листата?Слободно рокни ме друже, ама како што гледам и многу пријатели имаш!

Во право си.
Ама ни јас ни ти не ја оправдуваме Турската логика.
Се населија на пола Византија и се измешаа со Грците во Грција.
На крајот си ги разменија малцинствата.
koren na ova trena da se bara vo ``megali idea`` koja e zarodish na grckiot nacionalizam i spored koja treba da se reinkarnira viantiskoto carstvo i konstantinopol da se oslobodi od nevernicite a sveta sofija pak da bide crkva ideja koja bese aktuelna vo prvata polovina na 20 vek, a nastanata e vo 19 vek, a mozebi e ziva i do den denes.

procesot na ``razdrobuvanje na otomanskoto`` carstvo i imanjeto grb vo francija i anglija imdade zalet na grcite da ja napadnat turcija pri sto naprtavile inavzija na izmir a vo narednite dejstvija stignale i na 100 km od ankara, vo isto vreme britancite go okupiraat bosfor a ermencite digaat vostanie protiv turcite. seto toa dodeka ataturk ne ja porazi grckata vojska na 30 avgust 1922 sto e nacionalen praznik vo turcija -den na pobeda..i posle toa ne gi vrati vo more grckite invazioni sili pomognati pred se od anglija koja go ostapuva bosfor i ja vrakja i grckata armija pozadi marica.

posle mirovni dogovori okolu 1, 5 mil naselenie od razmenata grcite go naseluvaat vo novoosvoenite teritorii egejska makedonija i epir na cija steta toa veke se znae.

Епа жалам што не пекам по минатите раководства, и не се клањам на слики од маршалот, оти тие се виновните што сме на ова дереџе, но пеки не се жалам, верувам дека ќе се среди работата..Јас никаде не сум рекол дека Никола никаде не греши,греши, јас само те прашувам тебе, а не добив одговор,еве ќе се дрзнам пак ќе те прашам со директно болдирано прашање..
Зошто ако си толку реален, каков ник впрочем и користиш, Бранко не ти е спомнуван никаде?
Ваљда и тој има некоја грешка направено, некој злочин...Не само Никола го „ребраш“ овде..Или тој е недопирлив на твоите реални експертизи?Не верувам да е толку чист па никогаш не си го спомнал..А се дрзнав да те обојам партиски, зошто гледам дека само Никола го ребраш, а никој од раководителите и премиери од СДСМ не си го ни спомнал, ниту си рекол нешто во нивна штета..Кај тебе владее селективност,па затоа те обоив партиски, и верувам дека не сум згрешил (пролистај низ кајгана ќе видиш дека и не сум единствениот што сум ти го забележал тоа)А за игнор листата?Слободно рокни ме друже, ама како што гледам и многу пријатели имаш!

Ај Kико, уште еднаш да ти напишам, па можеби и ќе се разбереме.

Го разбирам Јас твојот револт спрема некој што го критикува Никола, и кој на потписот го носи неговиот популизам.
Но тоа пријателе не ти дава за право некого да правиш апаш....нели ?

Можеш да ме правиш комуњар,антиреформист, сдсовец, ако сакаш и марсовец напиши дека сум.
Не се лутам ниту кога главната поента во вашите реплики не се моите аргументи...туку припадноста.

Но границата ја замина со следновo:
"Знам дека е тешко да грабаш 16 години"
Со што направи директен атак врз мојата личност, моите убедувања и мојот кредибилитет.
А Јас тоа не можам да го премолчам.

На што треба да се сведе дискусијата на форумов, ако и на мене, гледајќи од тебе, во секој пост, главната поента ми биде бугарштината во ДПМНЕ, за која тука толку многу се пишува...а лично Јас ниту еден пост немам напишано на такви теми, од причина што не верувам во такви глупости...
Или можеби напишам дека Ти си бугарофил, и браниш бугарски нтереси.
Глупости.

Затоа треба колку толку, да се има некоја почит кон соговорнокот...и затоа напишав дека се си има своја граница.

Правото дали ќе се извиниш или не, е екслузивно твое, и Јас тука ништо ти неможам.
Доблеста на еден човек е токму во тоа...
Да признае кога згрешил....и да знае кога да притисне на кумплукот или евентуално да прикочи кога е потребно.
Барем Јас така ги гледам работите...можеби и грешам...којзнае.

Поздрав.

"Знам дека е тешко да грабаш 16 години"-повеќе како генерална оценка го давав, а не како лична за тебе..Зошто јас не знам дали ти си грабал, или не си грабал пошто не те знам лично.Тоа го напишав генерализирано.Го пишував за лица од типот на Бранко, Бучко и цела компанија, ги знам многу добро, секаде се зборува само за нив, та имам право да ги репам до посер..Исто така важи и за клапата на Љубчо,од типот на Даравелски, Ламбе и цела негова компанија..И од едните и од другите го имаме видено аирот и тоа голем..Никола е нов, не е извалкан и затоа му давам шанса, затоа се надевам, и се надевам дека нема да разочара како неговите претходници..Секој си има свое мислење, секој си има свој став..Верувај, те нареков песимист, не со некоја зла намера,далеку од тоа дека размислуваш различно од мене, едноставно ти реков така зошто песимизмот ја убива вербата дека Македонија ќе успее.Верувај дека со најдобра намера ти реков да бидиш малку пооптимиста,зошто песимизмот по дифолт е лоша особина,и не носи ниту една позитивна работа..Секоја убава работа знам да ја поздравам (прелистај, со какви зборови го поздравив говорот на Бранко во ООН)..А која е поентата на форумов ако сите размислуваме исто?:toe:

Bas me interesira sto ke odgovori Karamanlis:)
Bogami mnogu fini muabeti mu pisa Grujo(SEKOJA CEST)
Sea ke pocnat so pretnji,so sankcii,ona ova ciganski raboti:)

Sakav da pisam nesto loso za komsiite kako GRCI CIGANI ili PEDERI ali se popismaniv
oti nesakam da navreduvam cigani i pederi oti i tie se luge,a grcite nese.
Abe Grcite se BULjASI toa pleme samo u grcija go ima.
:bip:

Грците како народ, се најмалку виновни.
Политичарите им го вградија национализмот изминативе 18 години, играјќи на карта, ако економијата е слаба, продавај му на народот национализам...како и многумина политичари на балканот.

До 90-та година, грчкиот народ и незнаеше дека постои некој спор меѓу нив и нивните соседи...исто како што и сега голем дел од нив, незнаат за овој проблем.

Пумпањето национализам, да се остане на власт за сметка на другите проблеми со кои се соочуваат државите на балканот, бил одсекогаш проблем, и во иднина ќе остане голем проблем на балканот, кој не џабе многумина го ословуваат како "буре барут".

Епа грците не знаат што да вратат и само се закануваат...

Политичарите им го вградија национализмот изминативе 18 години, играјќи на карта, ако економијата е слаба, продавај му на народот национализам...како и многумина политичари на балканот.

До 90-та година, грчкиот народ и незнаеше дека постои некој спор меѓу нив и нивните соседи...исто како што и сега голем дел од нив, незнаат за овој проблем.

Пумпањето национализам, да се остане на власт за сметка на другите проблеми со кои се соочуваат државите на балканот, бил одсекогаш проблем, и во иднина ќе остане голем проблем на балканот, кој не џабе многумина го ословуваат како "буре барут".
ne bi rekol deka se samo 18 godini, grckata drzava zivee i funkcionira vrz nacionalizmot i ekspanzijata vrz sosedite mnogu odamna. pobaraj nesto poveke za ``megali idea`` koja poteknuva uste od 19 vek.

ne bi rekol deka se samo 18 godini, grckata drzava zivee i funkcionira vrz nacionalizmot i ekspanzijata vrz sosedite mnogu odamna. pobaraj nesto poveke za ``megali idea`` koja poteknuva uste od 19 vek.

Ти зборувам врз база на личните контакти што сум ги имал, и ги имам со обичниот граѓанин на грција.

Не се точни тие 18 години, туку почни од крајот на седумдесетите и почетокот на 1980.

Од тогаш почнува најсилната и најобемна АКТИВНА грчка пропаганда.

Немаш појма за фашистичка Грција во времето на Метаксас. Прочитај малце за неговиот режим во средината на минатиот век.

На Грција национализмот и е неопходен, бидејќи само така можат да ги задржат украдените територии, доколку дозволат било какви права на малцинствата..ќе бидат следната Белгија во распад.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom