Кога ќе се приземјиш некогаш, кога ќе почнеш проблемите да ги гледаш такви какви што се....можеби ќе сватиш и ќе разбереш, дека не е се така како што изгледа, и дека проблемот реално треба да го согледаш, за да сватиш како треба најдобро да се поставиш спрема него.
Она реално како тебе?Дека Македонија ќе ја снема, што Премиерот ти е како трнче во окцето?Па ако си реален, нема да го пердашиш само Грујо, Б.Ц. некако ти е запоставен од твоите „реални“ гледишта и експертизи..Твоево е селективно дрн дрдорење...
Овие глупави и подли провокации (болдираното)
Ајде кажи ми ја провокацијата во тоа што те нареков песимист..Јас само си кажав свое мислење,дека премногу црно гледаш на работите..Зборот ми беше дека Македонскиот народ многу полоши работи претрпел него ли ова ние што го трпиме, па за толку лесно да се откажеме..За Грујота не се секирај, ако се огреши тука е народот, ќе го казни, не се секирај..Верувам во праведноста на народов, а верувам и дека нема некој дрндрнјариња да го шетаат по тавани, каков што беше случајот 16 години..Народот научи да казнува, а жалам што Б.Ц. и неговата партија, први паднаа на тапет..Впрочем, и сами си се криви..А за другото болдирано, за комунизмот..Тоа и го мислам..Комунизмот му има всадено на луѓево во главата дека за се што не чини , државата е крива..И за тој што не работи државата е крива..
А доколку мислиш да водиш дискусија, а не монолог, тогаш реплицирај ми на аргументите што ги напишав погоре, или едноставно одговори ми на прашањето...која е нашата тактика, и дали постои трета...опција.
Тој „монолог“ е мое мислење, исто како твоето..Жалам, не мислиме сите исто, како во едни други времиња

Јас сеуште мислам дека си премногу песимистички настроен...До пред една година и кусур, не се имаше некоја јасна и смислена стратегија,не значи дека ако досега немало, не треба да се направи, не е за ништо касно..Според мене последниве години тоа мрдна од мртва точка, се отвораат прашања како ова, ќе се отвори можеби набргу и прашањето за Пиринците во Бугарија, полека пополека..Впрочем, и стратегија не се прави од ден за ден..Ќе им дадеме верба на Егејците дека мислиме на нив, дека не се сами во битката со гејските националисти,се надевам дека следејќи го овај пример, некое убаво сабајле и Прванов ќе добие некое вакво слично писмо, за Пиринците..Тула по тула, куќа...