Колку и дали се служиме со пагански обичаи?

• Креатор на темата Креатор на темата petite cherie
  • Време на започнување Време на започнување
Посочи ми, како тебе, лично, те исцелуват раните Исусови? Јас такво нешто не би можел да кажам. А мртвите коски, кои се мироточиви, имат исцелтиелна способност не самите од себе, туку од благодатната енергија од Светиот Дух, со која и во која живееле сопственците на тие коски, додека живееле подвижнички живот во овој свет.

„....не надевајте се на луѓе, на Бога надевајте се...„ би рекол Апостолот Павле.
A дали некаде Исус рекол дека ќе има исцелителна моќ од коски ??
Па како ќе сме исцелени од раните на Исус ??? Добро прашање.
Ќе ти одговорам
Дали беше доволна смрта на Исус за јас да се исцелам од болест или рани ??? Или ја потценувам Исусовата смрт на Крстот Голготски ???
Петар како исцелувал
Првиот човек што просел а бил парализиран што му рекол???
Немам сребро и злато но во името на Исус Христос ти велам оди.
Преку што се исцелил овој човек??
Ќе ти одговорам преку вера а не преку мртви коски.
Оти исцелението иде од Исус а не од мртво нешто.

Маркус, пак ќе кажам: го пишувам она кое го испиведа православната Црква, а кое можам да го потврдам со моето скромно искуство во живеењто во Црквата. Почнува да ми станува заморно да се повторувам сам себе. Доколку некој на форумов понуди поинаква вистина од православната-нека му биде според верата негова.

Јас, како почетник-пацер во Црквата, се занимавав со истражување на „контрадикциите„ во православната вера. Кога наталожив одредено познавање од вероученитео, забележав дека таа противречност не е во учењето туку во моето незнање...

Нераспадливоста не е противречна на волјата и словото Божјо, туку потврда и доказ са светоста во која живеат поедицни во Црквата. Ако Бог ги прима Светите во својот свет, од каде тогаш контрадикција помеѓу Бога и Светиите?
Откровени 22/15, па ако сакаш да им правиш на овие друштво прави им ќе ти биде судено според верата на овој стих.
П.С. За Мики

„...а надвор се кучињата, вражачите, блудниците и убијците, идолопоклониците и секој што сака да лаже и лаже„, Отрковение, 22.15.

Маријанчо, ако исповедам погрешна вера, нека биде тоа на мој грб и на моја одговорност и за моја казна.

Ќе ти одговорам
Дали беше доволна смрта на Исус за јас да се исцелам од болест или рани ??? Или ја потценувам Исусовата смрт на Крстот Голготски ???
Петар како исцелувал

Па нормално дека исцелението иде од Христа, но Христос е оддесно на Отецот, а Христос ни ги остави Светиите и праведниците за да може Он преку нив да исцелува...

„...а надвор се кучињата, вражачите, блудниците и убијците, идолопоклониците и секој што сака да лаже и лаже„, Отрковение, 22.15.

Маријанчо, ако исповедам погрешна вера, нека биде тоа на мој грб и на моја одговорност и за моја казна.
Но јас не сакам да бидеш во незнаење туку оти сега знаеш да знаеш што е православие и кое е нивното учење

Па нормално дека исцелението иде од Христа, но Христос е оддесно на Отецот, а Христос ни ги остави Светиите и праведниците за да може Он преку нив да исцелува...
Kaде го пшишува тоа де кажи дека се исцелува зошто јас верувам во она што го кажал Исус во Светото писмо а не по логика или нешто слично.

Цитај го откровението и разгледај таму кој е судија кој ќе владее со земјава со кого ќе бидеме на небото кој е Јагнето во Откровение па види и свати преку кого е исцелението зошто Исус рече Јас сум Патот, Животот и Светлината или така некако и никој ама никој не оди кај Отецот освен преку мене И што и да побарате во мое име ќе дфобиете е па зш да верувам дека ќе ме исцелеле коски на мртви свети луѓе кога имам исцеление од Исус

Ќе ти одговорам
Петар како исцелувал

Во некои каубојски филмови има една сцена во која некојси надрилекар продава некаква чудотворна течност која лечи од се...за демонстрација на ефикасноста стално се наоѓа некој болен, инвалид..итн од публиката кој ќе биде спектакуларно излечен:vozbud:...втора сцена...по успешната распродажба на еликсирот, кога го напуштаат гратчето лекарот и излечениот си ги делат парите...трета сцена...на ред е следното гратче.....:vozbud::pos2:

Просто и едноставно: КАКО исцелуваа Апостолите Христови? Од нив самите? Барем тоа е запишано во Новиот Завет.

Но јас не сакам да бидеш во незнаење туку оти сега знаеш да знаеш што е православие и кое е нивното учење

Маријанчо, „нивното„ учење е воедно и мое учење-не „мое„ како изворно мое, туку „мое„ оти го прифаќам како да е мое...

Во некои каубојски филмови има една сцена во која некојси надрилекар продава некаква чудотворна течност која лечи од се...за демонстрација на ефикасноста стално се наоѓа некој болен, инвалид..итн од публиката кој ќе биде спектакуларно излечен:vozbud:...втора сцена...по успешната распродажба на еликсирот, кога го напуштаат гратчето лекарот и излечениот си ги делат парите...трета сцена...на ред е следното гратче.....:vozbud::pos2:
Да ама ова од твој аспект
Мојата плата која ја правам на земјата проповедајќи го евангелието не земам плата туку мојата плата не е на земјата туку на НЕБОТО

...и јас, коа бев мал, глеав каубојци и индијанци....

Просто и едноставно: КАКО исцелуваа Апостолите Христови? Од нив самите? Барем тоа е запишано во Новиот Завет.
Mi go zema zborot MIKI. Pa tie isceluvaat bidejki svetiot duh vo forma na plameni jazici ke sleze vrz niv i tie ke dobijat isceluvacka mok i ke dobijat mok da zboruvaat na razni jazici. Seto toa se slucuva koga Isus veke e na neboto. Pozdrav.

Mi go zema zborot MIKI. Pa tie isceluvaat bidejki svetiot duh vo forma na plameni jazici ke sleze vrz niv i tie ke dobijat isceluvacka mok i ke dobijat mok da zboruvaat na razni jazici. Seto toa se slucuva koga Isus veke e na neboto. Pozdrav.

Нео, мислам дека почуваш да конташ...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom