Дигитален ресивер од Телекабел

• Креатор на темата Креатор на темата Sase85
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
21 јануари 2008
Мислења
83
Поени од реакции
10
Дали некој има купено ресивер од Телекабел, колку слободни канали може да се гледаат и дали покрај DVB-C може да прима и DVB-T (терестијална ТВ) ?

Jaс земав ама од Кејблтел, има 80 канали и може да прима терестијална ТВ. 900 денари се плаќа за 3 месеца однапред, за едниот месец те частат. Само јас не знам што му требаше на татко ми да го купи и да се претплати, затоа што имаме сателитска дома со милион други подобри канали. Од септември месец ќе креираат и ТВ пакети, па можеш да си доплатиш да то отклучат и дополнителни канали, зависи кој пакет ќе го одбереш, дали спортскиот, филмскиот или адулт пакетот(овој мислам дека знаеш отприлика какви канали има:)).

Има ли реално разлика во квалитет во однос на стандарднава(аналгона?!?) кабловска или слабо?!? Знам дека теоретски има разлика, прашувам дали е доволно голема за да се забележи на прв поглед.

Има ли реално разлика во квалитет во однос на стандарднава(аналгона?!?) кабловска или слабо?!? Знам дека теоретски има разлика, прашувам дали е доволно голема за да се забележи на прв поглед.

Највеќе се осеќа на 40" LCD. И тоа МНОГУ се осеќа таму! На нормално телевизорче, само ќе е малку почиста сликата од некои други програми.

Само не ми е јасно дали кога телекабел ке пушти HD ке може да се гледа преку тој ресивер или ке понудат деуги HD ресивери?

Само не ми е јасно дали кога телекабел ке пушти HD ке може да се гледа преку тој ресивер или ке понудат деуги HD ресивери?

Epa ako ne podrzuva HD priem normalno deka ke treba drug reciver mada kojznae koa ke pustat toa toa e za nas naucna fantastika...

Кај мене на мојот телевизор не гледам никаде мод да селектираш дали да биде аналогна или дигитална али некои канали се буквално џам ко од DVD.

Koj има таков ресивер ако сака да види што е тоа DVB-T на местото каде
се приклучува кабелот от телекабел нека поврзе обична антена и нека
скенира на UHF 39 канал (ако сте во скопје) и ако се појави МТВ телевизија тоа значи дека тие ресивери примаат и DVB-T

Јас мислам дека не вреди да се плака толку многу за еден ресивер и смешни канали,не достигнуват ни до 100. Нека стават HD канали па тогаш ресивери

Дали некој има купено ресивер од Телекабел, колку слободни канали може да се гледаат и дали покрај DVB-C може да прима и DVB-T (терестијална ТВ) ?
Јас земав и не сум премногу задоволен. Сликата и нема некоја претерана разлика, повторно има канали со слаб квалитет. Аналогните канали со подобар квалитет имаат подобра слика од некои од дигителните. Го користев додека имав CRT телевизор, сега имам 40“ LCD и тој има дигитален приемник. Проблемот со телекабел е тоа што каналите немаат постојан квалитет. Друг проблем е тоа што постојано ги менуваат дигиталните канали кои ги прикажуваат.
Се надевам дека ова помогна малку.

Јас сакам за тоа да прашам дали се исплати да го купам од телекабел каде што го продаваат за 1990 или можам да го најдам поевтин негде?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom