Не, ти само се служиш со свесна (или можеби не свесна?) манипулација со поими.Да???
Мислиш дека јас ги склепав картиве во фотошоп или...?
Кажи само Обединета е различна пошто се окупирани територии,другиве се филмаат...и готово друже...
Каква бре манипулација, не мора подалеку види по темиве на форумов, луѓе кои сами се перецепираат за патриоти мрчат за обединета македонија,други за голема албанија и слично...Не, ти само се служиш со свесна (или можеби не свесна?) манипулација со поими.
Национал-шовинистичките соништа ги прикажуваш како цели на патриотизмот.
тоа шо некој неправилно го протолкувал и употребува незначи дека тоа е патриотизам ..Каква бре манипулација, не мора подалеку види по темиве на форумов, луѓе кои сами се перецепираат за патриоти мрчат за обединета македонија,други за голема албанија и слично...
Ај ти фино направи дистинкција.
Каде завршува патриотизмот и каде започнува национал шовинизмот?
Од сајтови се кои се нарекуваат патриотски.не бе друже ...
каква врска имаат овие карти и идеи со патриотизам ..
јас ти викам ти тотално погрешна престава имаш за патриотизам ти не ме сваќаш ...
--- надополнето ---
не бе друже ...
каква врска имаат овие карти и идеи со патриотизам ..
јас ти викам ти тотално погрешна престава имаш за патриотизам ти не ме сваќаш ...
Нивното толкување е валидно колку и било кое,во одсуство на општо прифатена монолитна дефиниција.тоа шо некој неправилно го протолкувал и употребува незначи дека тоа е патриотизам ..
истото и ти го правиш .. на основа шо нема врска со патриотизам правиш заклучоци за патриотизам ..
Неам намера да премерувам, ниту пак е важно. Битно е тоа што се обидуваш едно нешто да го претставиш како нешто сосема друго, со цел да го оцрниш првото.Каква бре манипулација, не мора подалеку види по темиве на форумов, луѓе кои сами се перецепираат за патриоти мрчат за обединета македонија,други за голема албанија и слично...
Ај ти фино направи дистинкција.
Каде завршува патриотизмот и каде започнува национал шовинизмот?
Нема никаква намера надвор од прикажување на големата сличност за перцепцијата на патриотизам меѓу различни националности на балканот,не мора да е балканот само,може и глобално да се земе.Неам намера да премерувам, ниту пак е важно. Битно е тоа што се обидуваш едно нешто да го претставиш како нешто сосема друго, со цел да го оцрниш првото.
Обединета - патриотизам или национализам,прашање е сега...види ..
пак ќе ти речам мешаш поими ... патем и на Википедија пишува дека често се меша патриотизмот со национализмот ..
и се би било Ок со ова шо досега го пишуваш и би било онтопик доколку темава беше шо мислите за националистите ...
џабе си упорен по темава ..
едноставно измешани ти се поимите ..
Проблемот е што патриотизам е тотално растеглив поим и може да значи речиси било што. `Љубов кон државата` е понејасно од тоа не може да биде. Не се знае ни за каква `Љубов` се работи а ни која ни каква е `државата`. Поимот е бајги нејасен и мутно недефиниран и секој може да си го толкува како што му годи.види ..
пак ќе ти речам мешаш поими ... патем и на Википедија пишува дека често се меша патриотизмот со национализмот ..
и се би било Ок со ова шо досега го пишуваш и би било онтопик доколку темава беше шо мислите за националистите ...
џабе си упорен по темава ..
едноставно измешани ти се поимите ..