Патриотизам - вродено чувство, наметната пропаганда или...?

Принцезичка

courage is contagious
Член од
12 декември 2008
Мислења
1.556
Поени од реакции
348
Еј глупости бре, ќе изгнасите и тука тема.

Патриотизмот кај Србите и Македонците наоѓа здрава основа во мржња према Албанци и друго, кај Албанците некој добар романтизам. Не си за на философија форум дете, одјеби од тука, не го контаминирај со глупости твои. Очито не знаеш како се дебатира на овој форум и колкав требе капацитетот да ти биде. Врати се (по моја препорака) на Чек Дис Аут каде форумот и интелигенцијата твоја се во добар сооднос.
Диши издиши измантрај по некоја мантра ... полека. Разговараме. Те прашав просто прашање. Доказите се насекаде . На секоја втора тема читам за голема албанија, гледав еден куп клипови каде албанците намерно пред очите на сите го симнаа знамето.
Македонците- еректирање на огромни јарболи за знамиња
Албанците - еректирање на минариња
На крај краева не гледам некоја разлика ...
Треба да споменувам во тетово како заврши последниот натпревар. Не звучи како романтизам повеќе ми звучи како нацизам :)
И може да бидеш малце покултурен ? После се чудиш кога некој ќе напише диво племе итн гледаат какви постови пишуваш.

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
Диши издиши измантрај по некоја мантра ... полека. Разговараме. Те прашав просто прашање. Доказите се насекаде . На секоја втора тема читам за голема албанија, гледав еден куп клипови каде албанците намерно пред очите на сите го симнаа знамето.
Македонците- еректирање на огромни јарболи за знамиња
Албанците - еректирање на минариња
На крај краева не гледам некоја разлика ...
Треба да споменувам во тетово како заврши последниот натпревар. Не звучи како романтизам повеќе ми звучи како нацизам :)
Тука ти е проблемот, и ова е стартот од каде мешалицата твоја го произведува идјотскиот бетон, онака да забетонира стереотипи и глупости со оки. (знаеш што е ОКА така?)
Тука пиле разговараме за тоа што означува патриотизам и кој левел на патриотизам со егземплар се спротиставува на друг, а не на политички и идјотски глупости на луѓе со паланечка свест. Сега шо треба да ја играм твојата идјотска игра и да постирам глупости од дневната црна хроника и дневната политика за да покажам нешто дека и грото Македонци се идјоти како грото Шќиптари? Провоцираш, глупаво од тебе.
Зборуваме како оние како тебе не можат да се издвојат од глутницата, од топлата, од она што се нарекува мноштво, и како истите цело време настапуваат во мноштво, идјотски фрази и идеи како сплотување

Ти од ова не моеш да избегаш. Се гледаш крос таа призма. Тоа што јас го зборувам, а што твоја глава не го разбира, е доста облеано со потта на тврдокорната иронија, која како што кажав Чек Дис Аут, место каде не се мисли, од тебе не се бара да мислиш, туку да дејствуваш, да се идентификуваш требало или не. Индивидуализмот кај тебе го немет.

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
Еј глупости бре, ќе изгнасите и тука тема.

Патриотизмот кај Србите и Македонците наоѓа здрава основа во мржња према Албанци и друго, кај Албанците некој добар романтизам. Не си за на философија форум дете, одјеби од тука, не го контаминирај со глупости твои. Очито не знаеш како се дебатира на овој форум и колкав требе капацитетот да ти биде. Врати се (по моја препорака) на Чек Дис Аут каде форумот и интелигенцијата твоја се во добар сооднос.
Ти бе пак почна да солиш памет за интелегенција и начин на дебата, не ти е срам покрај твоите употреби на навреди во секој втор пост ...
доста ја загадуваш темава со вметнување на политика и глупи компарации на албански vs македонски патриотизам итн ..
ако не си забележал темава е во филозофија и психологија ...
општо за значењето на патриотизам .. а не за лечење на комплекси за македонски/албански или незнам каков патриотизам ..

ПС: Само да се насмеам за твојот пост подоле :)

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
Ти бе пак почна да солиш памет за интелегенција и начин на дебата, не ти е срам покрај твоите употреби на навреди во секој втор пост ...
доста ја загадуваш темава со вметнување на политика и глупи компарации на албански vs македонски патриотизам итн ..
ако не си забележал темава е во филозофија и психологија ...
општо за значењето на патриотизам .. а не за лечење на комплекси за македонски/албански или незнам каков патриотизам ..
Глупчовци бре, ова е форум философија, не го гнасете со вашиот низок вкус на дебата и затапен ензим на мислење. Одете терајте политики на друг форум, не тука. Оставете тука да се дебатира, разбравте глупчовци? Ајде мрш.

Принцезичка

courage is contagious
Член од
12 декември 2008
Мислења
1.556
Поени од реакции
348
Тука ти е проблемот, и ова е стартот од каде мешалицата твоја го произведува идјотскиот бетон, онака да забетонира стереотипи и глупости со оки. (знаеш што е ОКА така?)
Тука пиле разговараме за тоа што означува патриотизам и кој левел на патриотизам со егземплар се спротиставува на друг, а не на политички и идјотски глупости на луѓе со паланечка свест. Сега шо треба да ја играм твојата идјотска игра и да постирам глупости од дневната црна хроника и дневната политика за да покажам нешто дека и грото Македонци се идјоти како грото Шќиптари? Провоцираш, глупаво од тебе.
Зборуваме како оние како тебе не можат да се издвојат од глутницата, од топлата, од она што се нарекува мноштво, и како истите цело време настапуваат во мноштво, идјотски фрази и идеи како сплотување

Ти од ова не моеш да избегаш. Се гледаш крос таа призма. Тоа што јас го зборувам, а што твоја глава не го разбира, е доста облеано со потта на тврдокорната иронија, која како што кажав Чек Дис Аут, место каде не се мисли, од тебе не се бара да мислиш, туку да дејствуваш, да се идентификуваш требало или не. Индивидуализмот кај тебе го немет.
Со обидев да бидам културен.
Ти личат на тебе политички глупости влегување на Албански навивачи во нечие маало и кршење се живо и диво поради единиот грев нивен што се македонци ? Скандирање и закани. Дигање на минариња . Итн сите им е јасно
И да провоцирав. Те боцнав зошто знаев дека корнеш лицемерие и пун си со булшит. Си за соживот се додека не дојдат албанците како тема или нивниот “патриотизам“. А бе ајде не ме смеј: Албанскиот патриотизам е романтизам а македонскиот е примитивизам. Гледам. Видов доволно примероци и по форумов и од тебе. Секој пат кога некој ќе искоментира нешто успеваш да во 10 реченици да сместиш 20 навреди и да се расфрлаш со фрази наоколу ко демек писмен сум ја. А бе оди затоа не можеш да напишеш 10 поста без навреда и без да се изјадеш со евил бетојца.
До вчера со братот се јадев( а мисирков мораше да чисти за да направи братот да изгледа добро:)) ме обвинуваа дека сум албанец, предавник итн денес со тебе дека сум од оние патриотите. Оди ѕирни бе малце постови. Се трудам да бидам конструктивен.
Балкан :tv:
Мораш да го сакаш 500 години традиција на идиотизам .

Залепи етикета уште една те молам :)
Покажи ја креативноста во пишување навреди :)

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
Со обидев да бидам културен.
Ти личат на тебе политички глупости влегување на Албански навивачи во нечие маало и кршење се живо и диво поради единиот грев нивен што се македонци ? Скандирање и закани. Дигање на минариња . Итн сите им е јасно
И да провоцирав. Те боцнав зошто знаев дека корнеш лицемерие и пун си со булшит. Си за соживот се додека не дојдат албанците како тема или нивниот “патриотизам“. А бе ајде не ме смеј: Албанскиот патриотизам е романтизам а македонскиот е примитивизам. Гледам. Видов доволно примероци и по форумов и од тебе. Секој пат кога некој ќе искоментира нешто успеваш да во 10 реченици да сместиш 20 навреди и да се расфрлаш со фрази наоколу ко демек писмен сум ја. А бе оди затоа не можеш да напишеш 10 поста без навреда и без да се изјадеш со евил бетојца.

До вчера со братот се јадев( а мисирков мораше да чисти за да направи братот да изгледа добро:)) ме обвинуваа дека сум албанец, предавник итн денес со тебе дека сум од оние патриотите. Оди ѕирни бе малце постови. Се трудам да бидам конструктивен.
Балкан :tv:
Мораш да го сакаш 500 години традиција на идиотизам .
Олабај од џамии, минариња, бесење, колење, глупирање не му давај лош смер на темава, на пп ќе ти пратам нешто што Македонците го направиле со џамија во битола пред две недели, за да не лупеташ и да знаеш дека идјотизмот е баш во патриотизмот (кај нас во Балканот сфатен како) како укинување на индивидуалните способности, ослободување од индивидуална одговорност и нејзино префрлување на колективот, склоност кон конформизам односно потчинување на авторитетот, агресивноста на чуствата спрема оние кои се сметаат за инфериорни, атмосфера на некритичност кон својата група и преголема критичност и отворено непријателство спрема противничкиот табот или група... (како шо ти сега се изглупира со постовите за Албанците - кои не се ни тема а нема ни зошто да збораме за нив и воопшто за кој било друг "патриотски" корпус)

Зато внимавај...

Принцезичка

courage is contagious
Член од
12 декември 2008
Мислења
1.556
Поени од реакции
348
Олабај од џамии, минариња, бесење, колење, глупирање не му давај лош смер на темава, на пп ќе ти пратам нешто што Македонците го направиле со џамија во битола пред две недели, за да не лупеташ и да знаеш дека идјотизмот е баш во патриотизмот (кај нас во Балканот сфатен како) како укинување на индивидуалните способности, ослободување од индивидуална одговорност и нејзино префрлување на колективот, склоност кон конформизам односно потчинување на авторитетот, агресивноста на чуствата спрема оние кои се сметаат за инфериорни, атмосфера на некритичност кон својата група и преголема критичност и отворено непријателство спрема противничкиот табот или група... (како шо ти сега се изглупира со постовите за Албанците - кои не се ни тема а нема ни зошто да збораме за нив и воопшто за кој било друг "патриотски" корпус)

Зато внимавај...
Мене совршено ми е јасно за делата на обете страни имам доволно сознанија за тоа кој мешал прстиња особено од македонска страна . Проблемот е што цело време дробиш за национализмот од македонската страна, а некако не го согледуваш национализмот на албанска страна или се обидуваш да го минимизираш демек тоа се некои индивидуалци бе.
Според тоа што го гледам на снимките не ми личи на банда индивидуалци туку повеќе на израз на албанскиот национализам . Доволен доказ е што албанските партии исто како вмро печалеа места не на реални програми туку на ефтин националистички популизам. Следам се . Политиката е одраз на мислењето на народот и неговото расположение. Можеби искривена рефлексија но доволно рефлектира да се видат некои работи.

И пази дечко не сум ни Македонец :tv:

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
Мене совршено ми е јасно за делата на обете страни имам доволно сознанија за тоа кој мешал прстиња особено од македонска страна . Проблемот е што цело време дробиш за национализмот од македонската страна, а некако не го согледуваш национализмот на албанска страна или се обидуваш да го минимизираш демек тоа се некои индивидуалци бе.
Според тоа што го гледам на снимките не ми личи на банда индивидуалци туку повеќе на израз на албанскиот национализам . Доволен доказ е што албанските партии исто како вмро печалеа места не на реални програми туку на ефтин националистички популизам. Следам се . Политиката е одраз на мислењето на народот и неговото расположение. Можеби искривена рефлексија но доволно рефлектира да се видат некои работи.

И пази дечко не сум ни Македонец :tv:
Не ми е гајле шо си и каков си, на тема не се зборува за нечии идјотски атак, туку за она што претставува патриотизам, она што ти го изваде од своја конотација и го смести таму каде што тебе ти одговара. Тоа е идјотски, мора да признаеш.
Начинот на сфаќање на Патриотизмот кај Србите и Македонците е сличен (последниве четири години е малку променет со антиквизации итн.), тоа ми беше мене зборот, темелот, а не нешто друго. Не е ни битно кој што правел и што горел и палел и каменувал (ова го зборуваат дечиња во маало, а не човек што сака сржевито да проникне до проблемот). Научетесе еднаш, ако не можите, сменете форум.

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
Ај доста со докажување кој национализам е побулшит. Пикасо олади стај си ја главата под туш ти се вжештила пак.

Принцезичка

courage is contagious
Член од
12 декември 2008
Мислења
1.556
Поени од реакции
348
Не баш јас викам дека се исти он вика дека се различни :)
Тука е проблемот :)

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
Така продолжи да се вадиш :)
Не продолжувај да нервираш и да провоцираш. Оди си таму од кај шо потекнуваш, многу е битна духовната средина... Рецимо Чек Дис Аут...

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
Не продолжувај да нервираш и да провоцираш. Оди си таму од кај шо потекнуваш, многу е битна духовната средина... Рецимо Чек Дис Аут...
Aјде бе кажи кој е бетер и кој е пошит или доста ти беше за денес. :pipi:

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
Aјде бе кажи кој е бетер и кој е пошит или доста ти беше за денес. :pipi:

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
Не баш јас викам дека се исти он вика дека се различни :)
Тука е проблемот :)
Море будала чоек, коренот на патриотизмот, идејата, мотивот е различен, идјотизмот е ист. Не мешај причина и последица. Ти кажав за ова место не си, оди на друго место, кај шо се бара мислење, ама не толку многу. Па па па.

S

smart ass

Гостин
^^
тоа не е „природно“
се на светов се дели на „свои“ и „туѓи“ заедници ...
Сакаш да кажеш космополитизмот не може да биде природен,или пак патриотизмот МОРА да биде природен???
Па Космополитизмот не е трн во око на патриотизмот,напротив космополитизмот е фактички патриотизам(на макро ниво)-се разбира без нижи и виши племиња,родови..
Така мастер џедај-се е на свои и туѓи...почнувајќи од селцко локалниот патриотизам хехх..не се сложувам со поделбава свои и туѓи-нели може НАШИ ама јас навивам за едниве ти за другиве-па нека победи подобриот:)

баланс мора да постои .. „спротивставени“ страни мора да постојат .. се друго е нереално и прикаски ..
Најдете го Сит Лордот,патем магнетен + и - се привлекуваат(иако различни) што се однесува до спротивставени страни-јасно е дека ќе има и добро е да има бура од Идеи...

и „своите“ и „туѓите“ имаат свој патриотизам .. почитуваат она што е нивно, она што е нивна историја, она што довело да бидат такви какви што се .. минатото е неразделно од иднината .. за да денес постои она што постои и да постои „утре“ треба да имаш минато кое треба да го почитуваш ..

Да добро е да се знае Историјата и минатото-но не и да се злоупотребува,каде е границата до каде политиката на балканов вмешала прсти во Историјата(Цел Балкан).

почни од мравките .. земи се од нив до нас и заврши со Нас луѓето ...
:pos2::pos2:

Што де уште ли не еволуираше??

И мравки има патриоти како партиски плакатолепачи:baeh:

Многу научници(биолози) сметаат дека војната е остаток впишан во човекот баш од инсектите ама ја велам причината е Глупост и лоботомија.

На Балканот НЕМА ПАТРИОТИЗАМ!!!

Всушност неговиот курс(на патриотизмот) забега накај Омраза на другите ентитети-значи повеќе Омраза=поголем патриот.

Јас мислам дека на Балканов имаме баш ваков тип на патриотизам со етноцентризам,нетрпеливост.

Kajgana Shop

На врв Bottom