Волан од лево или десно?

Лев или Десен Волан

• Вкупно гласачи
    112

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Имам искуство (околу 150 км) со кола со волан на десната страна, тука, во Македонија.
На менувачот се навикнав во првите неколку километри...
Друго...возам надвор од град и за претекнување треба да го прашаш совозачот дали има нешто одспротива да тргнеш или не...
Паркиран во град на пр., излегуваш рикверц (ситуација косо на булевар паркиран) не гледаш ништо...
Знаеме дека светлата имаат малку повисок сноп на десната страна на фарот. Кај овие возила е тоа налево, па им сметаш на сите кои ти доаѓаат...Тоа се решава со триголна налепница (црна) на оној дел од шарата на фарот која оди надолу, па добиваш низок рамен сноп....кај новиве фарови пластични појма немам како би се средило тоа...
Пречи и на раскрсници низ град, посебно кога лентирте се одделени со некои жардинери...
Затоа...волан на лева страна...
Оние со волан на десна се конструирани за сообраќај кој во целост се одвива од левата страна...исклучување од пат од лево, возење лево...

ReNaTa

-SHY- girl
Член од
1 декември 2007
Мислења
240
Поени од реакции
6
на лева дефинитивно! не можам ни да замислам да возам кола со волан на десната страна...
посебно менувачот...:pos2:хаха ја со десна некад не ги погодувам брзините а не па со лева рака (еднаш коа влагав во уличката кај мене, место во втора сум убацила во четврта :kesa: и уште се чудам шо ми иде толку брзо колата... за малку ќе настрадаше колата на комшијата ама имал :pos2:среќа т.е. имав јас среќа- сантим беше во прашање :pipi:

Член од
7 јануари 2008
Мислења
368
Поени од реакции
2
:toe:jas ne ni mozam da ja prifatam mislata da vozam na desna strana.......
LEVO SI E LEVO HEHE

Член од
27 септември 2008
Мислења
375
Поени од реакции
24
Колку и да си добар шофер на леба страна,кога ке седнеш на десна ке возиш како почетник.Немам возено кола со волан на десна страна ама би сакал да пробам како е!!!

k@z@n

RS power
Член од
3 март 2008
Мислења
997
Поени од реакции
53
Од лево мислам дека е понарачно..а можи и да грешам за кого како ако е левичар добро ќе му оди.

BlaCk FiRe

`Going NoWhere`
Член од
21 март 2008
Мислења
637
Поени од реакции
18
Лев дее нормално , да возам со волан од десно ќе одам од десно по патот:toe:

Член од
27 август 2008
Мислења
291
Поени од реакции
9
Само неколку да набројам.

Лев Волан: Европа(Вклучувајки ја и Македонија), САД, Канада, Мексико...
Десен Волан: Англија, Австралија, Јужна Африка, Јапонија, Индија...
за десен волан ги заборави и Нов Зеланд, Северна или Јужна Кореа.

Иначе не сум возел кола со волан од десната страна, ми изгледа чудно ама се тоа е ствар на навика. Ние сме навикнати на левата страна, но за месец два ке се навикнеш и на волан од десна страна!

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Ne sum imal shansa da vozam vozilo so volan od desnata strana ama pa zatoa imam mnogu vozeno po levata strana i mace e zaebano koga volanot ti e na drugata strana,ke te zaboli vratot od gledanje vo retrovizorot na drugata strana...

gelcev

Scuderia Ferrari
Член од
13 август 2008
Мислења
451
Поени од реакции
10
Volan od levo no sepak bi probal i od desno sigurno interesno e da menuvas so leva raka

blaster1

Искусен Кајганџија
Член од
16 декември 2008
Мислења
777
Поени од реакции
26
Само од лева бе каква десна.Лева си е Лева :)
:salut:

TheMask

SσвεR SαŋTα
Член од
28 февруари 2008
Мислења
298
Поени од реакции
8
Лево се разибра има во Струмица еден Опел Астра од десната страна волан некако многу глупо стои:toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom