Неверен зет/невеста?

• Креатор на темата Креатор на темата bella
  • Време на започнување Време на започнување
Живееме во таква средина,па туѓото мислење-,,СО КЕ КАЖЕ НАРОДОТ,,ние поважно понекогаш од нашиот живот и срека.Само едно да ти казам-СЕКОЕ ЧУДО ЗА ТРИ ДЕНА!!!!
не не не не мислев на тоа сто ке казат другите. најискрено и баш ми е гајле сто ке кажат. само би сакала да ја избегна таа гужва и малтретирање и оговарање во мое присуство по милионити пат што ми се случило и зашто.по мое мислење ако веке на мене или некој дртуг му случи таква трагедија јас во почетокот би избегнувала да се збори за тие работи

Нема што да се воздржувам и да продолжам со циркузот глумејќи лудило и правејќи се дека ништо не било само за да ја решавам ситуацијата после насамо... Не ме интересира... и вака и така ќе ме боли... нека страда и тој... Пред сите јасно и гласно кажувам и си заминувам и не разговарам после со него, не ми требаат никакви објаснувања... Нека си се објасни самиот на себе.. )

Добро, а што ако например младожењата и кумот си се частеле кока у ВЦ, а на татко ти му се причинило дека кумот му го пуши? Бујна машта ради свашта. Затоа се слушаат и двете страни, па се размислува, па се преспива, пред да се донесе сериозна одлука.

Добро, а што ако например младожењата и кумот си се частеле кока у ВЦ, а на татко ти му се причинило дека кумот му го пуши? Бујна машта ради свашта. Затоа се слушаат и двете страни, па се размислува, па се преспива, пред да се донесе сериозна одлука.

Нема да му се причини затоа што го познавам татко ми и знам колку е внимателен и смирен...и дека нема шанси да изреагира на таков начин ако не е вистина така што татко ми ќе го послушам во секој случај...

Плус темава е за вистинско неверство а не за причинување...
Јас не реков дека моето е исправно ама за мене е исправно и јас така ќе постапам...ако некој не се сложува со мене нека си постапи поинако негов проблем...Кажав само за мене...

Ако дознаам пред веселбата, ќе ја откажам од старт.
Ако дознаам за време на свадбата, ќе ја завршам веселбата, а потоа ќе му кажам на младоженецот дека не сакам повеќе очи да му видам.

Нема оправдување за таква постапка и не сакам таков човек покрај мене.

Остави го психолошкиот аспект и објективното гледање на работите...
Стави се на место да си татко на ќерката...Ќе ја прашаш :"Ќeрко, сакаш ли да се мажиш за педер? ":kesa:

Токму тоа. :wink:

The Goddess напиша:
Нема што да се воздржувам и да продолжам со циркузот глумејќи лудило и правејќи се дека ништо не било само за да ја решавам ситуацијата после насамо... Не ме интересира...
Воопшто и не се трудиш да бидеш прибрана, ти свесно сакаш да го искажеш револтот заради одредени комплексни случувања од минатото кој оставиле трага во твојата потсвест (а не заради актуелната случка, така ми личи). Со тоа, проблемот воопшто нема да биде решен, ниту некој ќе се чувствува подобро, напротив, можеш да направиш повеќе луѓе да се чуствуваат лошо, и уште пострашно да оставиш лузни со таков јавен говор кај оние деца кои ќе го слушаат тоа.

Ваквата реакција уствари ме потсеќа на оние дебели тетки со фенси фризури од `20та година кои мислат дека се аристократија а всушност работат на автобуска станица Велес(real story). Галамџики. :nenene:

No offense Goddess, само како пример те земам, видов повеќе размислувања вакви, твоето ми беше најексплицитно и нај suitable.

Неверноста треба да се види од каква природа е пред да се стори нешто. Ако во некојси мој случај, мојата невеста да ме изневери мене, нејзе ке и удрам котекот. Бидејки таа сакала така. И нема опростување, нема втора шанса. Ако ме сакала нема да правела така. И АУТ, нема шо да ми е:toe:

Воопшто и не се трудиш да бидеш прибрана, ти свесно сакаш да го искажеш револтот заради одредени комплексни случувања од минатото кој оставиле трага во твојата потсвест (а не заради актуелната случка, така ми личи). Со тоа, проблемот воопшто нема да биде решен, ниту некој ќе се чувствува подобро, напротив, можеш да направиш повеќе луѓе да се чуствуваат лошо, и уште пострашно да оставиш лузни со таков јавен говор кај оние деца кои ќе го слушаат тоа.

Ваквата реакција уствари ме потсеќа на оние дебели тетки со фенси фризури од `20та година кои мислат дека се аристократија а всушност работат на автобуска станица Велес(real story). Галамџики. :nenene:

No offense Goddess, само како пример те земам, видов повеќе размислувања вакви, твоето ми беше најексплицитно и нај suitable.

Па да де, не сакам да го скријам настанот тоа е работата, а не дека не можам. Имам и те како самоконтрола кога ми е потребна...али добро си забележил, во ваква ситуација не сакам да скријам... А и не сакам ни да го решавам проблемот па и затоа не ме интересира ништо...

А децата нема ни да разберат што зборувам затоа што нема да добие господинот хистеричен напад туку јавноста ќе добие едно културно и доста ироничноо соопштение... а децата нема ни да разберат за што станува збор...

Па да де, не сакам да го скријам настанот тоа е работата, а не дека не можам. Имам и те како самоконтрола кога ми е потребна...али добро си забележил, во ваква ситуација не сакам да скријам... А и не сакам ни да го решавам проблемот па и затоа не ме интересира ништо...

Знаеш дека секоја наша постапка која ја правиме во животот е директна реакција на нешто што не испровоцирало да го направиме тоа, и секако со таа наша реакција доколку сме свесни (како ти што тврдиш дека си) очекуваме и да постигнеме нешто со таа постапка. А јас, не ја гледам поентата. Што ќе постигнеш со твојот чин на исфрлање моментална фрустрација.

Сега ќе спомнам дека мои морални вредности во животот кон кои се стремам колку можам се помагање на оние на кои им треба тоа, неповредување, алтруизам во секаква форма... тоа сметам дека сите треба да го имаат во себе и пробувам и сам колку можам да го буткам тој начин на живеење и според него се раководам и ги оценувам другите.
Но твојата постапка ми се коси со овие принципи... коментар?

Знаеш дека секоја наша постапка која ја правиме во животот е директна реакција на нешто што не испровоцирало да го направиме тоа, и секако со таа наша реакција доколку сме свесни (како ти што тврдиш дека си) очекуваме и да постигнеме нешто со таа постапка. А јас, не ја гледам поентата. Што ќе постигнеш со твојот чин на исфрлање моментална фрустрација.

Но твојата постапка ми се коси со овие принципи... коментар?

Знаеш што ми е цело време поентата?

Создавање некој вид на лажна слика, која самата себе ќе си ја создадам и ќе ја повикувам секогаш кога во наредните година дена ќе си паѓам во депресија и ќе се спуштам до дното за нештото коешто ми го направил човекот којшто сум го сакала најмногу и тоа на денот којшто сум сметала дека ќе ми биде најсреќен.

Значи ќе си се тешам себеси дека барем сум го казнила на некој начин...што може и не е казна...
Битно ќе направам нешто што ќе ми дава сила во депресијата зашто во спротивно нема да можам да продолжам понатаму...

Ете тоа е поентата... :smir:

Знаеш што ми е цело време поентата?

Создавање некој вид на лажна слика, која самата себе ќе си ја создадам и ќе ја повикувам секогаш кога во наредните година дена ќе си паѓам во депресија и ќе се спуштам до дното за нештото коешто ми го направил човекот којшто сум го сакала најмногу и тоа на денот којшто сум сметала дека ќе ми биде најсреќен.

Значи ќе си се тешам себеси дека барем сум го казнила на некој начин...што може и не е казна...
Битно ќе направам нешто што ќе ми дава сила во депресијата зашто во спротивно нема да можам да продолжам понатаму...

Ете тоа е поентата... :smir:

Убава дискусија. :smir:

А дали си свесна за фактот дека помалку време ќе потрошиш ако кон “проблемот“ пристапиш мирно и човечки отколку со стварање лажна слика. Старите викаат “на лагата и се кратки нозете“, а токму тоа ти му го правиш на својот мозок.

Да не бегам ептен од темата, ситуацијата е шокантна, не е само изневерување, геј изневерување е. Ти како невеста тоа мораш да го свртиш на шега, “направив од човеков да не сака жени“, и секако треба да продолжиш како да не било, бидејќи минатото и неговите опашки не влечат надолу кон бездната која секогаш постои, никогаш не успеваме да искочиме наполно од неа.

Хистеријата нема да ти помогне да се избавиш од маките, разумот... давам глава дека е подобро решение за секој проблем.

Убава дискусија. :smir:

А дали си свесна за фактот дека помалку време ќе потрошиш ако кон “проблемот“ пристапиш мирно и човечки отколку со стварање лажна слика. Старите викаат “на лагата и се кратки нозете“, а токму тоа ти му го правиш на својот мозок.

Да не бегам ептен од темата, ситуацијата е шокантна, не е само изневерување, геј изневерување е. Ти како невеста тоа мораш да го свртиш на шега, “направив од човеков да не сака жени“, и секако треба да продолжиш како да не било, бидејќи минатото и неговите опашки не влечат надолу кон бездната која секогаш постои, никогаш не успеваме да искочиме наполно од неа.

Хистеријата нема да ти помогне да се избавиш од маките, разумот... давам глава дека е подобро решение за секој проблем.

Нормално... се согласувам... :)))

Само што имаш погрешна слика :helou:... реков дека нема да хистеришем туку иронично ќе соопштам зашто т.е. од кои причини свадбата се прекинува...

Прашањето значи: Зашто пред сите тоа да го кажам и зашто да создадам лажна слика наместо со време да ја преболам реалноста?

-Па можеби и затоа што ќе ми биде полесно уште од старт да кажам зашто е откажана свадбата отколку потоа на сите мои роднини, познаници,пријатели и непријатели да им кажувам поединочно еден по еден кои ќе ми продаваат лажна загриженост и како тоа се со мене и нема да ме остават и како тоа е страшно што мене ме снашло, а во душа поголемиот дел да ми се ситат можеби за она што ме снашло... и со самите тие прашања само ќе ми се влошува и онака веќе доста влошената состојба...

Друга многу битна работа во целиов овој муабет е значи тоа што веќе погоре го имам кажано односно- не велам дека мојата постапка е исправна и дека тоа е она што треба да се направи...значи не го тврдам тоа туку едноставно кажувам како јас најверојатно (најверојатно затоа што никој не знае сигурно) би постапила во таква ситуација... :)))

Интересно.
Јас би терала на шала,ќе им честитам на бившиот младожења и на кумот на микрофон,секако со огромна доза на иронија и неприметливи навреди,ќе му го дадам букетот на кумот,и ќе се изнаиграм на свадбата за инает,а на свадбеното патување(ако сме го испланирале од претходно) ќе одам ЈАС со другарка или “другар“.
Мада,познавајќи се себеси знам дека ништо од ова нема да бидне,ќе се изнервирам на триста,на микрофон пред сите партал ќе го направам,ама ете,интересно би било да можам да изреагирам како што сакам.

Јас доколку се работи за мојата невеста, би ја ликвидирал сместа нејзе.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom