Неверен зет/невеста?

• Креатор на темата Креатор на темата bella
  • Време на започнување Време на започнување
Малку ме насмеа,за ова со пиењево,ама ако подобро размислам,стварно имаш право,таткото треба да си кути,али дај кути ти ако си татко???????срце нема да ти даде ке го задавиш со свои раце

Да сум таткото, најверојатно ќе го скршам од зетот од ќотек, ама после свадбата. За време на свадбата ќе имаам доволно време да смислам начин како да го направам тоа поболно за него :)

Здравиот разум треба да се задржи во секаква ситуација. И да се мисли на последиците. Тоа е тоа што не' прави возрасни.

Да сум таткото, најверојатно ќе го скршам од зетот од ќотек, ама после свадбата. За време на свадбата ќе имаам доволно време да смислам начин како да го направам тоа поболно за него :)

Здравиот разум треба да се задржи во секаква ситуација. И да се мисли на последиците. Тоа е тоа што не' прави возрасни.

Таткото, кога го видел тоа во wc-то, се вратил во салата, го зел микрофонот и учтиво ги известил дека свадбата се прекинува затоа што не сака таков зет дома...Му рекол "Сам ќе ви кажи што се случи со неговиот другар"..
Позакон мавање од земја од тоа, нема:kesa:

хаха Закон е темава.Па ништо најпаметно би напраел само ќе кажем се откажуе свадбата и крај.Што друго?Ни засрамен ни ништо пошто она би ме изневерила она би требала срам да има.и то.

Таткото, кога го видел тоа во wc-то, се вратил во салата, го зел микрофонот и учтиво ги известил дека свадбата се прекинува затоа што не сака таков зет дома...Му рекол "Сам ќе ви кажи што се случи со неговиот другар"..
Позакон мавање од земја од тоа, нема:kesa:

Проблемот е што и таквиот начин на однесување е погрешен, од проста причина што не е негова свадба, туку на ќерка му. Или суште угледната фамилија од Битола живее на пакистански начин, па младоженецот го бира таткото а не ќерката која се мажи.

Ситуацијата се става на нула, никој да не знае, и никој да не дознае ако веќе срамот е проблематичен issue. Свадбата елегантно ќе се приврши, а главните не мора ни да бидат таму. Половина час и одиме дома. Никогаш не сум верувал во агресивност, непромисленост и избувливост. Број до десет, ако не ти помине број додека не ти помине.

Проблемот е што и таквиот начин на однесување е погрешен, од проста причина што не е негова свадба, туку на ќерка му. Или суште угледната фамилија од Битола живее на пакистански начин, па младоженецот го бира таткото а не ќерката која се мажи.

Ситуацијата се става на нула, никој да не знае, и никој да не дознае ако веќе срамот е проблематичен issue. Свадбата елегантно ќе се приврши, а главните не мора ни да бидат таму. Половина час и одиме дома. Никогаш не сум верувал во агресивност, непромисленост и избувливост. Број до десет, ако не ти помине број додека не ти помине.

Остави го психолошкиот аспект и објективното гледање на работите...
Стави се на место да си татко на ќерката...Ќе ја прашаш :"Ќeрко, сакаш ли да се мажиш за педер? ":kesa:

И јас ја знам случката,од пред една година е, ама нема врска ај јас да коментирам на темата.
Според мене убаво постапил таткото.Како прво мислам и да сака човек не можи да се воздржи во таква ситуација.Тоа е преголем шок за да можи некој нормално,со чиста глава да размислува.Кога на зетот воопшто не му било гајле, па се осудил да прави такви глупости зошто тогаш да му е гајле на таткото.Јавно така нека го кажат па нека се срами тој и после цел град со прст да го покажува.
Мене да ми се случи такво нешто гарант ќе испаничам,ќе се шокирам и сигурно ќе ја прекинам свадбата.А можеби ќе падни и некој шамар...море,не можи, сигурно ќе ми дојди да му залепам една,па да си заминам.:pos2:

Никогаш не сум верувал во агресивност, непромисленост и избувливост. Број до десет, ако не ти помине број додека не ти помине.

Броење до 100, 1000, трчање 20 круга околу салата, лексилиумче.. САМОКОНТРОЛА.

Остави го психолошкиот аспект и објективното гледање на работите...
Стави се на место да си татко на ќерката...Ќе ја прашаш :"Ќeрко, сакаш ли да се мажиш за педер? ":kesa:

Ќерката е ВЕЌЕ МАЖЕНА за педер. Сега само слават. Нема што да ја прашуваш. Можеш само да и соопштиш, на ВИСТИНСКИ НАЧИН во ВИСТИНСКО ВРЕМЕ.

Педер ... човекот бил БИ! Ама, таква работа не се прави на свадба, испаѓа како лоша Џери Спрингер емисија. Како и да е ... Неверство си е неверство и не се простува, барем според мене. Али, ако гледаш од другата страна пак нешто мора да не е било у ред штом се десило такво нешто и коа видиш :toe:

имаш право неверство сие неверство,и те боли-многу,посебно ако е на најсрекниот ден во твојот живот,сонот на секоја млада девојка,си потрошила толку години од твојата младост-за џабе се!а,тросковите за свадба и нервозите на родителите-тоа е друг проблем!
Малку ме насмеа,за ова со пиењево,ама ако подобро размислам,стварно имаш право,таткото треба да си кути,али дај кути ти ако си татко???????срце нема да ти даде ке го задавиш со свои раце

Па таткото требало нека ги задави и двајцата и нека си испадне и нека ги бараат после :pos2:

Се слагам со мислењто дека моментот е прејак и премногу шокантен за да се воздржиш и мирно да размислиш кој потег е напаметен. Ја не знам баш како би изреагирала пошто сега додека замислувам коса на глава ми се крева, не па у ситуацијата. :icon_conf Најверојатно онака како што ќе почувствувам во моментот дека треба, спонтано и без расмислување што мислење ќе има било кој од присутните, пошто оперирана сум од тоа што ќе помисли општата народна маса.

Уствари, можеби и ќе ја испитам точна ориентација на кумот, ако се погоди БИ ќе му се радуваме и двајцата ко ќе ни доаѓа на гости. :kez:

Ја најдов темата благодарение на мојата колегиница Форнч:) се вика:Малку поинакво "in flagranti".Ова може да иде како посебна но задржете се на било какво неверство на свадба без разлика на пол.
Продолжете

Незгодна ситуација. Отпрво би била шокирана, би била лута исто така, зашто баш на денот на венчавката да ме извара мажот, т.е. зашто не се воздржал барем до утредента, може ме варал и претходно ама можел барем на тој ден да се воздржи. Би се налутила и на татко ми, зашто не дошол прво мене да ми каже, зашто кажал на микрофон. И со кое право он ми ја прекинува венчавката, моја е јас ќе ја прекинам кога/ако сакам.
И сега се двоумам дали да заминам сама на меден месец или да ги пратам нив двајца.:toe:

OоОоОоО стварно гадна ситуација незнам што би направил доколку мене ми се случи најверојатно би останал присебен мислам дека не би било ни време ни место за правење скандали и би разговарале после свадбата, а да сум на местото на таткото во оваа ситуација ќе прекутам ама зетот после свадбата ни родената мајка не би го препознала...:smir:

Океј, веројатно ќе изгледа премногу злобно, но тоа е она што би го направила.
Ако веќе ги фатам заедно, јас како мајка на мојата ќерка, фино ќе го натерам кумот да си ги собере пантолоните, а зетот за уво кај маж ми, нема што било кој да знае, прво јас ќе го тепам, а после некој друг, ќе му викнам такси и ќе го пратам во хотел.

Потоа, фино завршување на прославата, ќерка ми за рака, ќе и објаснам како стојат работите и ќе и кажам каде и е „мажот“.
Нејзино ќе биде што и како ќе прави.

Не ме револтира моментот на хомосексуалноста, ме револтира моментот на изневерување.:buum:

Каква присебност во ваква ситуација... Нема присебност т.е. јас знам дека нема да си останам присебна...

Јас ако видам сама, го земам микрофонот и на сите ќе им соопштам а после ќе си заминам и ќе ги оставам да си слават...

Татко ми ако постапи така како таткото на невестата во случајов, тогаш вечно ќе му бидам благодарна затоа што не преќутил и пред сите кажал и нема да му се налутам (колку е исправна постапката не знам али мене ми се свиѓа)...

Нема што да се воздржувам и да продолжам со циркузот глумејќи лудило и правејќи се дека ништо не било само за да ја решавам ситуацијата после насамо... Не ме интересира... и вака и така ќе ме боли... нека страда и тој... Пред сите јасно и гласно кажувам и си заминувам и не разговарам после со него, не ми требаат никакви објаснувања... Нека си се објасни самиот на себе...

И сега се двоумам дали да заминам сама на меден месец или да ги пратам нив двајца

Јас не се мислам затоа што јас ќе заминам... :)))

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom