ДОАЃААТ - да ги пречекаме како наши најмили!

• Креатор на темата Креатор на темата Македонцки
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Штета што сум таму, штета што сум од ваму. Па Македонија не е Америка па да ви е далеку, па вие да не можете да дојдете. Докажете дека сте обединет народ и дојдете во голем број...

Епа ајде ако се пријават повеќе Велешани сам не ми се иде.

Се надевам дека ќе дојдам... ова свадбава ми помрда све плановите..

ако се има нешо организиран превоз јас ке идам, дека нема со што да идам....

Многу би сакала да идам, се надевам дека ќе успеам, заедно со Crazy in Love под рака да ги пречекаме :) Ептен сум возбудена за ова,едвај чекам да ги видам луѓето.... :aplauz:

Ох, не знаете колкава желба имам да дојдам на аеродромот.Ама пусти обврски и тоа што не сум од Скопје ме спречуваат.Ама, да дознаам кога идат во Прилеп, одма одам, ептен сакам да ги видам луѓево.

Jas doagam. Idam so kola i Site onie koi sto nemaat prevoz a ziveat vo blizina kaj mene Hipodrom, Cento, inace jas sum od Madzari slobodno neka pisat ke imam za trojca mesto zosto ideme jas i uste edno drugarce.
Ili pak ako saka nekoj sto ne e bas od okolinata neka dojde so avtobus do tuka pa prodolzuvame do aerodrom zaedno.Ete sega nemojte da kukate deka ne mozete ova ona.Koj nemoze do aerodrom da stigne barem do Madzari moze.

А во колку часот ќе е преносот, ако воопшто го има ?

Их, колку ми е криво што не сум во Македонија моментално...

Поздравете ги и од дијаспората ;))))

Дијаспората ќе излезе со посебно соопштение.

Многу е битно дијаспората да даде подршка на целава работа!

• Ми се допаѓа
Reactions: ada
Да ги пречекаме, бидејки и тие се дел од нас, да се соедини исторјата.:kafe:

Сте контактирале ли со нив? Јас се зезав дека сум дијаспората, зашто сум еден човек и не сум во организација...
Мислам, дали сте збореле со македонските организации надвор? Дали се запознаени?

ке има нешто на плоштад денеска????

Од она што го прочитав на темата за посетата на Хунзите во подфорумот политика, собир на плоштад, на кој ќе се обрати кралот, а ќе има и настапи од културно-уметнички друштва, ќе има на, цитирам:
На 18ти Јули на плоштад Македонија со почеток од 20:00 часот

Инаку, Мисирков
Misirkov напиша:

Се согласувам целосно со ова. Неопходен е силен одек за целиов овој настан. Истиот практично докажува многу голема вистина за Македонската славна историја. Нека стигне аберот за него што подалеку.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom