Маички со натписи

SrRulz

Siempre Real Madrid
Член од
8 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
221
Преги видов една кул маичка.. HAVE A NICE DAY и една смајли фаца и под неа FUCK SOMEONE :).

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
457
Еве вака еден стручен совет за сите што сакаат да принтаат илустрации или слики на маица за да им испаднат подобри, затоа што не е пљукни залепи работата.

Прво резолуцијата на сликата да не биде под 300dpi (резолуција не е тоа 1024х768)

Форматот во кој што ќе ја носите сликата да не биде jpeg туку png

И нормално како и секоја принтерска машина поскапа од 150 евра принта во CMYK(Cyan Magenta Yellow Carbon) а не во RGB(Red Green Blue) (RGB sucks)

Според сликите би требало да ви стане многу појасно ЗОШТО треба да ги направите такви вашите илустрации (лееј колку сум најдобар:):):))

П.С.

head

ЧОВЕКОТ СО МАЛО ТЕЛО
Член од
15 септември 2005
Мислења
1.402
Поени од реакции
590
Можда глупо прашањево , ама , принтат ли имиња и бројки на дресови, во Рамстор ? Нормално со "оригиналниот" фонт ...
Или ако знае некој , каде можам до го однаесам дресот од Милан ?

D

Daftie

Гостин
Може да им дадеш твоја слика, ама принтаат во CMYK, а не RGB и сликата која што ти ќе им ја дадеш на маица ќе излезе во многу поразлични бои, затоа би ти препорачала прво ти да смениш канал.
Немаат струкирани, само такви како на Братот во различни големини.
А за твоја маица... рекоа дека може, ама тешко дека ќе успеат да ти испринтаат, зашто во моментов не можат ни на нивните црни да принтаат, само на белите.
Значи, овде идеш на среќа.:)
Знам дека сум напор, ама не ми е блиску Рамстор па да "тркнам", што пари зимаат на моја маица ако ми принтаат(и бела да е)?
Можда глупо прашањево , ама , принтат ли имиња и бројки на дресови, во Рамстор ? Нормално со "оригиналниот" фонт ...
А што не си напраиш ти твој дизајн за мајцата у форма на слика..?
Така ти ќе си одбереш и фонт и све со ред :)
Еве вака еден стручен совет за сите што сакаат да принтаат илустрации или слики на маица за да им испаднат подобри, затоа што не е пљукни залепи работата.

Прво резолуцијата на сликата да не биде под 300dpi (резолуција не е тоа 1024х768)

Форматот во кој што ќе ја носите сликата да не биде jpeg туку png

И нормално како и секоја принтерска машина поскапа од 150 евра принта во CMYK(Cyan Magenta Yellow Carbon) а не во RGB(Red Green Blue) (RGB sucks)

Според сликите би требало да ви стане многу појасно ЗОШТО треба да ги направите такви вашите илустрации (лееј колку сум најдобар:):):))
Како да подесам на PNG во Фото-факин-шоп?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Лесно, одиш на save as и одбираш формат пнг:)

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
457
Како да подесам на PNG во Фото-факин-шоп?
Ама немој JPG слика да ја преправаш во пнг, нема да добиеш ништо:)

Иначе прееска поминав од таму кај што принтаат маици, гледам и нокти принтале :pos:
Искрено сум малце разочаран. ПЕГЛА СИСТЕМ????? Ооооо тоа се користеше пред 10 години

Член од
31 март 2008
Мислења
2.572
Поени од реакции
1.864
јас ќе ја спомнам само омилената ми маица со натпис THE FIGHTER
маицата ми го претставува уметничкото име и е барем два пати подолга од мене ( раперска де нели )

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Skoro ke si napraam 2 maicki so ke si gi nosam strogo u oh ili u struga 24/7 na koj ke pisuva:
"Od skopje sum..OTEPAJ ME!" i toa smao pozadi..da ne vidish koa ti se uletuvaat..
Znam deka ne e preporaclivo..ali so nea i u taxi ke si se vozam :)

e da..i planiram da si napraam edna..
Don'tcha FYROM meh! Biatch!

СпаЈдеР

DissentiveMoron202
Член од
1 март 2006
Мислења
3.201
Поени од реакции
52
Skoro ke si napraam 2 maicki so ke si gi nosam strogo u oh ili u struga 24/7 na koj ke pisuva:
"Od skopje sum..OTEPAJ ME!" i toa smao pozadi..da ne vidish koa ti se uletuvaat..
Znam deka ne e preporaclivo..ali so nea i u taxi ke si se vozam :)

e da..i planiram da si napraam edna..
Don'tcha FYROM meh! Biatch!
Oва второво звучи толку лигаво,шмизлинско и простачко шо ќе се срамам што сме од иста држава кога ќе те видам со таа блуза. Ама сериозно! Земи си најобично Don't You Fyrom Me, или пак Fuck Greece! со средниот прст и не се замарај, а не такви глупости. :nesum:

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
а да прашам...

да не биде под 300dpi - како? кај се подесува тоа....

Mädchen

Smile
Член од
31 мај 2006
Мислења
1.571
Поени од реакции
38
Еј гледаш,не знаев дека сега се во мода такви.Јас имам две од пред 3-4 год ми се,си ги купив од Германија.на едната пиши:
Don't just stare at me.Buy me a drink.
А на другата пиши:
If you can read this,you're too close.

Maryah.C

Be a bee
Член од
9 јуни 2006
Мислења
4.001
Поени од реакции
710
Сум имала уште една со натпис ама поретко ја носам