Еве и моја листа на маст си-мувис:
*Casablanca*
Класика која мора да се види и не само поради Богарт и Бергман,не поради бессмртните теми како војна и љубов,туку поради маестралното сценарио и незаборавните реплики во истото.
*Gone with the wind*
Поради многу нешта,но најмногу поради Скарлет О Хара
*ET-Extra Terrestrial*
Затоа што е мастер-пис
*Armageddon*
Зошто?!Затоа што е филм кој ќе ве помрдне од место,затоа што има саундтрак кој ќе ви ги подигне сите влакна на вашата кожа,поради Лив
...
*Legends of the fal*
Поради приказната,поради маестралните Џулија Ормонд,Бред Пит и Ентони Хопкинс,поради прекрасното сценарио,режија и незаборавните пејсажи.Но пред се , поради легендата...
*Some like it hot*
Мојот омилен филм-евер!Не ги сметам за филмомани оние кои не го имаат гледано овој филм.Маестрална глума,саркастично и интелигентно сценарио,но пред се поради оваа реплика...
- Ehhhh... I'm a man .
- Well, nobody's perfect. ....
*Sweet november*
Поради незаборавната и несекојдневна љубовна сторија.Поради преубавата Шарлиз:back:
*Eight below*
За оние кои ги сакаат кучињата како мене,филм кој ќе ве потресе и ќе ве натера да помислите барем за миг на некој друг,пред себеси...
*Lord of the rings the return of the king*
Круната на триологијата на Толкин.Најбрзо поминати три часа поминати во кино/пред ТВ.Единствен филм кој е подобар од книгата.
*Ben-Hur*
Не само затоа што е филм кој има освоено најмногу златни статуетки,туку затоа што е спектакал кој најуверливо ја има доближено сликата од оној век во мојата глава.Ремек дело!
*Slumdog millionaire*
Не знам дали дека уште сум под импресии,или дека со години немам гледано нешто толку проклето добро,но филмот е со еден збор ГЕНИЈАЛЕН!