Грб и Знаме на Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата DarthMakedon
  • Време на започнување Време на започнување
Цутот не е битен,битно е кој го режи,а цветовите ти покажуваат што да режеш.:toe:

Тоа е,лавови и орли на сите страни,само треба да се погоди оној вистинскиот.:smir:

xaxaxaxa мислев за правата смисла на зборот..не знам за другите работи....мислев за античката употреба и како го сметале Афионот..и каде цути баш он...

Еден поголем дел од македонските грбови низ времето:

http://forum.kajgana.com/group.php?do=grouppictures&groupid=22

е од овие лавови може кој било
а тоа што е на латиница е од патописците кои ги запишувале грбовите
тие си пишувале на нивен јазик и писмо - латиница
што значи кирилица секако треба да е

а афионче може во некое ќоше да се стави ;)

е од овие лавови може кој било
а тоа што е на латиница е од патописците кои ги запишувале грбовите
тие си пишувале на нивен јазик и писмо - латиница
што значи кирилица секако треба да е

а афионче може во некое ќоше да се стави ;)

Aбе пак ќе речам дека и Латиницата е Македонска колку и Кирилицата,а за афионот можам само да ти кажам дека “од секоја шишка катран не бива“.:toe:

Ќе го ставиш лавот за грб, одма симпатизерите на сдсм ќе прокламираат, повмровчување на државните симболи..Само им се чудам на хрватите, како и ХДЗ и другата поголема партија (не ми текнува како се викаше) ја имаат коцката што им е на знамето, и на грбот воедно, па никогаш не се скарале..Национален симбол е национален, еден, единствен..Секој може да го користи, не е само за одредени цели..Лавот не е само ВМРО, лавот е секој Македонец...Само тој пуст наш инат,и еден со друг ваѓање на очите,а налет знамето, што беше продадено од Стариот Лисец, а си го запоставуваме грбот поради дневнополитички партиски војни и обвинувања..

Катаљаон пати се свртел муабетов за грбот и катаљон пати се дошло до заклучок дека и земчовците ке имаат збор во него вака или онака ама ке биде доволно за да не биде “тоа тоа’’дали лавот и орелот ке се лапаaт :) или еден врз друг ке бидат ама тоа ке се деси ако се менува.
Јас дупе би дал да се смени ова говно од грб што го иаме ама не по цена на петелот нивни,така да нека седи вака

се знае кое знаме и кој грб треба да биде
само прво да се средат работите со тие што се против тоа
кога тоа ќе се реши после се е полесно

Мислиш ли дека пред Кирил и Методија Македонците биле неписмен народ?Со какви букви се разбирале Македонците кога во Македонија дошол Св.Павле па започнал да го шири Христијанството во Европа и останатиот свет?Мислиш со Хебрејски?Супериорноста на човек ја гледам во неговата умешност да употребува повеќе писма и јазици а не во неговата способност да создава Конц-логори и ГЕТА како ова Македонсково.:toe:

???????????????????????????
komu kazuvas????
na BEEEEE... bajcinja?? :)

Катаљаон пати се свртел муабетов за грбот и катаљон пати се дошло до заклучок дека и земчовците ке имаат збор во него вака или онака ама ке биде доволно за да не биде “тоа тоа’’дали лавот и орелот ке се лапаaт :) или еден врз друг ке бидат ама тоа ке се деси ако се менува.
Јас дупе би дал да се смени ова говно од грб што го иаме ама не по цена на петелот нивни,така да нека седи вака

???????????????????????????
komu kazuvas????
na BEEEEE... bajcinja?? :)

Мојов аватар бе.. Само доле Македонија да има.

А да се праша хералдичкото здружение на Македонија?

БТВ Лавот до крај... ама ако СДС се согласи, што ќе биде со Бугарите кој го користат истиот грб?:toe: Еве после Грците ќе лаат „Бугари Сте!“. Иако тие по грешка го имат ставено... али ЈБГ.

a da se proba nesto so ova ovcata vo koja mutiral GORDIOT MAKEDONSKI LAV....malku doterana i vo nekoja herojska poza ...moze da ja bidne...a ????:)
487251ovca-lav.jpg

a da se proba nesto so ova ovcata vo koja mutiral GORDIOT MAKEDONSKI LAV....malku doterana i vo nekoja herojska poza ...moze da ja bidne...a ????:)
487251ovca-lav.jpg

Стига бе , мрсник.. дебел низаеден.
Лавот си е тука е сега колку опашки ќе има е проблем.
Ама ти со абц ќе средите.

Стига бе , мрсник.. дебел низаеден.
Лавот си е тука е сега колку опашки ќе има е проблем.
Ама ти со абц ќе средите.

tri: edna za pirin , edna za vardar , edna za egej.....i tri roga gore...za : Korab,Pirin,Olimp.....a segde naokolu CRNO za zemjata nasa ..i CRVENO..: so krv natopena...... sto sakas poveke???? i butni toa na stit i brkaj rabota...nikoj nisto ne moze da kaze.....a po 50 god......koga ke staneme glavni u EU...MATER KE IM EBEME...PO RED....jasno li e ...ovcicke...pardon..jagnence edno nizaedno :)

.....normalno,ako tie nas ne ne izedat...res peceni na tivok ogin.... :).....ovie drugarive na Gwujo ..meraklii na ovcetina......

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom