Грб и Знаме на Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата DarthMakedon
  • Време на започнување Време на започнување
Лавчето за грб и сонцето од Кутлеш за знаме. Им помина модата на комуњарите и петокраките:salut:

Точно,затоа пак на афионот никогаш не му врви модата.:smir:

20050716-1620Boegr.jpg

Латиницата боде очи...
А може и малку афион одоздола...колку да лавот ептен не збесне.:vozbud:

Изгледа стварно афионот ти прави мерак :smir:

Многу е корисен доколку се употребува во хумани цели,како и секој друг производ кој не смее да се злоупотреби.:toe:

Латиницата боде очи...
А може и малку афион одоздола...колку да лавот ептен не збесне.:vozbud:

Латиницата е исто толку Македонска колку и Кирилицата.:toe:

Многу е корисен доколку се употребува во хумани цели,како и секој друг производ кој не смее да се злоупотреби.:toe:

Латиницата е исто толку Македонска колку и Кирилицата.:toe:

eve ))))se soglasuva za latinicava , ja ucevme vo 3 latinica na makedonski mislam deka 3 bese odd ili 4 ......

eve ))))se soglasuva za latinicava , ja ucevme vo 3 latinica na makedonski mislam deka 3 bese odd ili 4 ......

Мислиш ли дека пред Кирил и Методија Македонците биле неписмен народ?Со какви букви се разбирале Македонците кога во Македонија дошол Св.Павле па започнал да го шири Христијанството во Европа и останатиот свет?Мислиш со Хебрејски?Супериорноста на човек ја гледам во неговата умешност да употребува повеќе писма и јазици а не во неговата способност да создава Конц-логори и ГЕТА како ова Македонсково.:toe:

Дап одамна зборам дека грбот ни е ужасен.А петокраката боде очи.Мислам дека најдобро е да биде лавот дека е антички симбол.И треба да го направиме исто како знамето да боде очи од километар.Дека за знамето сите викаат дека ни е највпечатливо(иако личи на перки од хеликоптер)ама наше си е најубо си е:vozbud:

И ВО НИЕДЕН СЛУЧАЈ НА ГРБОТ ДА НЕ ПИШУВА НА ЛАТИНИЦА НИ ЗБОРЧЕ.ТОТАЛНА ГЛУПОСТ ЛАТИНИЦА НА ДРЖАВЕН ГРБ

Мислиш ли дека пред Кирил и Методија Македонците биле неписмен народ?Со какви букви се разбирале Македонците кога во Македонија дошол Св.Павле па започнал да го шири Христијанството во Европа и останатиот свет?Мислиш со Хебрејски?Супериорноста на човек ја гледам во неговата умешност да употребува повеќе писма и јазици а не во неговата способност да создава Конц-логори и ГЕТА како ова Македонсково.:toe:

kaj vide jas da rekov deka bil nekoj nepismen pred kiril i metodi.
site znaeme deka pred sozdavanjeto na glagolicata , priznati bile tie 3 togasni svetski jazici -hebrejski, starogrcki i latinski. barem poveketo ovie gi koristele.

jas superiornosta na covekot ja gledam vo pridonesot kon razvoj na civilizacijata, pritoa ne zaboravaj ki gi sopstvenite koreni.

p/s/ i aj ne pravi vakvo debi moderatorsko me skrenuvas od temava po koja treba da raspravame )))))))))

Промена на Грб реално е да се направи, но не верувам да дојде до промена и на знамето, барем не во скоро време.

Точно,затоа пак на афионот никогаш не му врви модата.:smir:

Знаеш ли каде цути афионот највеќе? и тогаш каде цутел?

Сега цути: ке те оставам да одговориш

а тогаш цутел највеке во Битолскиот крај....... во паонија и во Пела

Mакедонски Лав (ова е хералдички термин) на црвена заднина за грб и знаме.

Знаеш ли каде цути афионот највеќе? и тогаш каде цутел?
Сега цути: ке те оставам да одговориш
а тогаш цутел највеке во Битолскиот крај....... во паонија и во Пела

Цутот не е битен,битно е кој го режи,а цветовите ти покажуваат што да режеш.:toe:

Mакедонски Лав (ова е хералдички термин) на црвена заднина за грб и знаме.

Тоа е,лавови и орли на сите страни,само треба да се погоди оној вистинскиот.:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom