Груевски и Ахмети постигнаа договор за коалиција

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Па незнам дали си читал за договорот кој го „нуди“ Груевски за влез во владата. Побарај малку :wink:
Прочитај го мојот прв пост на оваа тема. Стај показалец на глава...седни. Број до 10. Размисли. Реплицирај ми после. Ајт...

Член од
11 април 2007
Мислења
1.677
Поени од реакции
25
И да влезат свадбарите во влада тиквата ќе пукне кога тогаш. Таквата коалиција е осудена на пропаст од самиот старт. Така да и да биде така нема многу да се офајдат свадбариве. И затоа мислам дека најбоље е и двете партии да бидат дел од владата за да има баланс и да нема опуштање од ниедна страна.

А колку ли се само несреќни свадбариве затоа што ВМРО доби над 61 пратеник? Они повеќе тагуваа отколку СДС, сите изјави од нивна страна идеа во тој правец. Демек не било демократски ВМРО да има 61 пратеник...ајде де?! За да уценуваат до несвест. Али јеби га, друже. Македонскиот народ више не пие нафта, скапа е.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Доколку Груевски "победил" по некои си условувања, тоа ќе го имаше по сите медиуми кои ја подржуваат владата на Груевски, со наслови од типот Груевски го скроти Али, Груевски посилен од Али. Груевски силно против условувања и така слично. Такви наслови друже...нема.

Од друга страна пак, имаме државна национална албанско-македонска телевизија, која што објавува вест, каде што Груевски коалицира со терористите.

Кој, какви услови прифатил, не знам...не сум ко тебе паметен. Ај ти кажи ми??
Пустиот ти :pos2:

Лошо си ги проценуваш соговорниците, потценуваш.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.585
Поени од реакции
22.303
Прочитај го мојот прв пост на оваа тема. Стај показалец на глава...седни. Број до 10. Размисли. Реплицирај ми после. Ајт...
А, значи ти сакаш само популистички да „дискутираш“, па барај си други пациенти :helou:

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
Не бе дечко, поинаку стојат работите. Ти се тешиш со ова, оти не успеавте ни 20 пратеници да освоите на избори.

Заради тоа сега се пењавиш, ама џабе.

А доколку Ахмети си прифатил условите кои му биле наметнати, тогаш многу повеќе корист Грујо ќе има од него..кога ќе треба да му дадат исписница на Сранко :pos2:

Башка, сеуште ова ништо официјално, да сочекаме уште малце па да коментираме.
Ај сеа ме мрзи да чепкам по постовите твои, за да те потсетам на твојот личен став околу коалицијата со терористи.
Утка си направил нешо, околу довербата во патриотот со цврст став.
Следат уште утки, така да немој да се нервираш.

ФАКТОТ останува ФАКТ, без оглед колку и да сакаш да го минимизираш и да се тешиш до некакви договори и бранковци.
Јасна ми е на мене тактиката ваша одпоодамна.
И патриотот ќе испадне овие денови преку своите мисионери, латас Томиќ и Миленко, за да го минимизира контраефектот од неговиот непопустлив став.
Ама џабе е, веќе се е јасно ко бел ден.
ГРУЕВСКИ ЌЕ КОАЛИЦИРА СО ТЕРОРИСТИ.
ТЕРОРИСТИ ЌЕ ГО ВОДАТ МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ОДБРАНА.

А Ти, продолжи да се тешиш и лечиш комплекси.:smir:

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Пустиот ти :pos2:

Лошо си ги проценуваш соговорниците, потценуваш.

Кога ќе пљукам по тебе, ќе те пљукам. Нема веќе да седнам на иста маса со тебе и да се тешам себеси дека сум те победил со тоа што наводно не прифаќам некој твој услов. ...ти текнуе на што зборувам? Или не?

Член од
11 април 2007
Мислења
1.677
Поени од реакции
25
Пред избори Груевски непамтам да рекол конкт=ретно дека нема да коалицира со свадбариве, ако рекол дека нема да коалицира да се најде изјавата и да се постира тука.

Барем не е како Лицето кое во 2002 година, т.е. само една година по кризата, изрично велеше дека со терористи нема да коалицира па после еден месец да биде 360 степани обратно, без срам и перде да излаже бесрамно. Како и лагата за еден вработен од секое семејство.

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Пред избори Груевски непамтам да рекол конкт=ретно дека нема да коалицира со свадбариве, ако рекол дека нема да коалицира да се најде изјавата и да се постира тука.

Барем не е како Лицето кое во 2002 година, т.е. само една година по кризата, изрично велеше дека со терористи нема да коалицира па после еден месец да биде 360 степани обратно, без срам и перде да излаже бесрамно. Како и лагата за еден вработен од секое семејство.
Лол, друже, ок Е!...

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Зошто не ме чуди ваква коалиција??

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
ДУИ, ДПА. Ко да има разика.
Окмовата острица ќе ја спомнам пак. Наједноставното решение најчесто е најправилно. (геро клима)

N

n/a

Гостин
Имаше едни 25 до 30 пратеници (од ВМРО ДПМНЕ)...
кои што претеа дека ќе делуваат како независна група доколку Груевски коалицира со Ахмети.

Би сакал да прашам:
-Што стана со нив?
-Уште една работа.Јас сум поборник на тоа дека ветеното мора да се направи.Или барем да проба да се оствари.Тој што сака да направи нешто и се труди,а греши... мора да му се прогледа малку низ прсти.
Сега...од ДПМНЕ ветија дека НЕМА да коалицираат со ДУИ.
Дур јас од секогаш велев дека имаат и поголема подршка и поголем капацитет од ДПА.А и у едните и у другите има бивши терористи,ако тоа е меродавност за некаков одговор.
Јас прашувам...кој ќе ја поднесе одговорноста за невистинито информирање на јавноста?
-Има ли некој идеја...кај ќе се крие Рефет Елмази сега?
А Бога ми и Тачи.

п.с Дардан... од моја партија да си....
пак ништо не ти помага.
Крстот на црквата у Гостивар.
Си знаеш ти... си знаеш.

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Имаше едни 25 до 30 пратеници (од ВМРО ДПМНЕ)...
кои што претеа дека ќе делуваат како независна група доколку Груевски коалицира со Ахмети.

Би сакал да прашам:
-Што стана со нив?

I'll Huff and Puff and blow your house down!! I'm the big bad wolf!!

Член од
11 април 2007
Мислења
1.677
Поени од реакции
25
Нека ја постира некој изјавата на Груевски од пред изборите за коалицирањето, а не вака паушално да се мумла.

Kajgana Shop

На врв Bottom