Steam: Официјална дискусија

PepoOo

[d^.^b]
Член од
7 април 2008
Мислења
621
Поени од реакции
24
Извинејте тка шо пишам право,Ама како може да се купа стеам онлајн мислам преку кредитна картичка ако може некој да поможе арно Х)

ErT

Console Dude
Член од
17 ноември 2007
Мислења
2.208
Поени од реакции
265
www.steampowered.com

Спушти го програмот, и таму имаш листа на игри. Преку програмот (Стеам) се купува :)

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
Steam празнично намаление (од 25% до 75%)

Valve само што го официјализира намалението на сите игри моментално достапни на Steam. Се е намалено од 25% до 75%... Еве јас што лапнав:
($=евро)

Half Life: Blue Shift = 4,99$ -> 0,99$
Half Life: Opposing Forces = 4,99$ -> 0,99$.
Luxor 2 = 9,99$ -> 0,99$.

А

Ајсшутер

Гостин
Не видов тема да има за steam па сакам да прашам најдов на еден warez форум во VIP делот акаунт најверојатно е хакиран па сакам да проверам дали навистина работи па може ќе купам некои игри што се од попуст сега.
Иначе ова го пишува во темата со акаунтот и што да симнам да го проверам ?
SS+HL² DM+ DOD source+ inurgency, synergy, and another game mod

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
Не видов тема да има за steam па сакам да прашам најдов на еден warez форум во VIP делот акаунт најверојатно е хакиран па сакам да проверам дали навистина работи па може ќе купам некои игри што се од попуст сега.
Иначе ова го пишува во темата со акаунтот и што да симнам да го проверам ?
SS+HL² DM+ DOD source+ inurgency, synergy, and another game mod
Само да те предупредам. Ако имаш веке акаунт со некои легално купени игри од Steam, не користи хакови со тој акаунт. Направи си нов, оти ако те откријат Валве, а го прават тоа, отиде акаунтот.

А

Ајсшутер

Гостин
Само да те предупредам. Ако имаш веке акаунт со некои легално купени игри од Steam, не користи хакови со тој акаунт. Направи си нов, оти ако те откријат Валве, а го прават тоа, отиде акаунтот.
Ок нема да купувам со него ќе го користам ако може со тие игри што веќе ги има на него само прашањето ми беше како да проверам дали акаунтот е валиден сеуште, и колку пари е нов акаунт лично мој ?

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
Ок нема да купувам со него ќе го користам ако може со тие игри што веќе ги има на него само прашањето ми беше како да проверам дали акаунтот е валиден сеуште, и колку пари е нов акаунт лично мој ?
Акаунтот ти е бесплатен. Одаш на steampowered.com и се регистрираш и доунлоадираш Steam клиентот. Па после преку Visa/MasterCard/ClickAndBuy/AmericanExpress/Paypal и уште неколку слични сервиси ги купуваш игрите. Ама би ти препорачал ако користаш Steam да купуваш само игри од Valve, оти многу често ке ги најдеш игрите од другите издавачи по поефтина цена како retail (физичка) копија. А за оригинал Valve игри (HL, CS, L4D) мора да имаш Steam акаунт.

Член од
14 декември 2008
Мислења
1.709
Поени од реакции
126
Иначе кој сака кракиран Стеам со CS 1.6, CS:Source, HL2, Portal и сите Pop cup games нека пише ПП.

Адиктус

Дрф.
Член од
26 јануари 2008
Мислења
725
Поени од реакции
33
Доколку некој има NVidia, http://steampowered.com/nvidia
Ги има
Half Life 2: Deathmatch
Half Life 2: Lost Coast
Portal : The First Slice
бесплатно..

Инсталирав стим, ги имам игриве на account, ке чекам крај на месец за да ги извадам, слабо стојам со лимитов...

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.764
Поени од реакции
52.741

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Нешто многу слично има и за корисниците на ATi картички.

Ќе ги симнам сега.

Него може на стим да се купува преку пејпал, а на пејпалот да немаш кредитна ставено?
Не може Valve да знаат дали ја имаш поврзано paypal сметката со сметка од банка.. за нив доволно е да знаат дека имаш доволно пари на сметката :)

Btw, наскоро излегува MacOSX верзија од Steam и од сите (или барем повеќето) Source игри. Добра работа е што тие што имаат купено Windows верзија од некоја од игрите на Valve (HL2, TF2, CS:S..), Mac верзијата од таа игра ќе ја добијат бесплатно. Се` повеќе ми се допаѓа начинот на работа на Valve :)

Kajgana Shop

На врв Bottom