Jakov
Тато
Mi preci paradata i eftiniot cirkuz cija edinstvena cel e sebepromocija i zadrzuvanje na licniot publicitet. No toa ne e issue vo ovaa situacija.Темава беше повеќе како известувања за активностите и настаните. АБЦ на никаков начин не ја збогати.
Инаку, не знам колку си запознаен со луѓето кои сорабутуваат со организацијата "Македонски Институт 16.9" и со оние кои ја подржуваат слино конкретнава нејзина активност.
Веројатно не си, па само ќе споменам дека истите тие не остануваат само на празни муабети и играња оро.
Меѓу нив има видни научници кои работат на тоа научно и издржано да докажат и обзнанат некои Македонски вистини. И истите се примени и подржани во светските академски кругови.
Но, не само тоа. Има и луѓе подржувачи и членови на истата организација кои итекако практично се трудат околу афирмирање на Македонија. Ги следат измислиците кои ни ги подметнуваат и се обидуваат да дадат контра-аргументи.
Нејсе, поенатат ми е дека во никој случај ова не останува на продавање магла. баш напротив.
Во магла живеевме досега.
И да, што всушност тебе ти пречи?
И на кој начин, како на Македонец, не ти конвинира тоа што во татковината ти доаѓаат луѓе кои велат дека со поколенија им било пренесувано како нивната вистинска татковина и потекло е од тука.
Se somnevam deka vo tatkovinata mi doagaat, poveke bi odgovaralo vo tatkovinata gi nosat, isto kako sto se somnevam koj poveke veruva vo celava prikazna tie ili nie.