Дали некој знае кој му е на Исус Христос татко?

Член од
12 мај 2008
Мислења
1.495
Поени од реакции
38
Реков атеистича со оглед на тоа шо вербата не се однесува кон божество туку кон човек.
Буда е учител.
Сеедно.
Aha okay. Te razmiram. Brat izvini za tie navredite na edna druga tema.

word

Експресија...
Член од
2 октомври 2007
Мислења
298
Поени од реакции
3
Isus Hristos e sin BOZJI toj e voskresnal na tretiot den spored pismoto a toj e roden od Devica Marija.Prvi roditeli bile Adam i Eva pa potpa Isus Hristos.

Член од
3 јуни 2008
Мислења
441
Поени од реакции
20
Abe budizmot e neteisticka religija vo koja covekot e najmoknata licnost. Znam deka e religija ne sum do tolku glup. Ama ajde seuste ne e kasno i za tebe ako sakas ajde vo budizam.

-A znaci ti sakas da se cuvstvuvas kako najmoken?Ili nesto slicno....A sto si ti,i jas ,i site na zemjava,kazi mi?Denes te ima,utre ne.Neznaes sto ti nosi narednata sekunda,ne si moken da ja sprecis smrtta.Izlisno e da se slavi nesto minlivo.
-Nikogas nema da go ostavam Ona koe sum Go spoznal,Nestoto Koe me pravi ziv.I Juda Go predade Hrista....No,ne,odam do kraj vo Vistinata.

Член од
12 мај 2008
Мислења
1.495
Поени од реакции
38
-A znaci ti sakas da se cuvstvuvas kako najmoken?Ili nesto slicno....A sto si ti,i jas ,i site na zemjava,kazi mi?Denes te ima,utre ne.Neznaes sto ti nosi narednata sekunda,ne si moken da ja sprecis smrtta.Izlisno e da se slavi nesto minlivo.
-Nikogas nema da go ostavam Ona koe sum Go spoznal,Nestoto Koe me pravi ziv.I Juda Go predade Hrista....No,ne,odam do kraj vo Vistinata.
Abe brat koja vistina. Toa sto go nudi budizmot e nirvana, astralna proekcija. So nirvanata ti zapiraat so rabota site organi a ti si na nekoe drugo mesto. Abe svesti se brat seuste ima vreme za site nas.

U

UnholY

Гостин
Јас себеси сум си најважното во мојот живот.
Има ли подобра верба од онаа во сопствената волја и интуиција?

А, твојата верба е покорност. И вербата во Бог во никој случај нема да направи смртта да биде спречена.
Тоа што би можел утре да умрам ќе биде чиста случајност, а не казна од Бог.

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Isus Hristos e sin BOZJI toj e voskresnal na tretiot den spored pismoto a toj e roden od Devica Marija.Prvi roditeli bile Adam i Eva pa potpa Isus Hristos.
Токму така некои луѓе веруваат дека сус бил родител. Тој имал ќерка по име Сара и сопруга - Марија Магдалена коај Библијата ја обезличила.

U

UnholY

Гостин
Ona sto si i ti,covek.Samo nekoj e ziv,a drug e ziv mrtovec.
По што заклучуваш дека е жив мртовец?
Пошто ја отркил вистината и се води според логиката, а не според некои глупи преданија?

Ако за тебе тоа преставува жив мртовец, за нас преставува тоа што си ти.

Член од
3 јуни 2008
Мислења
441
Поени од реакции
20
Abe brat koja vistina. Toa sto go nudi budizmot e nirvana, astralna proekcija. So nirvanata ti zapiraat so rabota site organi a ti si na nekoe drugo mesto. Abe svesti se brat seuste ima vreme za site nas.
-Vistinata,poradi Koja nie postoime i ziveeme.
-I ziveat zaednicki so demonite.....im sluzat.
-SLAVA NA BOGA sto na vreme mi gi otvoril ocite.I jas ke kazam,deka nema uste mnogu vreme.Sv Jovan Krstitel veli: "Pokajte se,zosto se priblizi Carstvoto Nebesno!"......Daj Boze site da go cujat glasot na onoj koj vika vo pustinata....

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Ona sto si i ti,covek.Samo nekoj e ziv,a drug e ziv mrtovec.
Не! Јас би рекол дека сите сме луѓе, само едните гледаат, а другите не сакаат да гледаат! Па сега ти најди се каде си:salut:

U

UnholY

Гостин
-SLAVA NA BOGA sto na vreme mi gi otvoril ocite.I jas ke kazam,deka nema uste mnogu vreme.Sv Jovan Krstitel veli: "Pokajte se,zosto se priblizi Carstvoto Nebesno!"......Daj Boze site da go cujat glasot na onoj koj vika vo pustinata....

Леле , леле, леле полека бе другар. Почна со молитви да делуваш.

Гледаш дека и самиот ни докажуваш дека не си во ред?
Ова треба да преставува некој вид егзорцизам, да не принудиш да ја напуштиме темава? Пошто ја опседнавме и не ја оставаме сега.

TheBestTipster

Избраниот
Член од
8 март 2008
Мислења
2.387
Поени од реакции
97
Само малку и ја да се умешам .. За се што не разбирате , велите дека е ѓаволска работа или тој што го прави тоа е поданик на ќаволот .. разликувате две нешта : вашата “ВИСТИНА“ и се друго кое не е таа “ВИСТИНА “ и му давате етипет ѓаволско ..

Иначе уште си стоиш на тоа дека глината има ДНК ?? И дека генетски сме поблизу до глина и кал , отколку до мајмуните ??

Kajgana Shop

На врв Bottom