Дали некој знае кој му е на Исус Христос татко?

U

UnholY

Гостин
А зошто не ни кажш која е Вистината? - Да не случајно веруваш дека Библијата ја кажува вистната за нешто? - Зарем веруваш во Потопот и во бродот на дедо Ное? - Да не веруваш во тоа дека ги собрал сите животни од целиот свет што е милијарда и повеќе и ги ставил на еден брод? - Да не веруваш дека еден човек може да живее до 800 години?

Библијата е само една стара книга со поучни текстови кои ја напишале обични луѓе со цел да го смират народот. Во никој случај јс не би можел да сметам дек Библијата е некоја Света книга бидејќи во неја се истакнати елементи кои религијата строго ги забранува:инцест, педофилија и сл.

А и црквата не е религиозен објект бидејќи таа е само печатница а пари која Исус никаде не ја спомнал во своето учење.

Според ова каде е вистината? - Мене навитина не ми е јасно.
Точно, ова е се што требаше да се каже. И на друга тема пишав дека покрај нивната затуцаност очигледно не се доволно свесни за вистината.
Нивната вистина е уствари невистина.

Библијата е напишана од човекот. Од човек не само со голема имагинација, туку и на човек шо предвреме знаел каков просперитет ќе постигне и колку мозоци ќе испере неговата пропаганда.
Очигледен факт е тоа. Доказот е денешницата.
Колку само религозни фанатици кои се во тешка заблуда им го градат животниот став на младите базиран врз религозните принципи.
Тоа е тоа. Постапката на перење мозок.
Па најголемата контрадикторност е толку очигледна шо фали уште да се нацрта...
Слепи ли сте пред она шо ви го кажува Библијата ? Сметате дека сте настанати од инцест така ? Кој е најстрото осуден од христијанството.

Кога сме веќе кај црквата, црквата е само институција и ништо повеќе.

Член од
12 мај 2008
Мислења
1.495
Поени од реакции
38
Точно, ова е се што требаше да се каже. И на друга тема пишав дека покрај нивната затуцаност очигледно не се доволно свесни за вистината.
Нивната вистина е уствари невистина.

Библијата е напишана од човекот. Од човек не само со голема имагинација, туку и на човек шо предвреме знаел каков просперитет ќе постигне и колку мозоци ќе испере неговата пропаганда.
Очигледен факт е тоа. Доказот е денешницата.
Колку само религозни фанатици кои се во тешка заблуда им го градат животниот став на младите базиран врз религозните принципи.
Тоа е тоа. Постапката на перење мозок.
Па најголемата контрадикторност е толку очигледна шо фали уште да се нацрта...
Слепи ли сте пред она шо ви го кажува Библијата ? Сметате дека сте настанати од инцест така ? Кој е најстрото осуден од христијанството.

Кога сме веќе кај црквата, црквата е само институција и ништо повеќе.
Pa jas go kazav toa za incestot ama MIKI imase odgovor vo koj kaza deka toa ne bilo incestna vrska. Gluposti na kvadrat be MIKI. Kako i da e ajde koj e sega jas ke vrsam propaganda malku. Koj e za vo Budizam ajde so mene.:vozbud:

Член од
3 јуни 2008
Мислења
441
Поени од реакции
20
А, шо треба да очекуваш бе Радосно момче на кое му го испрале мозокот?

Очекуваш и мене да ми го исперат и да се покорувам на твојот имагинарен Бог.

No thanks.

И јас го читам она шо го очекувам од тебе постојано па никому ништо.
Pa ne ocekuvav,ama tebe definitivno nekoj ti go ima isprano mozokot,taka da ne ocekuvam.Ne ni sakam takvo nesto,Nedaj Boze!

Член од
12 мај 2008
Мислења
1.495
Поени од реакции
38
Pa ne ocekuvav,ama tebe definitivno nekoj ti go ima isprano mozokot,taka da ne ocekuvam.Ne ni sakam takvo nesto,Nedaj Boze!
Vaka brat bev vernik porano pa se otkazav od verata. Znaes zosto se otkazav? Bidejki sakam da progledam. Religijata e slepilo be brat. Se toa e laga. Toa uspevalo na neukiot narod, a ne sega koga site se fakultetlii. Mi kazuvaat deka Zemjata postoela 8000 godini a naogaat koski stari po 60 milioni godini. I MIKI mi odgovara deka toa bile lazni godini. Abe luge vie se lazete. Religijata e laga na carevite za da go pokoruvaat nepismeniot narod.

Член од
3 јуни 2008
Мислења
441
Поени од реакции
20
А зошто не ни кажш која е Вистината? - Да не случајно веруваш дека Библијата ја кажува вистната за нешто? - Зарем веруваш во Потопот и во бродот на дедо Ное? - Да не веруваш во тоа дека ги собрал сите животни од целиот свет што е милијарда и повеќе и ги ставил на еден брод? - Да не веруваш дека еден човек може да живее до 800 години?

Библијата е само една стара книга со поучни текстови кои ја напишале обични луѓе со цел да го смират народот. Во никој случај јс не би можел да сметам дек Библијата е некоја Света книга бидејќи во неја се истакнати елементи кои религијата строго ги забранува:инцест, педофилија и сл.

А и црквата не е религиозен објект бидејќи таа е само печатница а пари која Исус никаде не ја спомнал во своето учење.

Според ова каде е вистината? - Мене навитина не ми е јасно.
I mene ne mi e jasno kako postojat luge koi vaka razmisluvaat,ama toa e.......

U

UnholY

Гостин
Vaka brat bev vernik porano pa se otkazav od verata. Znaes zosto se otkazav? Bidejki sakam da progledam. Religijata e slepilo be brat. Se toa e laga. Toa uspevalo na neukiot narod, a ne sega koga site se fakultetlii. Mi kazuvaat deka Zemjata postoela 8000 godini a naogaat koski stari po 60 milioni godini. I MIKI mi odgovara deka toa bile lazni godini. Abe luge vie se lazete. Religijata e laga na carevite za da go pokoruvaat nepismeniot narod.
Религија е механизам за манипулација на масите.
И да не постои Бог, тој мора да се измисли. Ова не ми текнува кој го имаше кажано, ама кажано е одамна.

А, кога сме веќе кај православието еве цитат од Разиел:

Православието е буквална глупост. Назадно поствизантиско балонче кое јаде од интелектот и слободната волја.

Она шо го спомна со царевите апсолутно има поклопување со ова. Византиските цареви знаеле шо прават.

Член од
12 мај 2008
Мислења
1.495
Поени од реакции
38
Ili pop ili propovednik ama kako i da e mu blagodaram za nesto sto me posovetuva samo jas i toj si znaeme ne e vazno.

Член од
3 јуни 2008
Мислења
441
Поени од реакции
20
Ako religijata e slepilo,sto togas baras ti vo budizmot,i toa e religija?

Kajgana Shop

На врв Bottom