- Член од
- 12 мај 2008
- Мислења
- 1.495
- Поени од реакции
- 38
E sto si be ako ne si pop.Ne....
E sto si be ako ne si pop.Ne....
Реков атеистича со оглед на тоа шо вербата не се однесува кон божество туку кон човек.Ne e ateisticka tuku e neteisticka religija. I vo nea se veruva vo nesto. Se veruva vo covekot.
Божји гласникE sto si be ako ne si pop.
Aha okay. Te razmiram. Brat izvini za tie navredite na edna druga tema.Реков атеистича со оглед на тоа шо вербата не се однесува кон божество туку кон човек.
Буда е учител.
Сеедно.
Abe budizmot e neteisticka religija vo koja covekot e najmoknata licnost. Znam deka e religija ne sum do tolku glup. Ama ajde seuste ne e kasno i za tebe ako sakas ajde vo budizam.
Ona sto si i ti,covek.Samo nekoj e ziv,a drug e ziv mrtovec.E sto si be ako ne si pop.
Abe brat koja vistina. Toa sto go nudi budizmot e nirvana, astralna proekcija. So nirvanata ti zapiraat so rabota site organi a ti si na nekoe drugo mesto. Abe svesti se brat seuste ima vreme za site nas.-A znaci ti sakas da se cuvstvuvas kako najmoken?Ili nesto slicno....A sto si ti,i jas ,i site na zemjava,kazi mi?Denes te ima,utre ne.Neznaes sto ti nosi narednata sekunda,ne si moken da ja sprecis smrtta.Izlisno e da se slavi nesto minlivo.
-Nikogas nema da go ostavam Ona koe sum Go spoznal,Nestoto Koe me pravi ziv.I Juda Go predade Hrista....No,ne,odam do kraj vo Vistinata.
Јас себеси сум си најважното во мојот живот.-A znaci ti sakas da se cuvstvuvas kako najmoken?Ili nesto slicno....A sto si ti,i jas ,i site na zemjava,kazi mi?Denes te ima,utre ne.Neznaes sto ti nosi narednata sekunda,ne si moken da ja sprecis smrtta.Izlisno e da se slavi nesto minlivo.
-Nikogas nema da go ostavam Ona koe sum Go spoznal,Nestoto Koe me pravi ziv.I Juda Go predade Hrista....No,ne,odam do kraj vo Vistinata.
Токму така некои луѓе веруваат дека сус бил родител. Тој имал ќерка по име Сара и сопруга - Марија Магдалена коај Библијата ја обезличила.Isus Hristos e sin BOZJI toj e voskresnal na tretiot den spored pismoto a toj e roden od Devica Marija.Prvi roditeli bile Adam i Eva pa potpa Isus Hristos.
По што заклучуваш дека е жив мртовец?Ona sto si i ti,covek.Samo nekoj e ziv,a drug e ziv mrtovec.
-Vistinata,poradi Koja nie postoime i ziveeme.Abe brat koja vistina. Toa sto go nudi budizmot e nirvana, astralna proekcija. So nirvanata ti zapiraat so rabota site organi a ti si na nekoe drugo mesto. Abe svesti se brat seuste ima vreme za site nas.
Не! Јас би рекол дека сите сме луѓе, само едните гледаат, а другите не сакаат да гледаат! Па сега ти најди се каде си:salut:Ona sto si i ti,covek.Samo nekoj e ziv,a drug e ziv mrtovec.
-Vistinata,poradi Koja nie postoime i ziveeme.
-I ziveat zaednicki so demonite.....im sluzat.
-SLAVA NA BOGA sto na vreme mi gi otvoril ocite.I jas ke kazam,deka nema uste mnogu vreme.Sv Jovan Krstitel veli: "Pokajte se,zosto se priblizi Carstvoto Nebesno!"......Daj Boze site da go cujat glasot na onoj koj vika vo pustinata....
Само малку и ја да се умешам .. За се што не разбирате , велите дека е ѓаволска работа или тој што го прави тоа е поданик на ќаволот .. разликувате две нешта : вашата “ВИСТИНА“ и се друго кое не е таа “ВИСТИНА “ и му давате етипет ѓаволско ..-Vistinata,poradi Koja nie postoime i ziveeme.
-I ziveat zaednicki so demonite.....im sluzat.
-SLAVA NA BOGA sto na vreme mi gi otvoril ocite.I jas ke kazam,deka nema uste mnogu vreme.Sv Jovan Krstitel veli: "Pokajte se,zosto se priblizi Carstvoto Nebesno!"......Daj Boze site da go cujat glasot na onoj koj vika vo pustinata....