За прв пат отворено прашањето за Македонското малцинство

• Креатор на темата Креатор на темата Bratot
  • Време на започнување Време на започнување
Само оштро со циганите. Колку повеќе им попуштаме полошо за нас.

конечно и некој да ги спомне нашите во егејска македонија и децата бегалци и имотите нивни
браво

Редно беше да се покрене и тоа прашање..Доста време се преќутуваше, потиснуваше..гејциве се затекнати...е неее

.........ova ko kec od rakav........,samo da ne ispadnat drugite karti TARABI......taka mi licat toa facite na nasive "pokerasi"... :)

.........ova ko kec od rakav........,samo da ne ispadnat drugite karti TARABI......taka mi licat toa facite na nasive "pokerasi"... :)

Оваа подоле многу ме плаши, жената е дел од тимот 3-4-ца кои се творци на Американската политика за Балканот, поставена од Клинтон.

Заменикот помошник на државниот секретар на САД за Европа и Евроазија, Розмери Дикарло денеска ќе оствари официјална посета на Македонија, соопшти американската Амбасада.

dikarlo.jpg

Високиот американски дипломат во Скопје ќе има средби со највисоките државни претставници и со раководствата на владеачките и опозиционите партии. Со нив, таа ќе разговара за билатералните односи помеѓу САД и Република Македонија, парламентарните избори во Македонија, разговорите за составување на коалициона влада, прашања поврзани со Косово, како и перспективите на Република Македонија за членство во НАТО, се наведува во соопштението.

Веднаш откако излезе кај грциите изјавата на Никола Груевски за прашањето за македонското малцинство,гејците не додржаа и објавуваат дека Виножито ја обвинува државата заради воените вежби во Лерин ,исто го обвинуваат заради лажна диплома од Лерин,(новинар Симон Стафракидис):baeh: која според нив била од Скопје, за што Павле Воскопулос најави тужба за клевета и бара отштета од 100.000 евра.(но, пишуваат дека покрај тужбата не доставил никаков документ за поткрепа на исказот).
извор
cid000e01c7724b325603c0zz8.gif

Само оштро со циганите. Колку повеќе им попуштаме полошо за нас.

„Циганите„ се само врв на (скриениот) голем леден брег..составен од познатите „фактори„ во светот..за кроење такава политика.
пс
Дај Боже ...јас да не сум во право...

:toe:

„Циганите„ се само врв на (скриениот) голем леден брег..составен од познатите „фактори„ во светот..за кроење такава политика.
пс
Дај Боже ...јас да не сум во право...

pa vo pravo si...iako denes ne e 1012...postoi GPS za bez pari ..skoro, neznam samo dali Gwujo znae za toa... :)

iceberg.jpg

оваа работа ПРЕМНОГУ СМРДИ... ова е некоја финта, и по се ми изгледа дека НИЕ ќе си останеме со курот у рака... ова се оди на некоја финта, да ЕГЕЈЦИТЕ се здобијат со некакви “ПРАВА“ и можеби и имоти ќе им се вратат, ама НИЕ овде ќе си го изгубиме ИМЕТО, и ништо не би ме зачудило ако ЕГЕЈЦИТЕ биднат соучесници на грците...

оваа работа ПРЕМНОГУ СМРДИ... ова е некоја финта, и по се ми изгледа дека НИЕ ќе си останеме со курот у рака... ова се оди на некоја финта, да ЕГЕЈЦИТЕ се здобијат со некакви “ПРАВА“ и можеби и имоти ќе им се вратат, ама НИЕ овде ќе си го изгубиме ИМЕТО, и ништо не би ме зачудило ако ЕГЕЈЦИТЕ биднат соучесници на грците...

Егејците..исто како Пиринците , Вардарците и тие од Мала Преспа ..се дел од нераскиливото СЕ-Македонско Ткиво..

Враќањето на имотите е приватна работа,а губењето на идентитет со преименување е национално предавство,што ги засега сите Македонци,не само 40-50 000 кој можеби имаат докази за потекло и одземени имоти.Не значи дека треба за личниот интерес и приватната засегнатост на неколкумина Македонци,да се сложиме сите со промена на сопственото име и национален идентитет.:toe:

A зашо само за Македонците бегалци от граѓанската воjна 1945-1948? А имотите на Македонците бегалци от 1920-тите до 1941? Сега тие Македонци, па било и со бугарски "европски" пасоши, се кладени от грците на црен список за невлегување во Грциjа само заш име претенции за имоти тамо! А бугарската влада прави грчка љубов со грците и се отнесува спрема бугарските граѓани како да j се роби!

A зашо само за Македонците бегалци от граѓанската воjна 1945-1948? А имотите на Македонците бегалци от 1920-тите до 1941? Сега тие Македонци, па било и со бугарски "европски" пасоши, се кладени от грците на црен список за невлегување во Грциjа само заш име претенции за имоти тамо! А бугарската влада прави грчка љубов со грците и се отнесува спрема бугарските граѓани како да j се роби!

Во право си..никој не треба да биде исклучен..или да кажам поинаку...сите треба да си ги побараат имотите..со помош на адвокати координирани од страна на Државата на Македонците..ако сеуште таква ја има...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom