Гласај: Бојкот на Охридскиот туризам: Сложно, да "неидаме"!

Чисто да се преброиме, колку луѓе се подготвени да го бојкотираат.

• Вкупно гласачи
    247
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
4 декември 2007
Мислења
515
Поени од реакции
22
Јас си немам проблеми со охриѓани, фини луѓе, барем до сега не сум налетал на некој проблематичен. Секоја година го посетувам Охрид. На пр. лани бев во Црна Гора и Охрид, оваа година одам Турција и секако Охрид.
Многу убав град, еден од моите фаворити, и како шо кажав нема година да не го посетам. Мислам дека нема потреба од бојкот, ако одреден број од вас налетале на некултурни газди.:toe:

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
@THE_CHOSEN_ONE
Кажав на една тема, и пак ќе кажам, живејме од друг бизнис.

DarthMakedon

Македонец
Член од
20 април 2008
Мислења
1.915
Поени од реакции
167
охриѓани се заникаде
прво во кафиќ услугата е за никаде па да не правиме муабет за понатака
треба бојкот сериозно

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
И јас сум за тоа. Бојкот. Охриѓани уа!

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
aj сеа и јас да замешам малце овде...неможев сите коментари да ги прочитам ама се упатив некако во темава.Епа вака: иако живеам во охрид(ама среќа не сум по потекло:pos2:)и јас си тргам маки:D т.е. не само јас се надевам повеќето граѓани.Прво стварно некои претеруваат со овие астрономскиве цени шо ги стале на пример седвам во кафич и сеа топло чоколадо да пијам ...обично беше негде 60 или 70 ден не се сеќавам точно...ко ми носи сметка гледам 90 ден:uvo:...си реков аман веќе. Плус отворив тема во мода и убавина за градојве за шопинг нешо кој се најубави а кои најмизерни и искрено си кажав според мене е охрид дека еве ви чисти пример: Лани зимата во AZZARO си купив чизми...1600 ден. за 1 месец ги видов на 350,ми идаше да се убијам начисто и оттогаш веќе над 400 ден.во тој бутик не оставам ма ако сака најубо нек е.Понатаму мизерноста ме водит до то шо во секој бутик ми се чинит истото го имат само по различни цени. А то со труењето со мајонезот...несакам ни да го коментирам,цена требеше засекогаш да ја затворат. Ама после сите овие мани на Охрид мора да ви кажам дека не се сите такви охриѓани.И ајде барем еднаш бидете искрени санкир и во вашиот град(од кај и да било да сте)немат такви луѓе. Таквите ги има насекаде не сме единствени,можеби ск е голем град и не се знајте сите,но еве охрид е мал град и сите знајме кој шо е и шо работи.Мислам дека нема потреба од вакви преголеми предрасуди кон охриѓани,зошто такви луѓе како шо ги нарекувате нопаци ги има по цел свет а не само во охрид,само што сте ги научиле само овие од охрид...

Член од
22 јуни 2008
Мислења
8
Поени од реакции
0
Струга е многу подобро за ЛЕТУВАЊЕ него во Охрид...

Неколку работи што одат во корист на Струга:

1. Плажите се во самиот град, нема потреба од превоз.
2. Се изградени нови плажи така што во моментов од Еуротел до Калишта има практично една плажа со должина од 10-тина километри!!!
3. Плажите се во најголемиот дел од песок (наместо крупни камења),а езерото е многу „поплитко„ т.е. не се сите капачи збиени на 3-4 метри од обалата.
4. Скокање во Црн Дрим е единствено доживување (во охрид тоа би било скокањето од канео, меѓутоа колкумина би се осмелиле на тоа...)
5. Сместувањето, превозот, храната се МНОГУ поевтини него во Охрид (пример. пиво 60ден., педалинка 100ден., такси до Охрид 50 денари!!!)
6. Нема нетрпеливост спрема туристите, и во целина односот е многу покултурен него во Охрид.
6. Добра ноќна забава од секаков вид (од пијалок на масите покрај самиот Црн Дрим до концерти од типот на Paul Van Dyk и сл.)
7. Баш поради таа фама околу Охрид, целото летување во Струга е некако порелаксирано, без нервози околу паркинг, преполни плажи и сл.
8. И секако, ако некој сака да излези навечер (или преку ден) во Охрид, не заборавајте дека охрид е само 50 денари подалеку :)

Јас ќе продолжам да одам во Струга, а вие?

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
види науме да ти кажам нешо тие таксистите шо ви се таму немаат ни лиценца ни нишо просто се диви таксисти. Плажите одиш 10 метра плитко е и наеднаш длабоко комотно да се удајш.За ноќна забава имат таму не викам не ама има и во охрид тоа сигурно неможеш да го поречиш. На пример Skazi,Lucca,Sound Wave festival,...ама не порекувам дека и струга не е добар град.Ама се нешо иам чувство ко да повеќе сакате да ги гледате маните отколку убавините...ама ај јбг свеисто

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
и не ми се верува дека после 13 страни на темава,охриѓани сеуште не сфатија за што се зборува.дека не се проблем цените во износот нивни,туку во неволноста и непрофесионалноста на послугата.па пи*ка му материна,да се насмееш на муштерии е вообичаена практика и беспари.а не да ги гледаш муштериите како да ти ја силувале сестрата.

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
и не ми се верува дека после 13 страни на темава,охриѓани сеуште не сфатија за што се зборува.дека не се проблем цените во износот нивни,туку во неволноста и непрофесионалноста на послугата.па пи*ка му материна,да се насмееш на муштерии е вообичаена практика и беспари.а не да ги гледаш муштериите како да ти ја силувале сестрата.
дај најсериозно... дали ова шо го кажвите ви се дешават само во охрид???
зарем никогаш во вашиот град (дали било то скопје или шо и да е друго) не ви се имат нешто вакво случено????
глупо е ова со генерализирањево...
имат стварно, ги пцујам ваквите али не мојш бе за сите да речиш дека се такви или пак дека само во охрид се вакви...
ееееееееееееее више... више пукнав...:nesum:

Тикви4ка

Нарцис со сина крв
Член од
1 март 2007
Мислења
3.134
Поени од реакции
273
зарем никогаш во вашиот град (дали било то скопје или шо и да е друго) не ви се имат нешто вакво случено????
имат стварно, ги пцујам ваквите али не мојш бе за сите да речиш дека се такви или пак дека само во охрид се вакви...
не.. гостивар нај нај нај искрено ми се нема десено.. конобарите се стварно фини... дојдите видите поверувајте

SrRulz

Siempre Real Madrid
Член од
8 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
221
Ohrigani samo so skopjani li ste takvi kako sto velat ili so site? Da znam dali da idam hehe :)

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
многу ја долговлечиме темава...прво се ова шо зборвиме некако ми е аут,второ само да ве потсетам дека сме во МАКЕДОНИЈА!,која сеуште е во таканаречен вечен развој...луѓее ова не се дешават само во Охрид туку и во секој град.Можете барем да го пофалите градов како е среден и за разлика од минатите години има се помалку ѓубре плус кумуналцине и навечер во 1 сатот го собираат ѓубрето. И само да напоменам...кај мама кај шо работам во дуќан можам да видам секакви туристи и домаќини од такви шо нишо не им чинит и мора се да испревртат наопаку и да го смачкаат зеленчукот и овошјето за на крај да се бунат дека биле ко на зелено пазарче а магацинот каде каде е ПОХИГИЕНСКИ до такви кои постојано се среќни и благодарни на услугата. Единствено сите да се спуштиме малку на земја...ЖИВЕЕМЕ ВО МАКЕДОНИЈА која не влезе во НАТО,а тешко ми се гледа и ЕУ

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
Ohrigani samo so skopjani li ste takvi kako sto velat ili so site? Da znam dali da idam hehe :)
тие шо се такви, такви се... без разлика дали си бил скопјанец или тетовчанец или пак охриѓанец...
можда имат некој и специјално шо се кон скопјани али не знам... не сум се претставил ко скопјанец...:tv:
бтв имат еден чоек така постар една пекара, ја држит со жена му и доста често од на работа одам таму купвам јадење, и нормално му викам да ми го стоплит, си плаќам...
и секое одење ме убедвит дека поради топлењето ќе се стврднело пецивово или ќе спласнело или шознам шо ми кажвит, и секој ден истиов муабет... незнам како не му е мака да ме убедвит ко знајт дека не мојт да ме убедит...
а мојт едноставно да ми речит дека му е за струјана, ќе го сватам...:baeh:
иначе од гостивар е овај...али живејт охрид и таков си е...
едит:дај ејсид, некој напишите шо не ви се свиѓат и шо требит да се сменит и како да се сменит да видиме шо мојт да се напрајт... или пак само онака темава е отворена, за да го видиме чичко цајкан со чорапи со симпсонови 3 за 100 од на пазар...:pos:

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
@THE_CHOSEN_ONE
Кажав на една тема, и пак ќе кажам, живејме од друг бизнис.
Да, од производство на процесори : )))

A другата половина од Охриѓаните работат во погонот на Nokia во Лагадин...

И најдобриот момент - експертите за туризам oд Oхрид на темава се деца од по 14 и 15 години, кои го имаат прошетано светот, имаат летувано секаде и знаат дека во нивниот Охрид едноставно е - д бест : )

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom