Гласај: Бојкот на Охридскиот туризам: Сложно, да "неидаме"!

Чисто да се преброиме, колку луѓе се подготвени да го бојкотираат.

• Вкупно гласачи
    247
Статус
Затворена за нови мислења.

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.015
Поени од реакции
12.684
morav da se zamesam. Ne mozev veke da odoleam da ne pisam :)
Znacit vaka:
aj da pocnime od taksito...
dajrekt from d centr of ohrid....od moj izvori go znam slednovo:
deka sea za sea start e 30 denari, a za sekoj nareden kilometar e 25 denari. E sea greska na lokalnava so nemat doneseno cenovnik, dur ne donesit, ke vozit sekoj kako so sakat. Posle, rece nekoj demek epten ke bile visoki cenite na taksito po inflacijava....alooooo, ne e samo vo Ohrid! Ako ne ste primetile, po cel svet tie so se zanimavet so transport se bunet za povisoki ceni na prevozot...e sea so e problemov ohrid: lokalnava ne sakat da zgolemit start na 50, a to zaradi ova so se desi : problemov veke eden mesec se vlecit, ne saket da go reset, pa zato go vlegol toj sovetnikot, so znam jas koj v taksi, go izbrkale....i sea, taksistive ke teret inaet so lokalnava, pa sekoj ke vozit kako so sakat, potocno receno ke ve derit.....taka da, da znajte deka i letovo ke se visoki cenive na taksito

Vtoro: deka nekoj ceni se krevet premnogu, se krevet. Na primer vo Medzik, hamburgeron obicno im e 80 von seznona, mislam i togas e skapo, posledno ko bev bese 100,a za eden mesec... pa verovatno 180 ko nekoj gore so se pozali...ama zato ke si ojte kasapce, e sea ke gi spruzite nozete edno 200 metri pojke, ama pak ke jajte super ubav hamburger za 60 denari....
A na kaficive ne se smeneti tolku cenive...na primer, slavica posledno ko bev toplo cokolado bese 100, a inace e 80...20 denari manje -vise....:toe:

treto: aj te molam kazi mi na koja plaza imat lezalki za 4 evra? 100 denari se sekade...I koj te mamese deka grcija lezalka + neskafe bilo 4 evra? 5 evra e samo lezalkata...

cetvrto: Vo nekoja predhodna tema so bese isto za ovaja rabota, nekoj imase ubo napisano : eliten turizam i nokevanje za 300 denari ne odet zaedno...

a deka trebit da se smenit malce ponasanjeto na POEDINCI...to trebit, iskreno si velam i jas, ako sum od ohrid

i sea normalno cekam odgovori, prepucavanja....

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Емка, молим те чути. Барем еднаш, чути.

Член од
27 јуни 2008
Мислења
1
Поени од реакции
0
Ваше право е каде и како да си си трошите спечалените пари, и каде да што сакате да одите на одмор. Но пред да ги навредувате Охриѓаните видете каде живеете и какви животни пасат по тревниците низ Скопје, а на жалост и не е ништо подобра сликата во другите градови.
За плажите и нивната околина(поставеност и цени) обратете се до Скопје (централната власт која управува со нив), а не кон градот Охрид кој нема контрола врз нив, за разлика од другите општини на Охрид му е скратено правото на користење на ресурсите околу него, а централната власт само ги собира парите од наем а не ги спроведува обврските спрема зачувување на средината и туризмот.
За цените во Охрид разгледајте ги цените во Скопје па дури тогаш коментирајте, пример еспрессо во Скопје има и по 120 ден. додека во Охрид не надминува 80 ден. (вообичаена цена 40-50 ден.), за цената на стек од Седмица можете да седнете и да јадете порција стек во ресторан со жива музика (Белведере), етц. (Тоа што преку цела година во Охрид цените се на високо ниво ги погодува најмногу лицата од Охрид, а не туристите кои се само периодично).
А пред да собирате фонд за едукација на туристичките работници во Охрид едуцирајте ги во своите градови, или барем тргнете од самите себе и ѓубрето не фрлајте го на тревата или во (случајов) езерото туку во корпи за ѓубре кои во Охрид ги има барем во централниот реон доволно!!!
А патем за калдрмата од чаршијата се организираа протести и блокади, но тогашната власт во Македонија и Охрид си бркаше свои интереси, (ирелевантно е да спомнам кои, поради фактот што ни другите не се подобри), а некои протестанти си преседаа и в затвор.
Мал заклучок секој си е господар на своите пари и одлучува каде да ги потроши, моментално иако може да е далеку подобра, во Охрид е ваква состојбата и Ваше право да одите каде сакате, но почитувајте ги тие околу Вас барем колку што тие ве почитуваат.

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
Vtoro: deka nekoj ceni se krevet premnogu, se krevet. Na primer vo Medzik, hamburgeron obicno im e 80 von seznona, mislam i togas e skapo, posledno ko bev bese 100,a za eden mesec... pa verovatno 180 ko nekoj gore so se pozali...ama zato ke si ojte kasapce, e sea ke gi spruzite nozete edno 200 metri pojke, ama pak ke jajte super ubav hamburger za 60 denari....
мене од пред некаде 2 3 месеци ич не ми е убав... и немам купено, не е појќе ко шо беше... и плус ко манџа го праеја... ќе им речев спакувај го и ко ќе го отпакував беше ко помија за свињи...:jaj:

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
мене од пред некаде 2 3 месеци ич не ми е убав... и немам купено, не е појќе ко шо беше... и плус ко манџа го праеја... ќе им речев спакувај го и ко ќе го отпакував беше ко помија за свињи...:jaj:
Ко ќе дојдам Охрид, јас и Дачо ќе те најме и ќе те јајме :)

Акаша

Hydra
Член од
28 мај 2006
Мислења
1.684
Поени од реакции
128
morav da se zamesam. Ne mozev veke da odoleam da ne pisam :)
Znacit vaka:
aj da pocnime od taksito...
dajrekt from d centr of ohrid....od moj izvori go znam slednovo:
deka sea za sea start e 30 denari, a za sekoj nareden kilometar e 25 denari. E sea greska na lokalnava so nemat doneseno cenovnik, dur ne donesit, ke vozit sekoj kako so sakat. Posle, rece nekoj demek epten ke bile visoki cenite na taksito po inflacijava....alooooo, ne e samo vo Ohrid! Ako ne ste primetile, po cel svet tie so se zanimavet so transport se bunet za povisoki ceni na prevozot...e sea so e problemov ohrid: lokalnava ne sakat da zgolemit start na 50, a to zaradi ova so se desi : problemov veke eden mesec se vlecit, ne saket da go reset, pa zato go vlegol toj sovetnikot, so znam jas koj v taksi, go izbrkale....i sea, taksistive ke teret inaet so lokalnava, pa sekoj ke vozit kako so sakat, potocno receno ke ve derit.....taka da, da znajte deka i letovo ke se visoki cenive na taksito

A na kaficive ne se smeneti tolku cenive...na primer, slavica posledno ko bev toplo cokolado bese 100, a inace e 80...20 denari manje -vise....:toe:

treto: aj te molam kazi mi na koja plaza imat lezalki za 4 evra? 100 denari se sekade...I koj te mamese deka grcija lezalka + neskafe bilo 4 evra? 5 evra e samo lezalkata...

cetvrto: Vo nekoja predhodna tema so bese isto za ovaja rabota, nekoj imase ubo napisano : eliten turizam i nokevanje za 300 denari ne odet zaedno...

a deka trebit da se smenit malce ponasanjeto na POEDINCI...to trebit, iskreno si velam i jas, ako sum od ohrid

i sea normalno cekam odgovori, prepucavanja....
Не ширејте дезинформации, најчесто во грција не се плака лежалка, туку само треба да си порачиш пијачка па макар тоа било вода од 1 евро или фрапе од 2 и пол.

Serpico

Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Не ширејте дезинформации, најчесто во грција не се плака лежалка, туку само треба да си порачиш пијачка па макар тоа било вода од 1 евро или фрапе од 2 и пол.
Убо де, ти зборвиш за Скиатос, таа за Закинтос.

Глеаш кај е проблемот?

ху да фак ис Дачо и зш да ме јајте...:nesum: :pos::pos::pos:
Дачо е набилдан газда. Другарче :)

Немат да те јајме ние, него тие шо ќе купвет во касапче. Значи, да е посладок профитот, јади денојве шо појќе :)

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.015
Поени од реакции
12.684

wtf? Edinstvenoto mesto kaj so mozese da se najt ubav hamburger po razumna cena? Znacit oficijalno: nie vo ohrid neame kj da jajme ubaj hamburgeri?

IronTrooper

The King of Cool
Член од
27 март 2007
Мислења
1.496
Поени од реакции
32
хм..прочитав се` до сега на темава и ќе кажам едно само: освен на 2-3 дена (1ви мај, споени викенди...) не сум бил на одмор во Охрид. Ова ќе ми биде прва година. Мојот коментар откако ќе се вратам.

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
Дачо е набилдан газда. Другарче :)

Немат да те јајме ние, него тие шо ќе купвет во касапче. Значи, да е посладок профитот, јади денојве шо појќе :)
немаТТТ проблем...:vozbud::vozbud::vozbud:
а шо пари за дилов давате...?:pipi:

wtf? Edinstvenoto mesto kaj so mozese da se najt ubav hamburger po razumna cena? Znacit oficijalno: nie vo ohrid neame kj da jajme ubaj hamburgeri?
палма...т.е. кај темелко е најубав, до григор школоно на туристичка

Serpico

Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
немаТТТ проблем...:vozbud::vozbud::vozbud:
а шо пари за дилов давате...?:pipi:

палма...т.е. кај темелко е најубав, до григор школоно на туристичка
Палма, скара на жар, феноменално !

Јован, немат дил.
Готово е со тебе.

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Да, ако сакаш да се затруеш од мајонезот и тридневен одмор да добиеш на болница.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom