Баш е кул, зарем не

• Креатор на темата Креатор на темата leandra
  • Време на започнување Време на започнување
Што е Cool...
Cool е да бидеш свој, да бидеш оној што си... да го правиш она што те прави срекен...
Но ние Македонците сме си познати по нашиот менталитет, дека кај нас се е наопаку... Cool е да отидеш во дискотека, да мевнеш некоја таблетка и цела вечер, да си правиш зајчиња пред очи... Cool е кога човек ке ти помогне,после да го заебеш... Cool е лугето да ги игнорираш и да се правиш виша сила во универзумот...Cool e да си ги избиваш комплексите на апсудрни начини, и да обвинуваш некој друг за својот неуспех... а нешто по кое особено сме прочуени и сме најCool е секое утро да стануваш со помислата "да му умри козата на комшијата"...
Па дечки... некогаш се прашувам кога ли ке почнат да се искривуваат основните закони на физиката... кога ли ке почне гравитацијата обратно да дејствува (наместо да не влече кон центарот на земјата, да не влече кон космосот) .... па кога све е наопаку.... верувам дека и тоа ке се случи...

Ајде?! А, јас ако сум дотолку интелигентна, башка бистра што ќе решам дека сите идиотки околу мене треба да се облекуваат во радиоактивно зелени хулахопки со портокалови ѕвездички па им го наметнам тој тренд и покрај тоа што не мислам никогаш да ги носам истите? Освен еднаш - два пати за да ме видат и се напалат другите за тоа колку е КУЛ што изгледам како ретардирана?:) Ако некој кој е влијателен реши да ги измајмуни другите - тоа не го прави глупав и не го прави идиот наго. Има многу причини поради кои некој би сакал да направи вакво нешто... Од лечење комплекси и фрустрации па се до финансиска корист. И пак одам на облека моментот - ама јас сум сигурна дека креаторите хомосексуалци ја смислија одвратната мода за анорексични девојки кои не личат на луѓе од проста причина што го мразат женскиот род:) Тоа не ги прави глупави:)

Добро,иако не е во овој правец темата,сепак да се дообјаснам :)

Мојата компрехензија за интелегенцијата е подигната на малце повисоко ниво,односно човек кој може да прави генерични работи како размислување логички,делење дропки,користење компјутер,не го сметам за претерано интелегентен,односно тоа е некој просек.

Е сега,јас зборев за луѓе кои немаат доволно интелегенција да го сфатат самите светот околу нив,и начинот на кој тој функционира...
И после истите тие сакаат да наметнат трендови,се со цел да ја подобрат општата слика за самите себе.

Размислете,кој вика дека е кул да си сингл?

Оној кој е сингл,и кој сака да се осигура самиот дека тоа е кул:wink:

Презирам генерализации (во 90% од случаите :)),и мора да разграничиме на крај дека да имаш влијание,и да имаш интелегенција,не мора да иде рака под рака.

На крај,поентата ми беше,само тој што нема интелегенција да има свое мислење,прифаќа туѓи,односно трендови.

Размислете,кој вика дека е кул да си сингл?

Оној кој е сингл,и кој сака да се осигура самиот дека тоа е кул:wink:

Да,ова е точно.Значи сакајќи да се утеши,наметнува нешто што поблиската околина го прифаќа.Тргнете ја настрана облеката,ставете го моментот љубов и врска.Еден од другарите е шема во друштвото,другите бледа копија на него.Он ја мава,плука,лупа девојката,они пред него и зборат милион глупости за да стигнат барем малку до негово ниво.Проблемот е што сепак ја сака,но наметнатиот глуп систем на машкост не му дозволува да и се лигави пред нив(кое лигавење го употребува редовно на само.)
Друг пример даде разор,кул е да се излапаш со најдобрата другарка,ќе ти дадат оскар во друштво.Кул е и да ти го пробушат газот,но во таа екипа каде што си ќе пренесеш искуство и свои убедувања,ќе бидеш кул,тренди и незнам уште кој збор ќе се вметне.
На крај ќе резимирам,ќе бидеш глуп ако си ја навредиш девојката пред друштво,ќе бидеш глуп да изиграваш би и газот ќе ти го направат ренде само за да бидеш кул.

За да ја објаснам темава ќе се послужам со еден цитат:

Ме интересира зошто се користат туѓите размислување за да се постават сопствените граници.Зарем самите незнаете што е најдобро за вас во одреден период?
Читам и по други теми,кул е ова,кул е она.Кул е да се има девојка,кул е да се оди со друштво на одмор,кул е да си геј,кул е да ебеш многу особи.Дури и во љубовта почнаа да се наметнуваат трендовски решенија,кул е да имате слободна врска,кул е да излегувате разделени,кул е да имате врска со некој од ист пол,кул:)
Зарем ако се фрли некој од стокатница сите треба по него?Зарем современите текови,ви ги менуваат сопствените граници?
Ништо не е кул,ако тебе не те прави среќен:wink:

п.с.ме нервира зборов

NajCool e da ne se trudis da bides cool :wink:

Што е за мене кул немора да значи дека е за сите уствари не правам работи за кои мислам дека се кул за сите да ми се воодушевуваат и да ме копираат ни па копирам некого.Следам свои трендови имам некои свои сваќања со кои несакам да ги воодушевам сите околу мене не ми е тоа намерата а ако тоа се случи не ми е на одмет секако.Кул се нештата што ме исполнуваат,ме прават среќна и задоволна.Кул е индивидуална работа пффхаха:pipi:

Ме интересира зошто се користат туѓите размислување за да се постават сопствените граници.Зарем самите незнаете што е најдобро за вас во одреден период?
Читам и по други теми,кул е ова,кул е она.Кул е да се има девојка,кул е да се оди со друштво на одмор,кул е да си геј,кул е да ебеш многу особи.Дури и во љубовта почнаа да се наметнуваат трендовски решенија,кул е да имате слободна врска,кул е да излегувате разделени,кул е да имате врска со некој од ист пол,кул:)
Зарем ако се фрли некој од стокатница сите треба по него?Зарем современите текови,ви ги менуваат сопствените граници?

Ако својот живот и моите граници ги базирав врз тоа што е „кул“ а што не е, одамна ќе бев чиста пластика и неспособна цурица.
Така што ... мај лајф, мај рулс, мај лове.
:tv:

Така што ... мај лајф, мај рулс, мај лове.

Токму така.Овој живот е еден и нема да се повтори,затоа правилата на однесување,желби и потреби треба да ги постави особата и да се носи со нив.Ако сака да се ебе ко коњ,нека се ебе,ама нека стои зад тоа,кога ќе те прашаат кажи си,се ебам и крај.Ако љуби да се мува со секој што е симпатичен,нека стои цврсто зад своите потреби.Ако несака да и пријде некој,нека го каже тоа и нека постапува така.
Никој неможе да ви наметне правила како да живеете и што да сакате,ниту еден политички систем,ниту една религија,ниту едно друштво.Секогаш ќе постојат луѓе кој ќе живеат со своја глава.

Најтрагичното е она што сите го знаат тоа околу трендовите дека дека све што е ново и различно иако го коирсттат т.е прават повекетто не значи и дека сите треба да го прават..
Но повеке го следат тој пример. тоа е проблемот..
Не дека не се свесни за тоа,свесни се..а ипак го прават..интересно :wink:..

Не сум кул. :) И ме навредува, како човек, што нешто толку обично како модата успеа да се упика и во љубовта и да ја измасакрира. Помодарци не можам да смислам за обичен дезен кога се работи, не па за туѓи чувства. Кул е за Нова Година да имаш некој со тебе, било кој, само да е тој тука присутен и да те видат демек сам/а оти не си. Ало. :icon_lol: Ај подолу од тоа не можеш.

Нема да се самоубијам (од внатре), за некој си копук да мисли дека сум опасна. Не е фудбалот за жени? Ми е гајле. Тетоважата оддава впечаток на несериозна личност? Мене ми се допаѓа и бројам месеци до истата. Црвената е ваква, онаква...? Ок, јас ја сакам. И уште мал милион нешта што некој ги смета за ненормални или курвински или неженствени. Истиот принцип важи и во љ&с делот. Освен јас, се` останато е нула фактор. Па нека сум некул. :)

п.с.ме нервира зборов
хах...thinking outside the box...имаш право, кој е тој што го прави тоа кул?
„-Наочариве се кул!“ - Зошто се кул?! Скапи се? Модерни се? Можеби јас ке изгледам “кул“ и откачено и со наочарите на бабами...
parketi.jpg

Океј, бед егземпл, бат ју гет д поинт рајт? Ни јас немам одговор, а гледам ниту вие...

п.с. ако те нервира кул, користи awesome :)

Со тоа што е кул,или ин, а што не обично се оптоваруваме додека трагаме по сопствениот идентитет. Потоа, воопшто нема значење, и баш е кул што е така:wink:

Јас сум кул, ама за баратучед ми кој што има 6 години.Го учам како да размислува со сопствена глава, дека насилството е последно решение.Ако сака да се заврши некоја работа подобро е тоа сам да ја заврши отколку некој друг место него.Се разбира во сразмерност со неговото искуство и знаење.И го учам дека не сум кул,ама тоа е ме гледа како авторитет што не е баш добро.Никогаш не му наметнувам свое мислење туку го прашувам за неговото, и да ми објасни зошто мисли така.

п.с.ме нервира зборов
Мислам дека објаснувањето на темава вусшност и одговара на самото прашање. Во главно сите следиме едни исти правила, но сепак она што ние ќе го правиме е наш личен избор, и никој нема право да ни суди... Често слушаме, како што и сама кажа дека се некој за нешто ни кажува дека е кул, базирано на лични искуства, како и на приказни слушани од личности околу нас. Секој се обидува да биде дел од оние помногубројните, оние кои се во врска, оние кои одат со друштво на одмор, итн итн. Меѓутоа малку луѓе сфаќаат дека личноста на човекот не се гледа глобално туку се гледа индивидуално. Шо ќе ми е мене да се правам кул типац, ако знам дека јас не сум задоволен од тоа што го правам, и ако знам дека другите имаат никакво мислење за мене... Финтата е да бидеш КУЛ...Ама да бидеш кул на свој уникатен начин...

За да ја објаснам темава ќе се послужам со еден цитат:

Ништо не е кул,ако тебе не те прави среќен]:wink:

п.с.ме нервира зборов
:oftopic: Ne deka sum dudlac ne dudlam na nikoj i za nisto na forumot
On topic jas mislam deka leandra toa sto go napise najmnogu me impresionirase jas mislev deka ''nema'' narod vo nasata drzava.Eve eden citat od eden vikend ''Vidi kolku sum cool si sosiv elek kako na Elvir" da ne znaes dali da places ili da se smees.Ostanuvam bez zborovi od toa sto go napisa leandra prv pat citam takov post

Кул е релативен поим.Најчесто јас немам врска со кул.Најчесто јас диктирам кој ќе биде кул.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom