Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Квиз прашање а?
По 24 страни уште не се разбравте која религија е вистинска? Па се врткате, шепкате, договарате, а уствари никој ништо не сфатил.
E spored tebe koja e ??? Spored mene vistinskata e Islamot zatoa i sum Musliman se drugo e covecka tvorba so zelba za vlast , pari i kontroliranje na lugjetoВистината е една. Не можеме тука да релативизираме. Ако некој верува вака или онака, не значи и дека е во право.
Навистина ми е жал ми е за некои душички кои навистина се изгубени во океанот од религии, без надеж дека ќе ја пронајдат онаа правата.
Признај си дека е затоа што си се родил во муслиманско семејство , истото е и кај мене и кај секој друг .E spored tebe koja e ??? Spored mene vistinskata e Islamot zatoa i sum Musliman se drugo e covecka tvorba so zelba za vlast , pari i kontroliranje na lugjeto
Квиз прашање а?
По 24 страни уште не се разбравте која религија е вистинска? Па се врткате, шепкате, договарате, а уствари никој ништо не сфатил.
Aбе тоа е така јас и погоре посочив секоја религија зе секој верник поединечно неговата е токму таа вистинската . Инаку не би верувал бо нешто лажно , јас сум се родил Муслиман сум израснал бо духот на Исламот и ден денес и со моето проучување сум убеден дека мојата религија најдобро го опишува господ и јас затоа и сум Муслиман . Што незначи ти ти си убеден у нешто сосема друго и јас нималку нејќам да го спорам твоето убедување пошто тоа е твоја лична ствар и ти и јас лично за тоа ќе си ги сносиме последицитеПризнај си дека е затоа што си се родил во муслиманско семејство , истото е и кај мене и кај секој друг .
Сите се “вистински“...6000+ религии,секти и култови...
Одговор на прашањето од насловот не постои.
Религија, митологија, бајки, шизофренија, се то ти е иста работа. Ама секој различно ја толкува.
Признај си дека е затоа што си се родил во муслиманско семејство , истото е и кај мене и кај секој друг .
Aбе кога ќе сфатите дека верата не е наследна? Прашањето дали човек ќе верува или не, и во кого ќе верува не треба да се сведуваат на тоа: роден сум во такво семејство, па затоа јас сум...,одговара на тоа што до сега си го верував или еденоставно ми се допаѓа.
Само религијата која може да го издржи товарот на фактите, не е спротивна со науката, онаа која е способна да даде јасни одговори на клучните прашања од типот: зошто да верувам, каде после смртта, кој сум јас, зашто сум тука, каде одам и сл е вистинската. Христијанството е таа религија.
Aбе кога ќе сфатите дека верата не е наследна?