Ти си роден, но многумина т.е добри 7-8% се доселени од пред 10тина години, ти добро го знаеш тоа ....
Грешиш: Република Македонија е држава на МАКЕДОНСКИОТ НАРОД и делови од народ.....
Значи тука живее МАКЕДОНСКИОТ народ и дел од некој друг народ....
Како што и порано сум потенцирал. Македонија не е на македонците. Македонија е на народот кој што живее во Р. Македонија. Така треба и државата да се третира, и народот. Во заблуда сме сите, затоа и кој стигне не пљука. Нејсе, ќе се опаметиме за брзо врме. А тоа дека 7-8% јас не знам дека дошле пред 10тина години. Ако мислиш на косовската криза, едно ќе ти кажам, сите косовари што дојдоа во Македонија, му ја здувнаа за Данска, Америка, Германија, Шведска како бегалци. Но ти мислиш спротивно, нејсе. Мисли си.
Кој си ти, од каде си дошол... Па ти не наликуваш на МАКЕДОНЕЦ, мирисаш чудно, за мене непознато. Ти не си доен со млеко од МАКЕДОНКА. Твојата ситна душа е гостин во земјава исконска. Кој ти даде право тебе да говориш за ИМЕТО МАКЕДОНСКО...
Јас сум поголем македонец од тебе. И гордо го кажувам тоа. Јас сум чедо мое родум од Скопје, со генерации наназад. Од времето кога Аеродромските патриоти не постоеа, кога Ново Лисиче беше ливада, кога Скопје беше од Вардара па навака (накај мене). После некој се насели од Берово, Делчево, ваму таму, па сеа како тебе ми се курчи демек ти си постар скопјанин од мене. Јас имам право да говорам за името македонско многу повеќе од тебе. Игнорирајќи го мојот глас, ќе наебеш самиот. Ќе се увериш. Ќе те седнам и тебе на салеп и ќе ти стане јасно...ама касно. Ќе те предадат твоите, не моите.
Ич курот не ги боли за Македонија, ни даноци плаќаат, ни у платената војска идат (со огласи по весници и телевизии ве молат вас албанците и другите малцинства да одите во војската, ќе сте имале загарантирани места), ни во мисии на НАТО идат, ни гласаа за независност (а гласавте за Илирида, па сега ни вртите филмови демек заедничка држава, дрн дрн), пукавте, убивавте (18-годишен матурант додека играл кошарка во маало!!!!)..........
А во паметот ви е само да користите и добивате од државата, јазик, пензии (од буџетот, кој 90% Македонците го полнат), две години добивавте 150.000 евра за денот на знамето, посебни квоти за факултет и администрација, само некои барања имате....
Зашто да идам во платена војска бе? Тоа дека одбивам да идам во војска значи дека не ја сакам државата?? Ти знаеш како у принцип работи платена војска? Џган, убијци, затвореници се тоа. Луѓе кои немаат проблем да убијат 3 годишно бебенце дур си пифка од пивото. Тоа е платена војска. Луѓе без морал. Тука ние се правиме паметни, па регрутираме луѓе по патриотска основа за кога ќе дојде денот да се пука, истите тие да се кријат дома. Не идам бе во војска, а особено па не сум луд да идам во мисии на НАТО, кога НАТО не ме ни признава. Да ме ебе дури. После јас сум бил предавникот....мајко мила.
За тоа кој полни буџет, би те запрашал тебе, како уствари македонците го полнат буџетот, а албанците го трошат? Имаме ние нешто ептен развиено земјоделие, па миљони да правиме од тоа? Имаме рудници кои работат со полна пареа? Имаме воопшто развиена индустрија?? Кој БУЏЕТ?? Тој што политичарите се тепаат да го зграпчат? Бреј...кој економски експерт си бил ти, па да ми кажуваш за државен буџет. Колку за илустрација на мое лично име, во државата месечно се уплаќаат повеќе приходи отколку ти и твојата фамилија годишно плаќате. Така да, муабетите албанци буџет сметки дрн дрн, батали тоа. Го земате Арачиново како пример, Танушевци, а ги заборавате сестринските села низ источна Македонија.
Сфати еднаш засекогаш. Јас не сум за референдум. Идентитетот што некој со векови го градел не треба да го одлучи некој кој штотуку наполнил 18 години и едвај се рабудил мамурен за да излезе да гласа. Тој за мене е дебил, зелен, муле, лесно изманипулиран. Тој за мене не е ниту македонец, ниту албанец, ниту ром, ниту бугарин. Ти ги правиш таквите разлики, затоа и ти губиш.
ТИ и таквите како тебе, ги одалечија македонските муслимани, и сега кога е тесно, ама чекај, наши браќа се. Не ги одалечувам уште повеќе луѓето кои што веруваат во оваа држава, дека и мене некој ден ќе ми скурчи, па ебете си матер испотепајте се измеѓу себе.
Само едно не ми е јасно, со кое лице ќе го браните Груевски откако ќе распише референдум?? Сите гласаа за него, сите го бранат него, сите го бранат ставот дека референдумот е единствен излез. Ок, референдум хипотетички бидна, и ете ти голем процент се за промена на името. Што тогаш?