Студирање дома поради дечко/девојка

• Креатор на темата Креатор на темата Mädchen
  • Време на започнување Време на започнување
mene ne mi se slucilo no na edna moja drugarka da.Sega zavrsi sredno i imase moznost da odi na fon skopje no deckoe ne i dozvoli i rece deka ako odi skopje tie ke se skaraat i taa resi iako ne sakas e da si ostani ovde vo prilep da si uci na ekonomskiot fakultet.

Хм, ако е вистинска љубов има начин. Јас во никој случај не размислував за тоа да не одам на факултет, и не ни беше во прашање помеѓу нас во врската. Ако некој те сака и ти сака добро, ќе те поддржи, а не да ти ги уништува шанисте. Се запишав на факултет, видовме дека ни е тешко по 2 недели, па дечко ми дојде во Скопје. Наредната година јас патував. Кога имаше потреба останував во Скопје. Не ни беше проблем.Ако се сака се се може.Поминаа 6 години, додека 2цата завршиме, и ни еднаш не беше поставено љубоморно прашање, или дали ќе ни опстане врската.Свесни бевме дека тоа ни треба, и успеавме и да дипломираме и да останеме заедно:back::back::back::back::back:

Хм... Не мислам дека љубовта не може да продолжи да функционира доколку извесен период треба да се разделат оние кои вистински се сакаат.
Таман работа ако требаше секогаш да сме заедно за да е тоа ЉУБОФ! Онака... Што ако по некоја година едниот треба да иде на работа негде? На неколку месеци? Нема да оди или развод ќе бара?

Љубовите доаѓаат и си одат, а факултетот ти ја гарантира (или барем одредува) кариерата од која во иднина ќе треба да живееш.
Без оглед на љубовта, не би си ја жртвувала амбицијата за него.

Хм... Не мислам дека љубовта не може да продолжи да функционира доколку извесен период треба да се разделат оние кои вистински се сакаат.
Таман работа ако требаше секогаш да сме заедно за да е тоа ЉУБОФ! Онака... Што ако по некоја година едниот треба да иде на работа негде? На неколку месеци? Нема да оди или развод ќе бара?

И јас го застапувам истото, дека доколку има навистина љубов, може да се функционира извесен период оддалеку.

Љубовите доаѓаат и си одат, а факултетот ти ја гарантира (или барем одредува) кариерата од која во иднина ќе треба да живееш.
Без оглед на љубовта, не би си ја жртвувала амбицијата за него.

Врските доаѓаат и одат, блазе му на тој што по десет пати ја доживува најголемата љубов во животот.

И би сакал да видам дали исто би размислувале кога позади себе би имале повеќе годишна сериозна врска.

Кога позади себе би имала сериозна врска која нели би требало да се базира на љубов не би можела да го сфатам партнерот како би можел да бара такво нешто од мене.Зарем тој што најмногу ме сака и ми посакува се најубаво би сакал да се жртвувам за него. Па на крај краеви и јас би можела да побарам во име на љубовта тој да дојде со мене, но тоа не е тоа.
Па одењето на факултет не значи и крај на врската.

Селење во друг град е поентата,а не одењето на факултет.

Iako toj se vraboti vo Veles, jas sepak ke studiram vo Skopje...pa i ne e kraj na svetot. Imam drugarka sto lani zavrsi sredno i sakase da se zapise na fax vo Stip, ama decko i ne i dozvoli, pa sega na 19 godini raboti vo konfekcija. Toa voopsto ne go opravduvam.

Селење во друг град е поентата,а не одењето на факултет.
поентата ти нема врска со извинење..
зашто?
одиш на факултет.. ти таму си привремено.. не се селиш за век и векови... јас си одам дома скоро секоја недела, имам колешки што одат на две три недели ... значи не станува збор за селење...
ако тој ме ска, верува во мене и сака да станам нешто а не да останамништо ќе му биде драго и мило што јас сум решила да го продолжам школувањето во прилично добар универзитет ( уким е ако не и најдобар)

Јас и дечкото се договаравме ваму - таму, вака - така. Никако не ни одговараше, а другиот ден требаше да се запишиме, па се договоривме да не си кажиме кај планираме да се запишиме дури то не го напрајме..
И на крајот останавме двата Битола :):)

Не би останала само заради дечкото.Не морат да се гледаме секој ден тој ќе ги сватит обврските што ги имам во животот а една од тие е да одам да студирам таму каде што имам желба без разлика каде се наоѓа.Ако раскинам со дечкото а сум останала во градот заради него тогаш се за џабе ќе ми е нема да можам да си простам..:toe:

..ако ме сака...ако ме почитуа..ќе знае дека сето тоа е за добро за мене..и незнам заш јас него да го прашуам...хих сеа јес да е сериозна врска..јес да ќе ми недостига..ќе му недостигам..ама ипак жртвување малце и готово...има викенди...и плус не се далеку градојве ..не се мн оддалечени еден од друг...а као сеа ја шо сакам ван македонија..е тоа е друго дваесет:pipi:

не би останала во градот само за него, ке одам на факлутетот кој што јас го сакам и каде и да се наога,а он ако навистински и искрено ме сака ке прифати тоа без да дава некои закони:wink:

Malce :oftopic:
Dzabe ti e fakultet na denesno vreme denes e samo vrski ne gledi starata so ja vikat vazno imas diploma i sto ako imas diploma ke zbira prasina doma a mozebi ne.Jas poznavam vo sr mnogu sto imat zavrseno fakultet i pak se po butici,po prodavnici,sendvicari i kafici i zaso ke ti e taa diploma za koga ke dojdes 40 god

Sega Back to Topic
Da e seriozna vrska kako sto ima navedeno zasto da ne pa ima rabota do do 200e ima i do 250e sto e fenomenalno za nasi uslovi ne e mnogu ama super e fakulteto na nekoj samo da se proseta ima mnogu takvi primeri.Rekov ako e seriozna vrska bi ostanal :wink:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom