Поука на денот

• Креатор на темата Креатор на темата simeon
  • Време на започнување Време на започнување
Дали Бог создаде се што постои, ги праша професорот студентите по физика и математика? Нивниот одговор бил- да. Дали постои зло, ги потпрашал тој, а откако тие одговориле потврдно професорот атеист задоволно заклучил- значи творец и на злото е Бог. Еден студент дигнал рака. Професоре, постои ли студ, прашал тој.
Се разбира, без многу мислење одговорил професорот.
Не професоре, според физиката студ не постои, тој е само отсуство на топлина. Постои ли мрак, професоре, продолжил студентот?
Да, полутивко одговорил професорот.
Грешите. Според физиката мракот не постои, тој е само отсуство на светлина. А злото професоре, злото не е создадено од Бог, туку злото е само отсуство на Бог во човековото слободно срце, отсуство на љубов, човечност и вера. Љубовта и верата се како топлината и светлината. Нивното неприсуство доведува до зло.

zakon!!!

"With or without religion, you would have good people doing good things and evil people doing evil things. But for good people to do evil things, that takes religion." - Steven Weinberg

"Where knowledge ends, religion begins." - Benjamin Disraeli

"Religion is what keeps the poor from murdering the rich." - Napoleon Bonaparte

"With or without religion, you would have good people doing good things and evil people doing evil things. But for good people to do evil things, that takes religion." - Steven Weinberg

"Where knowledge ends, religion begins." - Benjamin Disraeli

"Religion is what keeps the poor from murdering the rich." - Napoleon Bonaparte

abe neli ustvari ova so fizikava bese knowledge,a kolku sto znam postojat milioni bogati lugje sto veruvaat,taka se na se nekoj koga nejke da veruva sto i da mu kazes dzabe ti e.Ustvari so antihristi nejkam ni muabet da praam,so ateisti se turka nekako.Ali izborot e sloboden :icon_lol:

Свети Нил Синајски

Ако си богослов тогаш вистински се молиш и ако вистински се молиш тогаш си богослов.

A ne mi e jasno zasto u poukive mesate religija,valjda ne e tolku ograniceno ova so temava.Epten ste zapnale toa pa toa,postojat i drugi pouki kako na pr.:
-Ne ja baraj raskata vo okoto na drugiot,prvo vidi ja gredata vo tvoeto oko.
-Ne mozeme da pravime golemi raboto,no maleckite mozeme da gi pravime so golema ljubov-Majka Tereza
-Lugjeto poseduvaat vestina so koja mozat da se spasat samite sebe od vistinata-Niche
-Srekata ne e vo toa da se pravi toa sto se saka,tuku da se saka toa sto mora da se pravi.-Satja Sai Baba
-Na krajot nema da se sekavame na zborovite na nasite neprijateli, tuku na molkot na nasite prijateli.-Martin Luter King junior
Eve i edna "religiozna"za kraj:
-Koga ke se postavi prasanje za parite,odednas site i pripagjaat na ista religija.-Volter
:salut:

A ne mi e jasno zasto u poukive mesate religija,valjda ne e tolku ograniceno ova so temava.Epten ste zapnale toa pa toa,postojat i drugi pouki kako na pr.:
-Ne ja baraj raskata vo okoto na drugiot,prvo vidi ja gredata vo tvoeto oko.
-Ne mozeme da pravime golemi raboto,no maleckite mozeme da gi pravime so golema ljubov-Majka Tereza
-Lugjeto poseduvaat vestina so koja mozat da se spasat samite sebe od vistinata-Niche
-Srekata ne e vo toa da se pravi toa sto se saka,tuku da se saka toa sto mora da se pravi.-Satja Sai Baba
-Na krajot nema da se sekavame na zborovite na nasite neprijateli, tuku na molkot na nasite prijateli.-Martin Luter King junior
Eve i edna "religiozna"za kraj:
-Koga ke se postavi prasanje za parite,odednas site i pripagjaat na ista religija.-Volter
:salut:
Подфорумот е религија..па нормално е поуките на денот да се однесуваат на нашиот не/однос во Господ...

abe neli ustvari ova so fizikava bese knowledge,a kolku sto znam postojat milioni bogati lugje sto veruvaat,taka se na se nekoj koga nejke da veruva sto i da mu kazes dzabe ti e.

Тогаш не кажувај ништо.Твој избор е дали ќе ја пропагираш сопствената вера или не.

Ustvari so antihristi nejkam ni muabet da praam,so ateisti se turka nekako.Ali izborot e sloboden :icon_lol:

И јас избегнувам да правам муабет со игнорамуси.
Плус и болно неинформирани игнорамуси кои влечат заклучоци на база на асоцијација.

Кoлку да не ми го бришат постов ќе пишам и поука:"Ignorance is a bliss"

"Science without religion is lame. Religion without science is blind" - Alber Einsten -Поука на векот за сите fu*king неверници.

Свети Нил Синајски

Достоен за секој прекор е оној што се гневи и злопамти, а ја сака вистинската молитва. Тој е како оној кој сака јасно да гледа, а си фрла прашина во очите.

Незнам кој е авторот на поукава а гласи вака/

Паметните жени ги замолуваат мажите со кревање нозе, глупавите со кревање глас!

Свети Нил Синајски

Ако сакаш да се молиш како што прилега, немој да правиш ништо што е спротивно на молитвата. Тогаш Бог, приближувајќи ти се, ќе чекори со тебе.

„Бојте се од Бога и подајте Му слава, зашто дојде часот на Неговиот суд, и поклонете Му се на Оној, Кој го создал небото и земјата, морето и водните извори.

„Бојте се од Бога и подајте Му слава, зашто дојде часот на Неговиот суд, и поклонете Му се на Оној, Кој го создал небото и земјата, морето и водните извори.
Превод:
Биди глуп.

Познат старец од романската Црква по име Клеопа за кого постојат доволно докази за да биде прогласен за светител. Почина или се пресели во вечноста после 79год.престој во манастир во 1998год. Неговата клетва е благослов кој просто воодушевува,тој благослов е:
,,Рајот да ве изеде,деца мои,,. -убава поука зарем не?

Тогаш не кажувај ништо.Твој избор е дали ќе ја пропагираш сопствената вера или не.

И јас избегнувам да правам муабет со игнорамуси.
Плус и болно неинформирани игнорамуси кои влечат заклучоци на база на асоцијација.

Кoлку да не ми го бришат постов ќе пишам и поука:"Ignorance is a bliss"

pa ako veke forumov e za religija, a ti si tolku informiran togas sigurno znaes deka satanizmot ne spagja vo religii,taka da slobodno mozes da ne napustis i postedis od tvoite pateticni komentari i pouki.caooooooo

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom