Поука на денот

• Креатор на темата Креатор на темата simeon
  • Време на започнување Време на започнување

Only as high as I reach can I grow.
Only as far as I seek can I go.
Only as deep as I look can I see.
Only as much as I dream can I be.

Јас би рекол ова.Слободно наоѓај паралели и суштини.

Fabullous_178

Добро батка еве ти не веруваш,така?Твое право си е?Те гледам сакаш докази и факти за да би почнел да веруваш?Ај сега јас да те прашам едно просто прашање ке можи???Како настанал просторот?????????

Тоа се вечни и веројатно и ќе останат вечно неодговорени прашања. Како настанала Земјата, Сонцето, почвата, водата, општо материјата, било што? Ама затоа постои науката, природата и сите тие појави... на крај краева се` е со свое разумно објаснение. Бар во ова време нема потреба да се лажеме.

Агора.... помош...хелп...
хехехе...па..постои можност овој цел универзум да се наоѓа во некој..„компјутер“...како еден вид матрица...каде што како параметри се земени законите на физиката...и сега како настанал?
Па така...бил напишан од некој програмер....
Постојат мал милион други можности...
Quark...ти си на ред...

Старец Софрониј

Да ви го даде Бог на сите духот на покајанието! Плачете за вашите согрешенија, плачете за да не се исуши вашето срце!

хехехе...па..постои можност овој цел универзум да се наоѓа во некој..„компјутер“...како еден вид матрица...каде што како параметри се земени законите на физиката...и сега како настанал?
Па така...бил напишан од некој програмер....
Постојат мал милион други можности...
Quark...ти си на ред...

Agora,сега ќе ти кажам што гледав поодамна(пред да кажеме неколку месеци),мислам дека беше на канал5.Група научници од Америка,го истражуваа генетскиот код на човекот,односно се обидуваа да го состават.Ако си чул,со години неможеше да се состави истиот....И,правеа споредба помеѓу клетките на повеќе животни,да видат кои од нив,најмногу се совпаѓаат со човечките.Земаа од мајмун,глушец,црв,и глина(добро,ова веќе не е животно),и уште на неколку други.По спроведеното истражување,клетките на човекот од овие што ти ги спомнав погоре,најмалку мислам дека беше 32%,се совпаѓаа со клетките на мајмунот.После,по редослед,според совпаѓањето,следуваа оние на глушецот,а најмногу,односно да не кажам 80%,се совпаѓаа со црвот и глината.Е,откога го открија истото,го составија генетскиот код на човекот.Како што гледаш,нашите клетки многу малку се совпаѓаат со оние на мајмунот,а најмногу со црвот и глината,по составот.Кога веќе се потпирате на науката,еве ви доказ.Научно истражување,чии што резултати ја побиваат Дарвиновата теорија.Мене не мора да ми верувате,верувајте им на научниците.Еве,верувајте на овие кои го составија генетскиот код на човекот!

Agora,сега ќе ти кажам што гледав поодамна(пред да кажеме неколку месеци),мислам дека беше на канал5.Група научници од Америка,го истражуваа генетскиот код на човекот,односно се обидуваа да го состават.Ако си чул,со години неможеше да се состави истиот....И,правеа споредба помеѓу клетките на повеќе животни,да видат кои од нив,најмногу се совпаѓаат со човечките.Земаа од мајмун,глушец,црв,и глина(добро,ова веќе не е животно),и уште на неколку други.По спроведеното истражување,клетките на човекот од овие што ти ги спомнав погоре,најмалку мислам дека беше 32%,се совпаѓаа со клетките на мајмунот.После,по редослед,според совпаѓањето,следуваа оние на глушецот,а најмногу,односно да не кажам 80%,се совпаѓаа со црвот и глината.Е,откога го открија истото,го составија генетскиот код на човекот.Како што гледаш,нашите клетки многу малку се совпаѓаат со оние на мајмунот,а најмногу со црвот и глината,по составот.Кога веќе се потпирате на науката,еве ви доказ.Научно истражување,чии што резултати ја побиваат Дарвиновата теорија.Мене не мора да ми верувате,верувајте им на научниците.Еве,верувајте на овие кои го составија генетскиот код на човекот!

Ај не лажи ..

93% сме со ист генетски материјал со мајмуните .Најмалку со црвецот.. На црвци ти личеме бре?

ццц..колку е само патетично лажете ..чудо е.:kesa::kesa::kesa:

Хахахахахааха, највеќе со црви се совпаѓаме... аман бе...

И уште нешто глината нема ДНК ...:tapp::tapp:

Ај не лажи ..

93% сме со ист генетски материјал со мајмуните .Најмалку со црвецот.. На црвци ти личеме бре?

ццц..колку е само патетично лажете ..чудо е.:kesa::kesa::kesa:

Абе брат,ако мислиш дека сум до толку забеган да лажам??Па иди прашај ги канал5,едино ако давале нешто што не е во ред......И,распрашај се за генетскиот код,прасај ја телевизијата,можда таа те лаже.....А,вие и емисии на Discovery или канал5 да гледате,нема да верувате.Но,сакале,несакале,тоа се докажа научно,преку составувањето на генетскиот код на човекот.

А тоа што некој од вас,не гледа ТВ,или па гледа сам она што сака,не е мој проблем!:helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom