- Член од
- 12 мај 2008
- Мислења
- 1.495
- Поени од реакции
- 38
Ајде ако може некој да ми каже што е тоа зомби бидејки ништо не знам за оваа мистерија.
Интересно де кажи како се викаше документарецот да го гледам.. Сакам овакви работи.. Ова слично на Ај ам легенд..Во Хаити се прави напитокот за да се направи зомби. Му се дава на жив човек, без он да знае. После некое време, се покажува како да е мртов и се закопува. Во меѓувреме, човеков е свесен за све. Кога ќе поминат не знам колку саата, врачаров се враќа и го откопува, жив.
Ова е од еден документарец што сум го гледала. Фактички као предизвикуваат клиничка смрт.
I posle toa na covekot mu funkcionira mozokot ili e zombi kako zombi e, ne mu raboti mozokot?Во Хаити се прави напитокот за да се направи зомби. Му се дава на жив човек, без он да знае. После некое време, се покажува како да е мртов и се закопува. Во меѓувреме, човеков е свесен за све. Кога ќе поминат не знам колку саата, врачаров се враќа и го откопува, жив.
Ова е од еден документарец што сум го гледала. Фактички као предизвикуваат клиничка смрт.
целата слика што денес ја имаме за Зомби доаѓа од холивудските филмови, во кои нема ни трошка вистинаPa nema natprirodno nisto. Ajde da bil navistina mrtov pa go vratile od mrtvite e drugo nesto, ama ova nema vrska so vrakanje od mrtvite.
Точно.... У секој филм се различни (еднаш трчаат, еднаш зборат....) али ја ги замислуем како шо се напраени у Resident Evil....целата слика што денес ја имаме за Зомби доаѓа од холивудските филмови, во кои нема ни трошка вистина