Србомани, бугарофили и гркомани!

• Креатор на темата Креатор на темата Vartolu
  • Време на започнување Време на започнување
очигледно не им пречи многу Српското

Асимилацијата е природно нешто. Ако имаш трета генерација македонски иселеници во Америка кои едвај зборуваат или само разбираат по некој збор македонски, се чувствуваат американци; ако нешто слично се случува и во Костур и Сер, во Тирана, - колку помалку напор е доволен да се прифати белградскиот или трновскиот дијалект, менталитет и начин на однесување!

Не мислам дека има некој смисол да се прави политичко прашање од тоа. Многу поумно и поцелисходно е да се одржуваат и негуваат врските и контактите, да има отворена врата за било кој од нив, програми за младите, кои дури и ако не го познаваат добро македонскиот јазик, неопходно е да бидат поттикнувани да доаѓаат на местото од каде им е потеклото, да знаат кои се и што се.

Лицемерен?Абе ајде Винстоне, ајде барем има насекаде мои постови за бугарашите што мислам..Диригент во бивша СФРЈ се знај кој беше, и мислам тука се да си биде јасно..Може хрватите владееле и во 1912 година во Србија па тие не поделија?Немој молимте..Биди маж, и прифати ги простум сите гнасобии што ги правеле твоите претходници, заедно со бугарите, гејците итн..Тука не гледам никаква разлика, сите иста катара сте, што гледам дека и до ден денес ниту еден не сте изменети ниту вие, ниту бугарите, за гејциве да не правам муабет...На гро од српските форуми ние сме јужни срби, на бугарските форуми ние сме бугари, а за овие хомосиве од југ не ни сакам да правам муабет..

Licemeren u smisla sto ne gi mrazish i Hrvatite TITO bil Hrvat , toj ti go utepal dedo ti , toj bil glaven ama Hrvati ne mrzish ete zatoa si licemeren

Winston, те молам задржи се на србомани, бугарофили и гркомани.
Кога ќе се збори за хрватомани тогаш ти Тито вади го.
Овака за се збориш само за темата не.
Не ти одговара ли ?
:wink:

Licemeren u smisla sto ne gi mrazish i Hrvatite TITO bil Hrvat , toj ti go utepal dedo ti , toj bil glaven ama Hrvati ne mrzish ete zatoa si licemeren

Кој море утепал шо тресиш и ти....ако се тепавте вие(србите) со Хрватите и ако не сакате да се погледнете во очи не значи дека и ние треба да ги мраземе хрватите....ако си толку против хрватска,пушката на рамо и иди мрази ги и брани си ја Србијата.:smir:

http://www.novamakedonija.com.mk/Des...ArticleID=8471

Ova e Bugarashki veznik al ajde

ko prvo kako sakate skolo da se prai za 20 000 luge koi se rasprrskani po cela Srbija ... nonsens...

A plus e laga u toa seloto se uchi na Makedonski bar se ucheshe ...e sea ako ima malce ucenici so sum ja kriv ako go zatvorile skoloto ???

Koj ti brani be da napraish skolo kaj ima odredba so koja ti e zabraneto da ucis na Makedonski ...abe vie ne ste normalni za 20 000 0,02 posto od cela Srbija da se gradat specijalni skoli a raspraskani se niz cela Srbija :tapp: :tapp:

A temata e otvorena samo radi mene al ok koj Ve ebe ke Vi prezentiram dokazi nema problem...

Kolku skoli imaat Srbite vo Makedonija a gi ima preku 100 000 ????

eve neka se i 50 000

Kolku skoli ima ???

1, 2 ???

Abe brkajte rabota :uvo:

Kolku skoli imaat Srbite vo Makedonija a gi ima preku 100 000 ????

eve neka se i 50 000

Винстоне....ебати србинот ти....незнаеш колку срби сте во Македонија!
42 000 сте вкупно.Така да и за вас нема смисла да отвораат школи!

Po moi podatoci sme okolu 100 000 al ajde ja ne kukam ko Grk u aps ... kolku samo ne se pisuvaat Srbi a se od mesovit brak radi diskrminacija pa ok nikoj niso ne zbori...

Skoli be barate ???

Kolku Makedonci ima u nekoe mesto za da ima uslovi da se otvori skolo ????

Sto traskate be ... skoli Ve zabole kurac Vas za skoli a ova e Bugarashko maslo od ovoj vancevtodor dokazan bugarash ...al dobro

A tie skoli sto gi imaat Srbite po Makedonija ne e zaradi Makedoncite , nego radi ramkoviot dogovor i mozam fala na Albancite da im kazam ne na Vas isto i za taa pisljiva kvota od 1 % , sto se mene tiche ukinete ja me zabole kurac

Po moi podatoci sme okolu 100 000 al ajde ja ne kukam ko Grk u aps ... kolku samo ne se pisuvaat Srbi a se od mesovit brak radi diskrminacija pa ok nikoj niso ne zbori...

Skoli be barate ???

Kolku Makedonci ima u nekoe mesto za da ima uslovi da se otvori skolo ????

Sto traskate be ... skoli Ve zabole kurac Vas za skoli a ova e Bugarashko maslo od ovoj vancevtodor dokazan bugarash ...al dobro

A tie skoli sto gi imaat Srbite po Makedonija ne e zaradi Makedoncite , nego radi ramkoviot dogovor i mozam fala na Albancite da im kazam ne na Vas isto i za taa pisljiva kvota od 1 % , sto se mene tiche ukinete ja me zabole kurac

Јас да сум на твое место возот и со браката твои Албанија магла факам ако толку ги сакаш...Арно хрватите велат ,,Вране на гране,србе на врбе,,

Што дажам за србомани бугаромани, тоа се исти г...а. Најголеми непријатели на макеоднија се токму они, затоа што одвантре ја ајдат државата и шират лажна пропаганда з анеа. еве баш деновиве се борам со еден србоман каде бидејќи немам толкаво познавањњ на историја, политика а знам дека тресе и со тоа сака да направи лажна слика за макеоднија на еден форум. па еве ако некој има одговор на неговите псотови нека напише нешто, или нека ми каже јас таму ќе напишам.

VMRO je organizacija osnovana 1893 od strane probugarski orijentisanog naroda u Makedoniji. Cilj joj je bio oslobadjanje Makedonije i njeno pripajanje Bugarskoj . Kao zvanicne ciljeve su isticali stvaranje autonomne oblasti na prostoru Makedonije, koja bi se eventualno prikljucila Bugarskoj , mada to nije bilo zvanicno izneto. Vazniji ljudi u organizaciji su po rodjenju bili Bugari . Vodja organizacije je poginuo u Prvom svetskom ratu kao bugarski oficir. I ostale vodje su bile u bugarskoj vojsci u Balkanskim i Prvom svetskom ratu. Posle rata clanovi VMRO su ubijali srpske i grcke policajce da bi provocirali vlasti (ovo mi je nesto poznato
cooll.gif
). Izvrsili su atentat na svog kralja i saradjivali sa ustasama. Pre Drugog svetskog rata bili su jedina organizacija uz ustase i Zbor koji su sklopili pakt sa okupatorom. Uzeli su ucesce u bugarskoj okupaciji. Posle rata veliki broj istaknutih clanova se pridruzio komunistima, ali su se i dalje zalagali za probugarsku opciju i nezavisnost.
Danas i dalje postoji partija VMRO, a osim u BJR Makedoniji gde je na vlasti, ova partija postoji i u Bugarskoj .

I onda ova vlast nije bugarska?
laughing.gif

Evo slike grba ,,makedonske'' i bugarske VMRO.
cooll.gif

Prikačeni fajl

Prikačena slika
post-415129-1223164158.gif

Sto tropas be more Bugar eden... !!!!???? Koga Makedoncite bile so Ustasite? NIKOGAS !!!

Braco SRBI znajte jedno... VMRO je Bugarska tvorevina i kao takva u inat Srbima zblizila se sa Ustasima, jer Bugari se nikad nisu pomirili sa podelbom Makedonije 1913 godine... Oni su hteli da uzmu Srpski deo... Zato su i bili Balkanski ratovi...

Jedno vas molim... Nemojte da upadate u klopku vakvih takozvanih makedonaca, jer oni su u stvari BUGARI TATARI... To ja vrlo dobro znam jer sam i ja Makedonac i zivim u Skoplju... Na svu srecu oni su u velikoj manjini, ali deluju brzo i prljavo, a njihov cilj je onaj stari: Da posvadjaju Makedonce i Srbe jer oni UMIRU od muke sto se mi volimo i sto smo mi u stvari BRACA PO KRVI...!!!

ZIVELA MAKEDONIJA I SRBIJA...!!! ZAUVEK...!!!

Spor izmedju Makedonije i Grcke prestace onda kada nasi (makedonski) VMR-ovski politicari shvate da nisu potomci Aleksandra Velikog i da tu istoriju prepuste Grcima... To nije nasa Makedonska istorija... Nasa istorija je preklom iza Karpata isto kao i Srpska istorija i tu treba mi da se nadjemo... Ovako mozemo samo da budemo podeljeni medju sobom...

Eto to je glavna prepreka za ovaj spor izmedju Makedonija i Grcke...!!!

http://forum.bgdcafe.com/index.php?showtopic=62524&st=760

- За починатите Божји чеда Србољуб, Гркоман и Бугараш, да се помолиме на Господа.
- Господи помилуј.
- Да горат во пеколот и да им се исуши родот проколнат... :pop:

[п.с. немојте тука да мешате баби и жаби, зборувам за Македонци предавници! Не за Срби, Грци или Бугари!]

Винстоне....ебати србинот ти....незнаеш колку срби сте во Македонија!
42 000 сте вкупно.Така да и за вас нема смисла да отвораат школи!

Секој втор Македонец има по некој род во Србија... Македонецот е толку измешан преку бракови со Србинот што веќе неможе ни да се изброи...
А србомани НЕ ПОСТОЈАТ...!!! Тоа е измислица на таканаречени Македонци, кои влечат накај Булгарија...!!!

Секој втор Македонец има по некој род во Србија... Македонецот е толку измешан преку бракови со Србинот што веќе неможе ни да се изброи...
А србомани НЕ ПОСТОЈАТ...!!! Тоа е измислица на таканаречени Македонци, кои влечат накај Булгарија...!!!

А,ти ВРБО,што влечеш накај Сврбија?Значи ли тоа нешто?

За ова болдот сериозен си??? Очигледно не.
А како се нарекуваат оние како тебе што теглат накај Србија?

За ова болдот сериозен си??? Очигледно не.
А како се нарекуваат оние како тебе што теглат накај Србија?

Луѓе... Јас не тегнам накај Србија воопшто... Вие така мислите кога јас сакам да ви укажам на некои работи за кои изгледа сте слепи или несакате да ги видите...

Луѓе... Јас не тегнам накај Србија воопшто... Вие така мислите кога јас сакам да ви укажам на некои работи за кои изгледа сте слепи или несакате да ги видите...

Да...да...ние нафта пиеме а ти не просветлуваш...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom