Што дажам за србомани бугаромани, тоа се исти г...а. Најголеми непријатели на макеоднија се токму они, затоа што одвантре ја ајдат државата и шират лажна пропаганда з анеа. еве баш деновиве се борам со еден србоман каде бидејќи немам толкаво познавањњ на историја, политика а знам дека тресе и со тоа сака да направи лажна слика за макеоднија на еден форум. па еве ако некој има одговор на неговите псотови нека напише нешто, или нека ми каже јас таму ќе напишам.
VMRO je organizacija osnovana 1893 od strane
probugarski orijentisanog naroda u Makedoniji. Cilj joj je bio oslobadjanje Makedonije i njeno pripajanje
Bugarskoj . Kao zvanicne ciljeve su isticali stvaranje autonomne oblasti na prostoru Makedonije, koja bi se eventualno prikljucila
Bugarskoj , mada to nije bilo zvanicno izneto. Vazniji ljudi u organizaciji su po rodjenju bili
Bugari . Vodja organizacije je poginuo u Prvom svetskom ratu kao
bugarski oficir. I ostale vodje su bile u
bugarskoj vojsci u Balkanskim i Prvom svetskom ratu. Posle rata clanovi VMRO su ubijali srpske i grcke policajce da bi provocirali vlasti (ovo mi je nesto poznato
). Izvrsili su atentat na svog kralja i saradjivali sa ustasama. Pre Drugog svetskog rata bili su jedina organizacija uz ustase i Zbor koji su sklopili pakt sa okupatorom. Uzeli su ucesce u
bugarskoj okupaciji. Posle rata veliki broj istaknutih clanova se pridruzio komunistima, ali su se i dalje zalagali za
probugarsku opciju i nezavisnost.
Danas i dalje postoji partija VMRO, a osim u BJR Makedoniji gde je na vlasti, ova partija postoji i u
Bugarskoj .
I onda ova vlast nije bugarska?
Evo slike grba ,,makedonske'' i bugarske VMRO.
Prikačeni fajl
Prikačena slika
Sto tropas be more Bugar eden... !!!!???? Koga Makedoncite bile so Ustasite? NIKOGAS !!!
Braco SRBI znajte jedno... VMRO je Bugarska tvorevina i kao takva u inat Srbima zblizila se sa Ustasima, jer Bugari se nikad nisu pomirili sa podelbom Makedonije 1913 godine... Oni su hteli da uzmu Srpski deo... Zato su i bili Balkanski ratovi...
Jedno vas molim... Nemojte da upadate u klopku vakvih takozvanih makedonaca, jer oni su u stvari BUGARI TATARI... To ja vrlo dobro znam jer sam i ja Makedonac i zivim u Skoplju... Na svu srecu oni su u velikoj manjini, ali deluju brzo i prljavo, a njihov cilj je onaj stari: Da posvadjaju Makedonce i Srbe jer oni UMIRU od muke sto se mi volimo i sto smo mi u stvari BRACA PO KRVI...!!!
ZIVELA MAKEDONIJA I SRBIJA...!!! ZAUVEK...!!!
Spor izmedju Makedonije i Grcke prestace onda kada nasi (makedonski) VMR-ovski politicari shvate da nisu potomci Aleksandra Velikog i da tu istoriju prepuste Grcima... To nije nasa Makedonska istorija... Nasa istorija je preklom iza Karpata isto kao i Srpska istorija i tu treba mi da se nadjemo... Ovako mozemo samo da budemo podeljeni medju sobom...
Eto to je glavna prepreka za ovaj spor izmedju Makedonija i Grcke...!!!
http://forum.bgdcafe.com/index.php?showtopic=62524&st=760