Фан клуб: Рафаел Надал

• Креатор на темата Креатор на темата bobi2008
  • Време на започнување Време на започнување
За број 1 тешко изгледа дека ќе биде до крајот на годината, иако не е недостижно, уште не го разбил малерот да победи тенисер од топ 10 по враќањето од повредата.

А листата не ја измислив, туку се појави на крајот од мечот, иако и мене ми е сомнителна, ама имаше некои мастерси што лани ги имаше, а годинава ги нема, па можно е да се губат некои поени.

listu.jpg

Прва победа над тенисер во топ 10 откако се врати од повредата. :pehar:
Одамна не бил импресивен како денеска. Сосема спротивно од првите 2 меча. Сè функционираше, па дури и сервисот.
Ако ја повтори денешнава игра има голема шанса за победа против Ѓоковиќ, па дури и турнирот. Само да нема повторување на првите 2 меча. :nesum:

леле каква ѕверка е надал...со болели како изигра свака част, се враќа во добра форма како што изјаби (фановите ке го гледаат пак стариот рафа). честито победа и очекувам титула во доха:wink:

Да, не знам како можеше да игра така во Лондон кога ја гледаме одличната игра во Доха. Не ми изгледа дека ќе им се спротивстваи некој на Надал и Федерер во Доха. Дали ќе гледаме нивно финале? :)

Да, не знам како можеше да игра така во Лондон кога ја гледаме одличната игра во Доха. Не ми изгледа дека ќе им се спротивстваи некој на Надал и Федерер во Доха. Дали ќе гледаме нивно финале? :)

надал изјави дека играл слабо заради неговите што се развеле и бил у депресија...сеа се помирил со тоа и ке се врати во стара форма верувам VAMOS RAFA!!!:vozbud: ДЕНЕС ПА ИГРА СО STARACE КЕ ГО УБИЕЕЕ:wink:

Мојот најомилен тенисер. Иако сите зборат дека Роџер Федерер е најдобар сепак РАФА никој неможе да го замени.

VAMOS RAFFA !!!

каков федерер бе...надал е најдобар само што колената го мачат, па заради тоа нема да биде никогаш најдобар во историјата, ама за мене е...нека се пази денеска darcis има да го изеде како млад мајмун...
vamos rafaaa!!! you are the king!!!

vamos real напиша:
каков федерер бе...надал е најдобар само што колената го мачат, па заради тоа нема да биде никогаш најдобар во историјата, ама за мене е...нека се пази денеска darcis има да го изеде како млад мајмун...
vamos rafaaa!!! you are the king!!!

леле каков мајмун е дарцис се предаде пред да изгуби 6-1 6-0 ц ц ц...многу е јак надал нема дилеми, ама како го шеташе дечкото почна да се откажува и да не му се трча. На 6-1 и 2-0 се фати за половината дарцис демен го болело и се предаде хахахаха тоа е од страв:vozbud:
утре со србото троицки и него ке го плескаме...:)

Токму така, од моето очекување. Надал победи со 2-0 и тоа 6-1 i 6-3. Заслужена победа и се гледаме во финалето само се чека дали Федерер или Давиденко ке биде тој, но мислам дека Давиденко е се поблиску до пбоеда му води 0-1 во сетови и сега е 3-5 моментално, му фали само уште еден гем.

Ајде ова ако го освоиме мислам дека одиме на позиција број 1.

Едит: Изгуби Федерер, сега ако освои е 1 на листата. МИСЛАМ.

Леле каков ѕвер е Надал браааат:vozbud: е ова ти се вика играчиште, а утре за противник ке биде Давиденко очекувам победа...Надал пак се враќа у форма и така да ке го освои турниров. Како му го учука мерачки на почеток на 0-1 0-30 на Троички немој да се палиш дечкоооо:) форхенд уаооооо ама тоа е Надал:smir:
Иначе после турниров нема да биде сеуште прв, ама ке му се доближи на 1000 поени ако не грешам:wink:
VAMOS RAFAAA!!!

Леле каков ѕвер е Надал браааат:vozbud: е ова ти се вика играчиште, а утре за противник ке биде Давиденко очекувам победа...Надал пак се враќа у форма и така да ке го освои турниров. Како му го учука мерачки на почеток на 0-1 0-30 на Троички немој да се палиш дечкоооо:) форхенд уаооооо ама тоа е Надал:smir:
Иначе после турниров нема да биде сеуште прв, ама ке му се доближи на 1000 поени ако не грешам:wink:
VAMOS RAFAAA!!!
да во тешка форма е :pos2::pos2:

Надал навистина делува импресивно во Доха, ама за враќање на позиција 1, една груба проценка, мислам дека дури на Роланд Гарос има шанса.
Треба да брани многу поени од лани, скоро сè освои на почетокот на годината. Прв значаен турнир што треба да го одбрани е Australian Open, 2000 поени.

Доха практично и да нема улога во ранкингот, му носи само 250 поени на победникот.

Има големи шанси да победи утре со ваква форма, ама и Давиденко покажа дека е во одлична форма со победата на Федерер. Очекувам фантастичен тенис утре.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom