Дали постои можност за обединување на Македонија?

• Креатор на темата Креатор на темата Filmakedon
  • Време на започнување Време на започнување

Дали постои можност за обединување на Етничка Македонија

• Вкупно гласачи
    78
  • Гласањето е завршено на .
Како ?
ЕУ се распаѓа, САД влегува во рецесија, Грција ги губи парите од фондовите и почна да се цепка на делови.
На Балканот доаѓаат нови сили од истокот и велат.
Доста беше овака сега ќе биде по старо.

Ама ние треба да сватиме дека со Бугарите не треба да си ги вадиме очите ние имаме разлика само во термините на нациите во суштина сме многу исти.
Ајде ке те замолам , да го повториш ова истото ,само во прво лице еднина , не ние , него јас.... може ?????????

Па може.
Може и Рим да се обедини отново !?
штом казваш...
Еј, а ќе ме почешкаш да се насмеам?Многу си бил духовит..Секоја чест, на шеговитоста...
fv.gif

Антигон ајде многу е касно.

Оди легни си за да го одмориш мозокот за утрешниот ден оти премногу си ми уморен и почнуваш да тресеш глупости.

Ти к'де се слагаш между нас ?
От километ'р си личи дека си српско чедо...
Хаха..Тие србите ниту малку не се поарни од вас..Дедо ми мој загина од српска рака, немој да грешиш душа..Иста катара сте и вие и србите...

Ах кога би ја знаеле историјата малку подлабоко ќе сватите дека тој дел не е ниту 5% од македонското царство.
Се замина со доаѓањето на Селџиците, пред тоа се беше на место.

Јас гласав ДА..И Дај Боже да сум жив да го видам тоа нешто..Напоменав еднаш..И Дариј се смееше кога му рекоа дека некој Александар ќе го напаѓал,од Македонија..Ама,на крајот насмеан си остана..Здравје, ние Македонците сме издржлив народ, сите во кондиција ги фаќаме, затоа никој не можи да не истреби...Сега идејава е можеби смешна, но дали ќе биде смешна по 100,200,300 години?
Много интересно,ако сме живи ке го видиме,па нали не изклучваш обратната можност?

Ах кога би ја знаеле историјата малку подлабоко ќе сватите дека тој дел не е ниту 5% од македонското царство.
Се замина со доаѓањето на Селџиците, пред тоа се беше на место.
Славјански на чива страна си ти ако смеам да знам?

Јас сум патриот Македонец кој ги сака Бугарите.

Опозит на вас кој патриотизмот го сваќате како плукање по се и сешто.

Абе наши се пола и повеќе Бугари, ја имале таа среќа или несреќа во 18 и 19 век да бидат опфатени со државата Бугарија.
Иста крв тече во нив.
Јас на крв не плукам.

Јас сакам со нив да изнајдам јазик на разбирање.

se dodeka imame spioni i luge koi rabotat zad grbot na drzavnite i nacionalnite interesi nemame sansi toa i istorijata sama sebe go pokazuva najgolemite makedonski dejci vo minatoto se egzekutirani ili predadeni od makedonci koi prodavajki se za pusta para posegnuvaat i po naseto najsveto i po nasite najgolemi dejci i makedonci
2. edinsveniot nacin za obedinuvanje na nasiot etnikum e samiot narod koj zivee von segasnava makedonija da se probudi a za toa nasava drzava treba da se izbori onie koi ni gi zemale delovite i etnikumot da ne mu vrsat pritisok so zakani po zivot vljuvajki strav megu narodot za da ne moze da go krene svojot glas i plus vo tie drzavi treba da se infiltriraat luge koi ke znaat kako da go nateraat narodot da go krene svojot glas da se izbori najprvin za svoite prava eve zemete gi primer albancite vo mkd

Браво за тебе, но мислам дека тешко ќе го најдеш тој `заеднички` јазик

Странно,
ти изглежда знаеш само " дозволените" нешта от историјата ?
Хаха..Значи вас,бугарите ептен интересен народ сте ми..Ако човек има спротивен став од вашиот фалш бугарски, одма декларираш дека тој е србин..Абе смешни сте море, ептен..Саглам смешни...Сватете, јас нит сум бугарин, нит србин ниту албанец а Боже пази не сум двоцевка грчка..Јас сум МАКЕДОНЕЦ..А ако не си кадарен да го сватиш ова, оди побарај си стручна помош!

Еве бе татар вака:
640px-Macedonia_united.svg.png
Така нема да стане.Со деjствие некакво треба.От седене пред PC нема да стане.
Как сметаш дека е можно да стане пак те прашам?

Кико, во Софија на почетокот на 19 век живеат над 40% ај ќе ги дефинирам како луѓе од Македонија.
Во Бугарија пола и повеќе од популацијата е со потекло од Македонија.
Значи наш народ.
Е сеа терминолошки почнаа да се разликуваат едните се Бугари другите се Македонци, по новата класификација на големите сили кои ги удрија границите.

Дали може ние да ја надминеме оваа терминологија?
Не велам да се прекрстиме него да се доближиме како братучеди.

Славјански помири се со фактот дека мнозинското македонско население не ги чувстува бугарите ниту како браќа ниту како братучеди, единствено како соседи чии власти му нанеле само мака и болка на макеоднскиот народ како и асимилација и негирање на постоењето на македонскиот народ.

Јас сум патриот Македонец кој ги сака Бугарите.

Опозит на вас кој патриотизмот го сваќате како плукање по се и сешто.

Абе наши се пола и повеќе Бугари, ја имале таа среќа или несреќа во 18 и 19 век да бидат опфатени со државата Бугарија.
Иста крв тече во нив.
Јас на крв не плукам.

Јас сакам со нив да изнајдам јазик на разбирање.

Јазик на разбирање таков како што ти си замислил не е можен, јазик на разбирање е отлеранција и межусебно почиутвање и извинување и признавање на грешките, ама јас сум 99% сигурен дека никогаш ама никогаш нема бугар да ти рече да нашите власти се бореа со србија и грција кој да ја освои македонија и дека во освоениот дел е извржена масовна пропаганда по школите убедувајќи го тогаш масовно непиисменото население дека јазикот кој го зборат дека е поблизок со бугарскиот (кој инаку е далеку поблизок до македонискиот и е многу повеќе македонски дијалект отколку нугарски дијалект).

http://youtube.com/watch?v=DIyNK7DAIi0
Македонијо свести се Македонијо..Да не те газат повеќе српски четници и бугарски ванчомихајловисти..Да живее Македонија, да живее Македонскиот народ, за многу векови...Пиреј сме, никој не не истребил нема да не истреби ниту четникот, ниту ванчомихајловистот, ниту гркос гејос, ниту али али...

Почитувајте се, немора да се сакате.
Ќе дојдат лоши времиња.
ЌЕ си требате еден на друг.
Друг само печалел од нашата поделба.

Ние имаме обврска кон тие Македонци кои во 18 и 19 век кога подивеа Турците се иселија во Бугарија како земја која беше многу слична на нивната идеја за држава.
Го имаше кирилското писмо, го имаше јазикот и верата православна.

Државите Македонија и Бугарија треба да работат заедно на взаемно почитување и подобрување на правата на малцинствата во нивните држави.Слободно треба да се говори и едуцира на македонски и бугарски во двете земји.
Ние постигнавме толеранција во Македонија со Албанците до степен на федерализација а со Бугарите не можеме за ништо да се договориме.
И двете страни губат од оваа состојба.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom