Библија v.s. Куран

Член од
29 јануари 2009
Мислења
28
Поени од реакции
0
Во нашава галаксија бројот на ѕвезди е приближно 400 билиони...бројот на галаксии е во милијарди...глупаво е некој да мисли дека само тука на земјата има интелигентни суштества...не можам да се одлучам кој е посмешен Мики и дружината со нивниот Бог кој го создаде човекот по ликот свој или господава Дарвинисти со нивната мајмунолика еволутивна теорија...ЧОВЕКОТ е резултат на Генетички инженеринг...
Nastavnikot Po Geografija ni zborese kako sme sozdadeni toes taka padna muabet i on vika od nekoje drvo padnalo nesto tecnost i taka se sozdaval covekot i edno devojce mu vika ne veruvam vo toa i voj i vikaHehe mene ne mi veruvas ona mu vika ne veruvamI Nastavnikov pocna da vika i ja smeni temata zosto negovoto veruvaje ne drzese voda kaj osmo odelenci pa kaj ostana toa da e vistina...Taka da covekot ne e sozdaden od Geneticki Inzenering cista glupost.Pa Mnogu Pomalce od Majmun i mnogu ednostavno zosto sega majmunite ne stanuvaat Covek???dokolku nekoj veruva deka e od Majmun znaci ti siMAJMUN Ok jas znam deka sum Bozja Sovrsena Kreatura Od tolku miljardi lugje moze nekoj da nalikuva na mene da se ponasa kako mene noNI Eden ne moze da bideKako Mene so eden zbor toa se vika Sovrseno Sozdanie.

moof KOOZ tee

Mystis
Член од
26 ноември 2008
Мислења
361
Поени од реакции
63
Nastavnikot Po Geografija ni zborese kako sme sozdadeni toes taka padna muabet i on vika od nekoje drvo padnalo nesto tecnost i taka se sozdaval covekot i edno devojce mu vika ne veruvam vo toa i voj i vikaHehe mene ne mi veruvas ona mu vika ne veruvamI Nastavnikov pocna da vika i ja smeni temata zosto negovoto veruvaje ne drzese voda kaj osmo odelenci pa kaj ostana toa da e vistina...Taka da covekot ne e sozdaden od Geneticki Inzenering cista glupost.Pa Mnogu Pomalce od Majmun i mnogu ednostavno zosto sega majmunite ne stanuvaat Covek???dokolku nekoj veruva deka e od Majmun znaci ti siMAJMUN Ok jas znam deka sum Bozja Sovrsena Kreatura Od tolku miljardi lugje moze nekoj da nalikuva na mene da se ponasa kako mene noNI Eden ne moze da bideKako Mene so eden zbor toa se vika Sovrseno Sozdanie.
Ти си само колатерална штета на твојот Бог...

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
Ѓордано Бруно беше обесен за нозете, наопаку и жив спален од страна на црквата. Мислиш дека од таа перспектива можел убо да ја види љубовта божја?
Вистинската заедница (црква) Христова, никого никогаш не убила!

Тие што убиваат се слични на оние кои го убиле Христа а убиениот сличен на Христа!

Да, јас мислам што поблиску животот и смртта на еден човек на Христовиот , тоа поубава перспективата која убиците ќе неможат да ја видат ако потполно не го променат животот!

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
... веројатно мислиш на оние кои ја застапуваат теорија дека човекот и мајмуните имаа заеднички предок...
Не само мајмуните и (на крајот како круна на творбата) човекот,туку сё што живее и постои е создадено од *БОГА преку Неговата Милостива *СВЕТЛИНА и *ДУХ!

Е таа *БОЖЈА Милостива *СВЕТЛИНА и *ДУХ (за која сведочи Библијата од нејзината прва до последна страна а) е поголема дури и од Библијата, за спасение на сите се отелотвори во Исус ХРИСТОС!

Чудесна е !

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Maleej Do Dtkaje dojdov za toa sto ja otvoriv temava vo zdravje ok nema so da se zamaram...samo ne znam sto e loso da si sovrsena kreatura na Bog...ili vie sakate da ste majmuni zosto veruvate deka ste od Majmuni...ne be ili od tecnost sto padnalo od drvo.
А кој тоа тврди тека се луѓето настанати од мајмуни !?!?

anon313

O.D.Bloodz
Член од
29 декември 2008
Мислења
64
Поени од реакции
1
aj be gledajte go ZEITGEIST.jeste nekoj ke mi kenja deka gresam so veruvam vo stvari so ne ja poddrzuvaat religijata ali stvarno mi e bolje da veruvam u toa nego u nekoe si semokno bozestvo ne sozdalo nas.kao imame pravo na izbor da veruvame ili ne,a inkvizicijata gi palela nevernicite :D dali zatoa so ne veruvale vo gospod pa kao se gresnici ili zatoa so se faci koi im begaat od kontrola i veke nemaat za sto da gi drzat i ne mozat da gi plasat deka bog ke gi kazni.tie bile potencijalna opasnost za bunt pa morale da gi otstranat.nasle nacin da go kontroliraat slepiot narod i da im gi zimaat parite.cukni se malce u glava.pa vie ste uste nekolku zrtvi samo.ej pa ostaj drugo od rebro napravil zena,jao koj maher.ustvari tuka si imate joker TOJ E SEMOKEN.i zasto usrtvari koa e semoken i sovrsen go naprail adam da bide zaebant i da i verue na eva pa jadel jabuki so ne smeel.koa e semoken so ne naprail nesto bolje...i koa veke moze da ima se,kako toa nemu stalno mu trebaat pari...kako toa crkvata od sekade zima...skapoe e da se bide vernik znaes.baci mu raka na popot i aj daj mu 100denari,za sveki aj uste 20,za molitvi za zdravje za pogreb za blagoslov...eheeee kaj e krajot...crkvata od sekade zema za na kraj da gi gledam popovite i kalugerkite kako se vozat u chrysler 300c i mercedes dzipovi...i posle od kaj im parite? cista krazba brat. ili tie dzipovi im gi dal toj tvojot semokjen bog deka mu bile jaki vernici :tapp:...da ima bog kao so tvrdam deka nema,ondak ja ke sum prviot so koj ke lepat kazani...ali gajle mi e...ke mu ja mislam togas.a sea ke si uzivam vo svetot so spored vas navodno toj ni go sozdal...ve ostavam vas da veruvate u lagi i da vi mackaat oci.:helou:
гледан ми е ZEITGEIST и целосно се согласувам со горенаведеното ај посдрав:smir:

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Аха, а извини може да кажеш то доказ е тоа и каде може д се види или прочита?

процесот на еволуција ти е докажан. Пред се преку генетска анализа исто и со inbreeding. Ти кажав ако сакаш да видиш како фунцкионира в краток временски период можеш.
Многу наичници биле христијана, ама само да расчистиме исак њутн се откажал од христијанството. Голем дел од научниците тогаш од страв давале лажна поврзаност на црквата со нивните размислувања бидејќи во спротивно биле живи палени на клада.
За среќа во нивните истражувачки записи никаде не стои никакво спменување на никакви религиони конотации.
Тоа дека земјата е центар на вселената само во духовна смисла е чиста лага. Ставот е нагло сменет од кога е видено дека нема да можат да ги засноваат повеќе нивните твредења.
Земјата не е единствена планета во овој соларен систем каде има живот. Марс има исто или можеби не си ги видел најновите тврдења од НАСА.
А за Христос не знам зошто прв пат дошол на земјата, али јас стварно мислам дека Дејвид Коперфил има посупер моќи од него. Па го глеав направи статуата на слободата да исчезне. Може него да го прашаме зошто он дошол на земјата.[/quote]

- Хммм....веројатно може на „Дискавери„ да се види (се шегувам). Листај малку литература, на пр. „Дарвин на суд„. А ти и да видиш, не би поверувал...
- процесот на еволуција е докажан само за оние кои во него ВЕРУВААТ на НЕВИДЕНО!
- „....многу научници... е широк поим. А Њутн сигурно бил христијанин, ама сигурно не бил православен.
- Земјата Е центар на Вселената, независно од твоето ценето мислење.
- НАСА токму со таа цел е создадена: да не МАЈТАПИ „на мртво„, периодично тврдејќи дека живот надвор од Земајата „..само што...„ не е откирен. И тоа трае бааги долго!
- Дејвид Коперфил има демонска моќ, а Христос има Божја мож-Он е Бог. Разликата е „небо и земја„.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
А Њутн сигурно бил христијанин, ама сигурно не бил православен.

epa jebae togas, steta tolku umen coek a nema da se spasi.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Site onie sto ja podrzuvaat taa teorija/B]

Види, време е некој ова да ти го кажи.
Сега си голем, и некои работи треба да ги дознаеш. Теоријата на еволуцијата НЕ тврди дека луѓето настанале од мајмуните.
То само значи дека абер немаш од теоријата, не си седнал не си се помачил да ја прочиташ а против неа си!?!

Да си против нешто што ниту го знаеш или познаваш е параноја.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
А Њутн сигурно бил христијанин, ама сигурно не бил православен.

epa jebae togas, steta tolku umen coek a nema da se spasi.
Спасението е од Бога, а не од луѓето или од самиот себе.

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
Спасението е од Бога, а не од луѓето или од самиот себе.
Така е! Спасението е најголемиот дар помеѓу сите дарови.
Сё е дар за оној кој Му верува на Небесниот Цар!

Дали од најголемите проблеми не произлегуваат најголемите решениа?

Дали ако штоповеќе луѓе се против отелотворената Милост БОЖЈА (Исус) и Писмото кое - од првата до последната страна - сведочи за најважното, нема баш таквите луѓе да ги потврдат пророчанствата на Најсветото Писмо?

Дали појавувањето на тој кој го негира срцето и крвта на Евангелието, не е баш во Евангелието однапред најавен дека ќе се споредува со Христа и автоматски - неговото појавување - ја потврдува вистинитоста на Евангелието и истовремено својата негаторска лажност?

Поздрав

гледан ми е ZEITGEIST и целосно се согласувам со горенаведеното ај посдрав:smir:
Гледај и понатаму и ти посакувам да бидеш среќен со твојата вера!

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
- Хммм....веројатно може на „Дискавери„ да се види (се шегувам). Листај малку литература, на пр. „Дарвин на суд„. А ти и да видиш, не би поверувал...
- процесот на еволуција е докажан само за оние кои во него ВЕРУВААТ на НЕВИДЕНО!
- „....многу научници... е широк поим. А Њутн сигурно бил христијанин, ама сигурно не бил православен.
- Земјата Е центар на Вселената, независно од твоето ценето мислење.
- НАСА токму со таа цел е создадена: да не МАЈТАПИ „на мртво„, периодично тврдејќи дека живот надвор од Земајата „..само што...„ не е откирен. И тоа трае бааги долго!
- Дејвид Коперфил има демонска моќ, а Христос има Божја мож-Он е Бог. Разликата е „небо и земја„.
WOW. Мики компјутерот на кој ти сега куцаш не постои. Микрософт ти даде празна кутија за да трошиш време на ништо. Џабе куцаш никој ништо не чита од тоа што пишуеш. Тоа што го гледаш на екранот е само светлина. Не можеш да го допреш не постои.
И по милионити пат еволуцијата ти е докажан процес. Со експерименти, со податоци со ископнини.
Инаку да НАСА е баш тоа една голема фабрика за прозиводство на светски заговори. И не само НАСА туку и стотини други компании кои лансираат летала во вселената. Се е тоа оптишка илузија. Заговор на државите да го контролираат светот и уништат христијнаството и вербата во бога. Бидејќи антихристот шета на земјата и се вика Хилари Клинтон и манипулира се само за таа да стане новото семоќно суштество на небото и земјата.

Kajgana Shop

На врв Bottom