Библија v.s. Куран

A

ateist

Гостин
Tи некако дволичен си ми во текстовите.
Од една страна тврдиш дека животните го слушаат гласот на Исуса па и го разбираат (квичи ако е лоша вест) а од друга страна мислиш дека е зафрканција да и душата на животното кое го слуша и разбира гласот на Исуса оди во рајот?

Е сега да преминиме од теорија во пракса. Кај мене во маалата има доста песои по дворови (домашни) јас имам слушано да квичат по цела ноќ жално а никој од домашните не умрел, имам видено и по цел ден весело и радосно да лајат скокаат и се играат раздрагано - а стопаните не добија ни на лото ни на бинго утредента ниту во деноите што следеа. Дал треба да е некоја посебна раса кучето за да го слушне и разбере Исуса?
види ваму.............
тоаааааааааааааа песојте .............
џоа пророци ќе му дојдат ........................
пророци од стариот завет ...............................
они зборуеле ама никој не ги ебавал 2 % ................
па така и стопаните не можт да добијат ниту на лото ниту на бинго.......
оти не ги слушаат песојте .............
тоа е цела финта !

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
... Кај мене во маалата има доста песои по дворови (домашни) јас имам слушано да квичат по цела ноќ жално а никој од домашните не умрел, имам видено и по цел ден весело и радосно да лајат скокаат и се играат раздрагано - а стопаните не добија ни на лото ни на бинго утредента ниту во деноите што следеа. Дал треба да е некоја посебна раса кучето за да го слушне и разбере Исуса?

Има и нешто полошо од смрт како штои има нешто многу повредно од бинго, за што (зажал) мајтапчиите не се свесни!

Лет, ако си спремен да да внимаваш на твојот речник и да не хулиш на она што не го познаваш, ќе продолжиме да се “дружиме“ !
Што ако не? - Ништо! На другите, таа можност ќе им ја пружиме!

Сакам и се надевам дека ќе се дружиме.

поздрав

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Има и нешто полошо од смрт како штои има нешто многу повредно од бинго, за што (зажал) мајтапчиите не се свесни!

Лет, ако си спремен да да внимаваш на твојот речник и да не хулиш на она што не го познаваш, ќе продолжиме да се “дружиме“ !
Што ако не? - Ништо! На другите, таа можност ќе им ја пружиме!

Сакам и се надевам дека ќе се дружиме.

поздрав
Како одеднаш прикаска за пес кој тажно квичи а после му умира газдата е пригодна и поучна а прикаска за пес кој тажно квичи а газдата не умира - е мајтап. Песо само тажни вести од исуса слуша и разбира??. На пример ако треба да му се случи нешто добро на газдата, некоја среќа, песот и тоа го слуша и разбира од исуса па е среќен или среќата кучешка е на друга основа.
Јас само се надоврзувам на твоите текстови. Ако мислиш дека то не е соодветно... па не ги почнувај.

Сега ми текбна. еве зошто песо квичеше тажно. Зато што газдата нема да оди во рајот туку во пеколот. Ако песот го слуша гласот на Исус и го разбира, тогаш тој пес слушнал тажна вест а не весела. Веслеа е дека газдата му заслужил живот во рајот и вечна среќа, тажна е ако оди кај чоекот во црвено - долу.... на вечни страданија.

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
Телесната разделба е преболна, но уште поболно духовното разделување и неединство!

Се надевам дека еден ден сите ние ќе бидеме будни за тоа единство, кое е можно само преку љубовта!

Отворено Небо - о чудесна Глетка
Секоја душа, една Христова клетка
Некои од ними прекрасно осветлени, совршено будни
Други пак сёуште во темна духовна ноќ спијат и само затоа се чудни!

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Нели животните биле само предмети те. украси, како може украс да тажи за нешто, исто ко јас кога ќе умрам телевизорот(и тој е еден вид на украс) да тажи за мене :) + Зошто би тажело кога неговиот господар ќе се соедини со неговиот „татко“ и ќе живее вечно...

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Нели животните биле само предмети те. украси, како може украс да тажи за нешто, исто ко јас кога ќе умрам телевизорот(и тој е еден вид на украс) да тажи за мене :) + Зошто би тажело кога неговиот господар ќе се соедини со неговиот „татко“ и ќе живее вечно...
Телевизоро нема да тажи по тебе ако го наместат на ТВ Пинк. Ко ќе се растреси со облини некоја миносана, сите ќе заборават на тебе.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Животните навистина се создадени како „украс„ но и како „забава„ за Адам, т.е. се што е создадено пред Адам, создадено е заради Адам. Затоа тој (Адам) е од Бога поставен за господар на целата створена/материјална природа, вклучувајќи ги и животните. Имено, Адам е тој кој на животните им дава(л) имиња. А животнитие, дел од нив, навистина се приврзани кон човекот и тоа е најочигледниот доказ со која цел се створени: да му служат на Адама.
Затоа, кога господарот ќе се упокои, неговото куче „жали„ по него (господарот).

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Не сите кучиња жалат. Има навистина некои што жалат али има и некои што не жалат (тие вероватно ги створил сатаната)

А каков е ставот на христијаните за мачките? Тие се исто домашни животни али слабо жалат. Еве на пример има некој стопан дома 2 мачки, куче, мрмот и желка. Ги има со години. Умира. Кучето жали другите не. Дали значи дека песовите се поблиску до Христа од на пример мрмотите ил мачките пошто ете имаат емоции, значи и нешто како душа.?

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Животинките имаат душа, се однесуваат и емотивно, на свој начин, но немаат дух, а со немањето дух, немат разум.
Тоа што некои животни не жалат за своите господари, е знак за нивната различна природа и особини. Моите мачки, на пример, сакаат да лежат и спијат „залепни„ до своите „укуќани„, а тоа што мачките не жалат, тоа значи дека се мачки не кучиња. Разликата си го прави своето. Лавот, кој е способен да убие човек, сигурно е дека нема да жали по човекот.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Животинките имаат душа, се однесуваат и емотивно, на свој начин, но немаат дух, а со немањето дух, немат разум.
Тоа што некои животни не жалат за своите господари, е знак за нивната различна природа и особини. Моите мачки, на пример, сакаат да лежат и спијат „залепни„ до своите „укуќани„, а тоа што мачките не жалат, тоа значи дека се мачки не кучиња. Разликата си го прави своето. Лавот, кој е способен да убие човек, сигурно е дека нема да жали по човекот.
Значи то што пес квичи тажно нема врска дека има душа или дух и дека е тажен или има емоции. Едноставно можи го боли мешето. Човекот има свест дух разум, разликува добро и зло, реагира со емоции на тажни, весели, грозни, досадни... сцени. Знаи да се насмеи знаи да се расплачи знаи да се згрози без физичка дразба, значи гледаш филм и се смееш а никој не те скокотка.
Ако и кучето “знае“ дека господарот му е умрен, и знае дека е тоа крај на живот, значи има свест и размислување околу живото смртта, има емоции и карактер и душа.

anon313

O.D.Bloodz
Член од
29 декември 2008
Мислења
64
Поени од реакции
1
anon313, БОГ да му дари утеха и мир на тој што неможел поинаку одколку вака грозно да те воспита!

АМИН
:bravo:

mene ubavo me vospitale samo jas mnogu kasno svativ kako treba i so postoi a so e fikcija izmisleno od nekoi si tamu demek da go podobrat svetot i narodot:costumed2

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Животните навистина се создадени како „украс„ но и како „забава„ за Адам, т.е. се што е создадено пред Адам, создадено е заради Адам. Затоа тој (Адам) е од Бога поставен за господар на целата створена/материјална природа, вклучувајќи ги и животните. Имено, Адам е тој кој на животните им дава(л) имиња. А животнитие, дел од нив, навистина се приврзани кон човекот и тоа е најочигледниот доказ со која цел се створени: да му служат на Адама.
Украс и забава? Ако е така тогаш нема полош бог од тој во кој што ти веруваш чим прави живи суштества да претставуваат предмети. Значи единствената разлика од телевизор и животно е тоа што едното има „душа“,а другото не? А и од кај да знаеш... Може ете телевизорот е како мачка или како желка, има душа али не искажува емоции... А дрвата, бактериите, микроскопските организми што се?

Член од
14 јануари 2009
Мислења
37
Поени од реакции
1

ajde decki koj ima prosecen angliski neka go dzirne klipceto...btw MIKI i SPIROS edno prasanje do vas: od kade se fosilite i skeletite od dinosaurusite so se iskopani? tie se dokaz za evolucijata (so e sprotivno na biblijata). i ne mi doagjajte so odgovor TIE GI STAVIL GOSPOD TAMU ZA DA JA TESTIRA NASATA VERBA VO NEGO zasto veke gi iam cueno i tie slepi odgovori:tapp:

Kajgana Shop

На врв Bottom