Библија v.s. Куран

Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.680
Поени од реакции
266
:raz::raz::raz:

Исправка: Нема да ти ги коментирам глупостите,додека останатото и те како ќе го коментирам,без оглед дали се сложуваш или не, дали ти одат фуфки од мене или не. :mist:
:pos2::pos2:pa covece sasav, za tebe site fakti koj ne ti odgovarat se gluposti, zatoa te molam ne mi repliciraj.....a i fufka mi e:tapp:

Член од
15 октомври 2008
Мислења
85
Поени од реакции
6
Muhamedanci...... ????Muhamedanizam???...Muhamedov islam???!!!!!
Ova e izbleden (50 god star) plitok pokushaj da se vnese zabuna kaj muslimanite od neprijatelite na islamot i e totalno rasvetlen ovoj plitok obid da se izramnat
(od lingvisticki aspekt) umetot na Muhamed s.a.w.s. i zalutanite.
Koranot ne zbori za nekakov muhamedanizam ni najmalku ,a tie sto go koristat terminot neka mi posocat nekoj del koj sto go opravduva koristenjeto na toj termin sekoj drug obid ke go smetam za licemeren.

Ova e ushte eden dokaz (pobeda) za bozjite zborovi vo koranot ,nasproti zemjenite.

P.S.Muhamed s.a.w.s. e najsakaniot bozji pratenik ,i vo denesno vreme od mnogu nemuslimani go priznavat kako najgolemiot covek na site vreminja eden od tie koj sto sobraa hrabrost da go kazat javno e Majkl Hart vo negovata kniga the hundert.

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
Selam
Od pregolema ljubov nekoi lugje zalutaa i pocnaa da obozavaat covek,bozji poslanik Isa a.s.Isus ... .
Шалом + Селам, побратиме kayser!

Има само Еден Единствен БОГ (ЕЛОАХ, АЛАХ) чијашто ВЕЧНА ЧИСТА ВОЛЈА е поголема и посилна од секој Ангел, Пророк, Света Книга, итн.
Баш таа БОЖЈА ВОЛЈА (наместо земја, камен, сперма итн.) се отелотвори во ИСУС за спасение на сите творенија!

Кој не и се поклони на таа БОЖЈА ВОЛЈА (ИСУС), тој му се противи на АЛАХ без да знае!

Тоа е заповедта поради која БОГ (АЛАХ, ЕЛОАХ) им заповеда дури и на Ангелите да се поклонат пред Неговиот Вечен и Чист ДУХ (ХРИСТОС) кој на почетокот беше вдахнат во срцето на Адем (с.а.в.с)!

Преку Тој Вечно Чист ДУХ (ХРИСТОС) оживува секој човек и баш Тој Вечно Чист ДУХ (ХРИСТОС) се отелотвори во ИСУС!

Кој не се поклонува на Тој Вечно Чист ДУХ (ХРИСТОС), тој го следи шејтанот чија цел е да Го омаловажува и споредува Тој Вечно Чист ДУХ (ХРИСТОС) со други битија кои без Него не би можеле да живеат.

Многу мие жал што неможеш и не ќе можеш да го сватиш тоа.
Те молам простими но јас неможам да ти помогнам во тоа.

Побратиме , најискрено ти велам, продолжи да се клањаш кон каменот во мека - исто како што се клањам јас и моите браќа и сестри кон Оној БОГ чија ЧИСТА ВОЛЈА се отелотвори во ИСУС ХРИСТОС - па можеби АЛАХ ќе ти се смилува и ќе ти ја отвори Тајната на Спасителот и Неговиот СОВРШЕН ИСЛАМ, која е поголема од секој Ангел, Камен или Пејгамбер!

Иншалах

Pozdrav prijatele Spiros. Te nemase nekoe vreme...

MOLI SE NA ONOJ NA KOGO I ISUS MU SE MOLEL,KAKO KE SE PRIBLIZIS DO NEGO,IMA UPATSTVO !
Да пријателе, ме немаше и пак ќе ме нема, но преку МИЛОСТА БОЖЈА пак ќе дојдам сё додека АЛАХ ме повика во преградтките на Живиот Печат!

Така е роде, само на ТОЈ БОГ чијашто Чиста *ВОЛЈА, *МУДРОСТ, *МИЛОСТ 100% беше во СРЦЕТО на ИСУС и дури Човекот ИСУС го наведнуваше своето Свето чело подолу од ОНОЈ Чист БОГ што беше во Неговото Срце !

Тој ИСУС е ВИСТИНСКАТА КАБА, без Него (БОЖЈАТА МИЛОСТ - ХРИСТОС) се е за џаба!

Те поздравувам во надеж дека на крвожедните луѓе во израел, палестина и секаде во светот ќе им светне вечната Ѕвезда БОЖЈА и така ќе го види секој Исусовиот СОВРШЕН, апсолутно Мирољублив ИСЛАМ!

АМИН

п.с. Иако има многу ангели, многу упатсва, многу свети писма, многу пејгамбери, многу верзии на ИСЛАМОТ , сепак има само еден СОВРШЕНО ЧИСТ ИСЛАМ и тоа Оној ИСЛАМ што го покажа ИСУС (БОЖЈОТО ЖИВО ЕВАНГЕЛИЕ) кој го презедоја Неговите вистински следбеници. СЕЛАМ тебе побратиме!

А бе секој ден лоза... па и со соодветно мезе еден ден ќе ти пукни филмот и ќе рчиш.. дај бе да смениме тро.
Ве молам љубезно да не се мајтапишете, кога се зборува за НАЈВАЖНОТО!

P.S.Muhamed s.a.w.s. e najsakaniot bozji pratenik ,i vo denesno vreme od mnogu nemuslimani go priznavat kako najgolemiot covek na site vreminja eden od tie koj sto sobraa hrabrost da go kazat javno e Majkl Hart vo negovata kniga the hundert.
:nenene:

Секоја чест на секој човек и пејгамбер побратиме но ...најголемиот, најчистиот, најмилостивиот, најмудриот, од БОГА како услов поставениот е Тој којшто 100% веруваше на АЛАХ и немаше потреба нити од билошто материјално во овој лажовен свет, нити од жена, нити од посед, нити мораше својата СОВРШЕНА ВЕРА со меч да ја докажува!

СОВРШЕНИОТ Пратеник на СОВРШЕНИОТ ИСЛАМ верува 100% во Рајот БОЖЈИ и затоа на Неговите Свети Раце нема ничија крв!

Сите коишто неверувале 100% на БОГА и затоа барале утеха во меч, во жени, итн. БОГ да им ги прости несовршените души и да им дари од СОВРШЕНИОТ ХРИСТОВ МИР!

СЕЛАМ!

Член од
15 октомври 2008
Мислења
85
Поени од реакции
6
Кој не се поклонува на Тој Вечно Чист ДУХ (ХРИСТОС), тој го следи шејтанот чија цел е да Го омаловажува и споредува Тој Вечно Чист ДУХ (ХРИСТОС) со други битија кои без Него не би можеле да живеат.

Многу мие жал што неможеш и не ќе можеш да го сватиш тоа.
Те молам простими но јас неможам да ти помогнам во тоа.
Selam pobratime Spiros

Allah mi e svedok deka ne sakam da te navredam,ama ke si kazam sto mi lezi na srce,

Pobratime kako mozez da znaes dali nekoj moze da svati ili pak ne ,kako si dozvoluvas da definiras nesto sto ne ti e dadeno,toa go znae samo seznajniot.
Kako da go okarektiriziram ova sto si go napishal
PROVOKACIJA,LICEMERIJE,ili pak e HIPNOZA koja sto ja spomnav pred nekoj post.

P.S.Pecatna Greshka sigurno ne e nazalost.

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
Најискрено, од срце и од свое искуство ти го велам тоа, роде мој сакан!

Знам како е кога верникот се труди, моли, мачи а најголемиот благослов изостанува. Дури некогаш и одкако ми се случи тоа што со зборови неможам да го опишам, има моменти кога се затвора Таа прекрасна Духовна врска и тогаш сум како загубен во пустиња!

Те молам верувај на мојава исповед кон тебе! Не е никаква провокација и навреда!
Опколен сум со најблиски и најсакани луѓе кои исто така се наоѓаат во таа духовна пустиња и неможат да го сватат најважното. Во душата сум им на сите и над никому не се воздигнувам бидејќи АЛАХ (ЕЛОАХ, БОГ) знае се за мене!
За мојот поранешен живот несакам нити да зборувам, но Фален и Славен да е Живиот БОГ кој ми се смилува и ми ја отвори Вратата на неговата МИЛОСТ!

Верувај дека без Него јас сум (можеби) најголемиот грешник на овој свет и затоа не се сметам за подобар од никого, туку Милоста БОЖЈА (Христос) во моето срце е единсвеното добро што го имам!

Тоа им го посакувам на моите најблиски (кои сеуште неможат тоа Чудо да го сватат) и тоа ти го посакувам и на тебе роде мој сакан!

Те сакам АЛАХ мие сведок и простими ако те повредив.

O

Omer el Faruk

Гостин
Спирос, од сите твои досегашни постови заклучувам дека ти го потврдуваш она што цело време ние муслиманите го заговараме,а тоа е дека Христос имал ПОГОЛЕМ од него, и дека Нему му се молел.Аферим! :) -Уште многу малце ти треба за конечно да разбереш дека Исус не бил ништо друго туку еден од плејадата на Божјите избраници.:smir:

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
Спирос, од сите твои досегашни постови заклучувам дека ти го потврдуваш она што цело време ние муслиманите го заговараме,а тоа е дека Христос имал ПОГОЛЕМ од него, и дека Нему му се молел.Аферим! :) -Уште многу малце ти треба за конечно да разбереш дека Исус не бил ништо друго туку еден од плејадата на Божјите избраници.:smir:
Побратиме Omer el Faruk, Аферим само на Оној АЛАХ што беше и е во Совршено Чистото Срце ИСУСОВО пред кого и кон кого доземја се поклонуваме исто како што вие се поклонувате кон каменот каба!

Да побратиме, кога дури во потполно Чистиот ИСУС отелотворениот Вечен БОЖЈИ ДУХ (Алахов Рух) се поклонуваше доземја на Оној БОГ (АЛАХ, ЕЛОАХ) што Вистински беше во ИСУСОВОТО Совршено Срце, колку повеќе ние грешници треба да се клањаме кон Него!?

БОГУ Фала, Слава и Аферим! :salut:

п.с. Те молам најљубезно никого не споредувај со ИСУС а уште помаку со Оној АЛАХ што беше и е во Неговото СОВРШЕНО СРЦЕ!

O

Omer el Faruk

Гостин
Јас никого не споредувам со Аллах џ.ш. :)

Додека Исус бил Негов Пратеник,а следствено со тоа и човек,обичен смртник.Секое поинакво поимање на Исус е голем грев.

П.С. Ние не се поклонуваме на никаков црн камен,туку само на Бога, Едниот,Единствениот кој не е роден,ниту некого родил,Кому никој и ништо не Муе слично. Не земаме посредници во упатувањето молби до него, немаме ниту икони, ниту светци, ниту духовници.Не воздигнуваме човек на степен на Божество,како што вие тоа го правете. Е,тоа е пријателе совршениот Ислам,или како што ти милуваш да кажеш Христовиот Ислам.:)

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
Без единствениот вистински посредник помеѓу Творецот и творбата - кој што е Вечно ЧистиотБОЖЈИ ДУХ (Алахов Рух) и- кој за спасение на сите се отелотвори во ИСУС, нема нити живот, нити спасение за вечен живот!

Тоа е Вистината БОЖЈА поголема од кабата во мека, поголема од цртаните икони, склуптури, и сё дуго во безкрајниот универзум!

СОВРШЕНАТА Вистина БОЖЈА е во Вечниот ДУХ (ХРИСТОС) пред кого мораат и Ангелите да се поклонат а не во ангели, книги, ... или материјални ствари кон кои луѓето се клањаат!

Во надеж дека ние сите заедно кон Вечниот ИЗВОР ќе се вратиме,
те поздравувам во љубов, мој сакан сунитски побратиме!

Шалом!

O

Omer el Faruk

Гостин
ИншАллах!

Но,не заборавај за жедниот постојат два извори:

-вистинскиот,и
-фатаморгана.

Изборот е наш! :smir:

Член од
15 октомври 2008
Мислења
85
Поени од реакции
6
СОВРШЕНАТА Вистина БОЖЈА е во Вечниот ДУХ (ХРИСТОС) пред кого мораат и Ангелите да се поклонат а не во ангели, книги, ... или материјални ствари кон кои луѓето се клањаат!

Шалом!
Imam dojam deka perfidno mi imputiras deka jas se poklonuvam na kniga ili pak na kamen,sto ne e tocno muslimanite mu se poklonuvaat samo na Allah dz.s. dodeka pocita prema knigata e sosema druga rabota,no koga ke se podzamislam ti toa najverovatno go pravis od nepoznavanjeto na koranot,zemigo koranot i citaj go (koranot odnapred ne te uslovuva da veruvas za da go razberes kolku tolku) i ke vidis deka e od izvorot na celata vistina ,ke ti gi pobie site nejasnotii koj sto nie pokusavame da ti gi opravdame.

Ako prodolziz so istata logika jas pak ke ti postavam ednostavno prashanje ,dali nosis krst (matrijaleni ne mislam na duovniot toj se razbira go imas se gleda)ili pak imas vo kola ili doma ,molam iskren odgovor.

Selam

Член од
11 јануари 2009
Мислења
1
Поени од реакции
0
Pocituvan g-dine, najiskreno smetam deka ima mnogu pametni i vredni luge vo islamot. Osnoven problem e sto mnozinstvoto se navistina retardirani covecki edinki so nesopirliv nagon za destrukcija. Za zal, toa e vistina, veruvajte deka ova e dominantno mislenje na mnozinstvoto luge so druga religija.
Ednostavno e, site voeni konfllikti vo momentov vo svetot se vo islamski drzavi, ili direktno ucetsvuvaat muslimani. Pokraj toa, nepobiten fakt e deka ne postoi dominantno muslimanska drzava so razvien demokratski sistem. Ednostavno islamot e religija za luge so pomala inteligencija.
Zalno e sto se ragame kako pripadnici na odredena religija i poveketo luge ne dostignuvaat duhoven razvoj za da izberat religija po afinitet ili razbiranje. :toe:

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Pocituvan g-dine, najiskreno smetam deka ima mnogu pametni i vredni luge vo islamot. Osnoven problem e sto mnozinstvoto se navistina retardirani covecki edinki so nesopirliv nagon za destrukcija. Za zal, toa e vistina, veruvajte deka ova e dominantno mislenje na mnozinstvoto luge so druga religija.
Ednostavno e, site voeni konfllikti vo momentov vo svetot se vo islamski drzavi, ili direktno ucetsvuvaat muslimani. Pokraj toa, nepobiten fakt e deka ne postoi dominantno muslimanska drzava so razvien demokratski sistem. Ednostavno islamot e religija za luge so pomala inteligencija.
Zalno e sto se ragame kako pripadnici na odredena religija i poveketo luge ne dostignuvaat duhoven razvoj za da izberat religija po afinitet ili razbiranje. :toe:
:nenene:

O

Omer el Faruk

Гостин
Почитуван г-дине,јас пак најискрено сметам дека тоа е само твое субјективно мислење кое е далеку од реалноста.За жал многу често читаме " интелектуалци",кои во своите постови имаат се освен интелектуалност.:toe:

Член од
15 октомври 2008
Мислења
85
Поени од реакции
6
Pocituvan g-odine,

Kapitalen primer za zrtva na propaganda.....i toa vo karati na zalost.

Ako dozvolis iskren sovet, prvo izvakajgo toa sto ke ti serviraat pa posle goltnigo.............

Kajgana Shop

На врв Bottom