L
Lezbiangirl
Гостин
мене заедничка ранота што ја наоѓам околу библијата и куранот е дека тие можат да бидат злоупотребени во нечесни цели на пример некои стихови се нејасни то ест можат да се толкуваат на повеќе начини или луѓето ги читаат тие делови кои им одговара груб пример е афганистан иако жените според куранот имаат права тие им се одземени бидејќи тамошните мажи читаат делови од куранот и тие ѓи користат ко оправдение а друг груб пример за злоупотреба на библијата е мешање на свештеници во политиката и се обидуваат да ја омаловажат науката
Што самото по тоа ми доаѓа само едно прашање ако бог не сака и не создал и ги познава лугето колку можат да бидат праведни и доблесни а исто така колку можат да бидат нечесни и подли и ако можат нешто добро да извитоперат и да го претцтават во лошо или како што им одговара тогаш зошто бог ни ја дал бибилијата или куранот зошто ни дал уште една причина да се убиваме ?
Што самото по тоа ми доаѓа само едно прашање ако бог не сака и не создал и ги познава лугето колку можат да бидат праведни и доблесни а исто така колку можат да бидат нечесни и подли и ако можат нешто добро да извитоперат и да го претцтават во лошо или како што им одговара тогаш зошто бог ни ја дал бибилијата или куранот зошто ни дал уште една причина да се убиваме ?