Библија v.s. Куран

L

Lezbiangirl

Гостин
мене заедничка ранота што ја наоѓам околу библијата и куранот е дека тие можат да бидат злоупотребени во нечесни цели на пример некои стихови се нејасни то ест можат да се толкуваат на повеќе начини или луѓето ги читаат тие делови кои им одговара груб пример е афганистан иако жените според куранот имаат права тие им се одземени бидејќи тамошните мажи читаат делови од куранот и тие ѓи користат ко оправдение а друг груб пример за злоупотреба на библијата е мешање на свештеници во политиката и се обидуваат да ја омаловажат науката

Што самото по тоа ми доаѓа само едно прашање ако бог не сака и не создал и ги познава лугето колку можат да бидат праведни и доблесни а исто така колку можат да бидат нечесни и подли и ако можат нешто добро да извитоперат и да го претцтават во лошо или како што им одговара тогаш зошто бог ни ја дал бибилијата или куранот зошто ни дал уште една причина да се убиваме ?

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Све ми се чини дека немаш поим што мустра се...А аверзијата кон нив е „ствар укуса„.
epa toa toa, zaradi vkusovite ima podelbi, primer znam nekoi deka a im spomnes islam gi potseka na nesto prljavo i odma a priori vikat ne toa ne cini, a nema veze, nekoj mu smeta muezinot od jamijata koa povikuva na namaz, nekomu mu smetaat kambanite, sve e stvar ukusa jebi ga.

tomislayer

Елегантно дебел =)
Член од
18 ноември 2008
Мислења
1.482
Поени од реакции
82
epa toa toa, zaradi vkusovite ima podelbi, primer znam nekoi deka a im spomnes islam gi potseka na nesto prljavo i odma a priori vikat ne toa ne cini, a nema veze, nekoj mu smeta muezinot od jamijata koa povikuva na namaz, nekomu mu smetaat kambanite, sve e stvar ukusa jebi ga.
Ма мамата нивна и камбаните и тие шо пеат неможам да спијам на раат со кој памет уше пред 7 праат галама бе!

O

Omer el Faruk

Гостин
Мене само медовини ми течат од секаде, а не отров, а репликата беше за (мислам) даркер, од чиј пост се покажа дека има семејни проблеми и јас само го упатив (спомна дека мајка му скитала без знање на татко му по цел ден...баш така):toe:и послем ме избришаа. Зошто да сакам малтретирање и команди, па бракот е заедница на 1 маж и 1 жена( а не 1 маж и 4жени или двајца мажи и што не) , на взаемна почит и разбирање...тоа е света заедница пред Бог и никој никого не смее да малтретира ни физички ни психички...А даркер кажа работи кои упатија на психичко злоставување-овојпат од страна на мајката муслиманка...(абе како тоа само од муслимани доаѓа злоставување?):nesvest:
Мало морген. Ова ти се ни повеќе ни помалку само уличарски констатации.И внимавај малце со употребата на термините, форумот не е куплерај на кој си навикнала.:mist:

Член од
1 март 2008
Мислења
503
Поени од реакции
18
Мало морген. Ова ти се ни повеќе ни помалку само уличарски констатации.И внимавај малце со употребата на термините, форумот не е куплерај на кој си навикнала.:mist:
Osven ako ne si darker, nemam pojma sto sakas da kazes. A za kupleraj...1+4=grupa

O

Omer el Faruk

Гостин
Ај батали, ќе разбереш што сакав да кажам. И не сум Даркер.:)

Член од
1 март 2008
Мислења
503
Поени од реакции
18
Ај батали, ќе разбереш што сакав да кажам. И не сум Даркер.:)
Па што се возбудуваш толку?:vozbud: Смири се малку, не можеш ти да бидеш застапник на сите форумски муслимани, а башка не ја знаеш ни репликата ни дупликата....Полека...така ли ве учи исламот, еден за сите сите за еден и џихааааааааааааааааааааааааааааааааад:vozbud:

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Па што се возбудуваш толку?:vozbud: Смири се малку, не можеш ти да бидеш застапник на сите форумски муслимани, а башка не ја знаеш ни репликата ни дупликата....Полека...така ли ве учи исламот, еден за сите сите за еден и џихааааааааааааааааааааааааааааааааад:vozbud:
taka ne uci da, a nego si go dirnal isto ko mene da si me dirnal he he.

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
Јас мислам дека и треба малце да се смириш...постирај поразумно..без провокации..ова треба да е дискусија..не расправија

Член од
1 март 2008
Мислења
503
Поени од реакции
18
OK,ќе се обидам, зашто мене ова ми е најнормално темпо, но секако, ќе го забавам акцелераторот:vozbud: малку за да не мислите дека се расправам:smir:

O

Omer el Faruk

Гостин
OK,ќе се обидам, зашто мене ова ми е најнормално темпо, но секако, ќе го забавам акцелераторот:vozbud: малку за да не мислите дека се расправам:smir:
Ајде вака, имам еден предлог. Што мислиш кога јас и ти би отвориле посебна тема каде ќе ме прашуваш за се што не тие јасно и те интересира за Исламот, а јас ќе се потрудам колку што знам на еден убав и фин начин да ти одговарам на твоите прашања? :) :smir:

Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.680
Поени од реакции
266
Ајде вака, имам еден предлог. Што мислиш кога јас и ти би отвориле посебна тема каде ќе ме прашуваш за се што не тие јасно и те интересира за Исламот, а јас ќе се потрудам колку што знам на еден убав и фин начин да ти одговарам на твоите прашања? :) :smir:
moze i jas....ajjjjj te molam :tapp:

Член од
1 март 2008
Мислења
503
Поени од реакции
18
Шармантен предлог, баш како тој Арапот од сликата, со сините очи:back:. Доаѓа во предвид. Ете што ти е исламски шарм, ме кандиса:pipi:

The_DaRKeR

~Мрчатор~
Член од
26 јули 2008
Мислења
110
Поени од реакции
8
Мене само медовини ми течат од секаде, а не отров, а репликата беше за (мислам) даркер, од чиј пост се покажа дека има семејни проблеми и јас само го упатив (спомна дека мајка му скитала без знање на татко му по цел ден...баш така):toe:и послем ме избришаа. Зошто да сакам малтретирање и команди, па бракот е заедница на 1 маж и 1 жена( а не 1 маж и 4жени или двајца мажи и што не) , на взаемна почит и разбирање...тоа е света заедница пред Бог и никој никого не смее да малтретира ни физички ни психички...А даркер кажа работи кои упатија на психичко злоставување-овојпат од страна на мајката муслиманка...(абе како тоа само од муслимани доаѓа злоставување?):nesvest:
Шо се киксаш , поентата ми беше дека мајка ми не бара дозвола од татко ми за ништо,напротив излегува сама и на скита подразбирам, шопинг,искачања, посети на роднини без воопшто да бара дозвола од некој затоа што во некој претходен пост имаше напишано нешто у стилу муслиманките под клуч ги држат и за се мора да бараат дозвола. А и у секој случај многу си глеала серии од типот на Жаде али по 243232523432ри пат арапска култура и ислам се 2 работи. а ти очигледно имаш нешто против муслиманите, да не се нашол некој шармер па те искористил или те повредил на било кој начин?:pos2::pos2::pos::pos::pos:

Penja

Stajk-City is Wild West
Член од
1 ноември 2008
Мислења
82
Поени од реакции
2
Ма мамата нивна и камбаните и тие шо пеат неможам да спијам на раат со кој памет уше пред 7 праат галама бе!
ti decko poleka so izrazite zs ni dzamiite ne se poarni oni u 4 sabajle vikaat pa nikoj ne se zali ili ti si najpameten tuka od site nekoi se vregaat da ti bide jasno!na primer sega jas da recam "plemeto nivno u 4 sabajle vikaat nemoze covek od niv na raat da si go prai merakot" ti nema da se vregas sto vikam taka za dzamiite i odzite??
PS.Jas tebe ne bi te pustil u niedna vera!! :salut:

Kajgana Shop

На врв Bottom