Библија v.s. Куран

Musab

konekting pipl
Член од
26 јуни 2007
Мислења
244
Поени од реакции
20
Па така веруваат муслиманите и за нив е нормално ако убијат некој од друга религија тогас одма одат во рајот

Поздрав и до тебе и одма грешка , кој неправедно убил човек ,исто како да убил целото човечанство (ово ти е извадок ад Куранот а.ш) значи ако се убива човек од друга религија напротив се оди во пеколот.

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Ама јас прашав нешто .. Џихадот што е ??? Правдено убивање??? Прифаќало после муслиманството туѓи религии .....

Член од
19 јуни 2008
Мислења
40
Поени од реакции
0
Поздрав и до тебе и одма грешка , кој неправедно убил човек ,исто како да убил целото човечанство (ово ти е извадок ад Куранот а.ш) значи ако се убива човек од друга религија напротив се оди во пеколот.
Ако се оди во пеколот тогаш што значи џихадот, или тоа е оправдано?

Musab

konekting pipl
Член од
26 јуни 2007
Мислења
244
Поени од реакции
20
Ама јас прашав нешто .. Џихадот што е ??? Правдено убивање??? Прифаќало после муслиманството туѓи религии .....
Џихадот ,тука треба долга дискусија и друга тема ама еве на кратко што е џихад:

-Џихад е да ја браниш својата татковина
-Да ја браниш својата кука и семејство-
-да се бориш сам против себе (нефс) итн.

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Џихад (Света Војна)
Мухамед им дал на муслиманите оружје и им рекол да идат во војна со цел да го прошируваат муслиманството , во таа војна оној кој ќе умре ќе отиде директно во рајот каде му следат 77 Девици ...

Тоа е бранење на татковина ???
Тоа е бранење на своја куќа и семејство ?
Или пак борба против сам себе???

Musab

konekting pipl
Член од
26 јуни 2007
Мислења
244
Поени од реакции
20
Џихад (Света Војна)
Мухамед им дал на муслиманите оружје и им рекол да идат во војна со цел да го прошируваат муслиманството , во таа војна оној кој ќе умре ќе отиде директно во рајот каде му следат 77 Девици ...

Тоа е бранење на татковина ???
Тоа е бранење на своја куќа и семејство ?
Или пак борба против сам себе???
Види другар, јас немам намера овде да се препукаваме ,ти мислиш дека нешто знаш ама верувај ми не е така како ти сервисирале. Во првите реченици има за дебата три работи (Мухаммед с.а.в дал оружје и одите во војна -што значи ги вагаш речениците од контекс и испага ти како што велиш а не ја знаеш очигледно историјата и што како се десило. Девици нема да има само за тие што ке умрат во војна него и за сите муслимани .Ни еден муслиман ,или тие што стануваат муслимани не станале муслимани за девиците па чак ни за рајот , нај битно е за еден муслиман е да го добие Аллаховиот наклоност. тоа ти е една споредна работа која Аллах дз.ш ке ги награди верниците

Мухаммед с.а.в ‘‘Најдраг џихад за Аллах д.ш е :Да се кажува вистината пред неправедниот владар’’

Член од
13 октомври 2005
Мислења
525
Поени од реакции
47
Pozdrav

85-14
". I on prasta, i pun je ljubavi,"

9-72

Allah obecava vjernicima i vjernicama dzennetske basc e kroz koje ce rijeke teci, u kojima ce vjeco boraviti, i divne dvorove u vrtovima edenskim. A i malo naklonosti(ljubav) Allahove vece je od svega toga; to ce, doista, uspjeh veliki biti!
Благодарам. А кажи ми, те молам какво дело направил Алах за да потврди, т.е. да аргументира дека навистина Е Љубов?

Musab

konekting pipl
Член од
26 јуни 2007
Мислења
244
Поени од реакции
20
Благодарам. А кажи ми, те молам какво дело направил Алах за да потврди, т.е. да аргументира дека навистина Е Љубов?
Можеме ова уште да го отвориме но ке ти дадам потврда и аргумент од Куран а.ш каде Ибрахим а.с (Абрахам) рекол:

5. "A da li ste razmisljali" – upita on – "da su oni kojima se klanjate 76. vi i kojima su se klanjali davani preci vasi,
77. doista, neprijatelji moji? Ali, to nije Gospodar svjetova,
78. koji me je stvorio i na pravi put uputio,
79. i koji me hrani i poji,
80. i koji me, kad se razbolim, lijeci,
81. i koji ce mi `ivot oduzeti, i koji ce me poslije ozivjeti,
82. i koji ce mi, nadam se, pogreske moje na Sudnjem danu oprostiti!
83. Gospodaru moj, podari mi znanje i uvrsti me me|u one koji su dobri

верувам дека ке бидеш задоволен

-

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.092
Поени од реакции
45.987
Браќа само едно мозам да ви казам, а тоа е дека Куранот е извадок од Библијата, поточно од Стариот Завет, па затоа нема сто да се прави понатака муабет...

А Библијата од каде е извадок ?

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
Прашање за Муслиманите: Дали Куранот некаде кажува и аргументира дека Алах е Љубов? Дали може да биде поткрепено со цитати, ве молам? Благодарам!
Kako shto jas mozam da vidam sega, po islamskive centri... Onoj sherijatskiot ustav, poredok, zakon itn... Imeno kako optimalen, im dava maksimalna sloboda na "vernicite", i vo slucaj da nekoj od niv ukrade neshto, mu se sece rakata.... A tamu pa kade shto citam, vikaat neshto sankcii za homoseksualcite...
Ako na aramijata mu se sece raka, na pederot shto mu se sece?:)

Interesno, vo ime na Ljubovta... Secenje... do kraj...

Член од
19 јуни 2008
Мислења
40
Поени од реакции
0
А Библијата од каде е извадок ?
Библијата не е извадок туку е пишан збор Бозји. Во почетокот имало свето предание, но подоцна Бог преку свои избраници му го пренел на народот напишано светото предание.

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Temava e :tapp:

Prashanje do muslimanite:
Koga se raga covekot, kako se raga bez grev(nesovrshenost) ili so grev?

Тикви4ка

Нарцис со сина крв
Член од
1 март 2007
Мислења
3.134
Поени од реакции
273
браво браво... 77 девици...
и за жените тоа ги чека горе 77 мина или само мажите?

Kajgana Shop

На врв Bottom