Абе слушај, се фино додека наоѓаш и фураш финтици од речник, се додека не станеш како Unholy, you dig me?
Онака, како прво, на темава да се збори во живо и да се седнати ВикГГ, Атом, Шмеќерот, Никола, Ада, Леандра и слични...тебе срам ќе ти биде да кажеш нешто, не па да седнеш и да дискутираш. А форумов ти овозможува да дискутираш, ти ја отфрлаш таа шанса, доаѓаш овде и пишуваш "Очајни сте."
Mission complete, се направи паметна на далеку поискусни луѓе од тебе.
И ај што се направи паметна, бар другиве кога се прават паметни и дискутираат нешто, они придонесуваат на темата или на дискусијава.
А ти со твоето "Очајни сте.", очигледно дека сакаш само да испаднеш кул, као некој скрола надоле и глеа, па си вика "Вааау ова Јуник на сите им го спопика лелелелел закон е, зеweнко". Ако имаше поента, ќе ја кажеше директ во постот "Очајни сте", односно место точка, ќе имаше запирка и ќе пишеше зашто мислиш дека некој е очаен, кој е тој и со кој пост. Ќе цитираше, а не да се криеш позади клише "wanna be cool" постови.
И не ми го избегавај муабетот, како мислиш ти со 16 години да учиш некој дека е очаен, дека женските давале и слично?
Ако другите даваат мислења базирани на свои ИСКУСТВА, ти даваш мислење базирано на други мислења, у најбоље случај (т.е. во случај ако си мислела нешто пред да постираш, а не верувам дека си).
П.с. фино што си се распрашувала за мене, али неам 19 годинки.
П.п.с. Шовинизам?! Еве уште еден generic одговор на темава. Како може да сум шовиниста, кога генерализирам на тема која е отворена за генерализирање?
Зашто жените даваат, а машките земаат? Од девојка е отворена темава. Значи ако сум онтопик - генерализирам и сум шовиниста.
А ако бев офтопик, ќе ми сереше дека ја утињам поентата.
Така да тие глупи финти на меч со две острици прај ги на некој друг, кој се пали на твојот речник и не гледа дека џабе се кул зборови, кога се без поента.