Со кого ќе коалицира Груевски?

• Креатор на темата Креатор на темата Станоја
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Имер Селмани добар кадар!? Па тој го закопа здравството бе!

Ништо не ми пречеше мене лично...
Дури и малку се изненадив...немаше пукање.:)
У ствари...ми пречеше и ми пречи и ќе ми пречи непочитувањето на државните симболи.
Треба да важат за сите!

Drzavni simboli.
Da ke go krenam Znameto Makedonsko samo togash koga nie ke imame zname sega za sega iamem nametnato zname od strana na nashiot juzhen sosed i toa za mene e neprifatlivo.
Veruvam deka ke imame reizbor na nashite drzavni simboli vrz toa shto simbolite ke ni gi karakterizirat vrednostite na nasheto multikulturno opshtestvo togash da imash pravo da se lutish a sega za sega ic nemash pravo

Имер Селмани добар кадар!? Па тој го закопа здравството бе!

Ke ima prerodba

selmani e stvarno dobar eden spored mene od najdobrite ministri vo resorot zdrastvo poglednete gi negovite prethodnici samo so kakvi debeli salda zaminaa po funkcijata sto ne e slucaj so imer

Drzavni simboli.
Da ke go krenam Znameto Makedonsko samo togash koga nie ke imame zname sega za sega iamem nametnato zname od strana na nashiot juzhen sosed*1 i toa za mene e neprifatlivo.
Veruvam deka ke imame reizbor na nashite drzavni simboli vrz toa shto simbolite ke ni gi karakterizirat vrednostite na nasheto multikulturno opshtestvo*2 togash da imash pravo da se lutish a sega za sega ic nemash pravo

Болд 1: Сакаш да кажеш дека ако останеше 16 кракото знаме на РМ ти ќе го вееше? Ама сега дека е ова 8 крако ти смета и немаш намера да го ставаш на митинзи? Абе ајде смешен си!

Болд 2: Кои се твоите очекувања за нови симболи? Да го вметнеме двоглавиот орел на среднината на сонцето? Абе ајде више незнаете што зборите! ... И да, мора ЕДНОСТАВНО МОРА на митинзите на албанските партии да биде интонирана Македонската химна и да биде истакнато Македонското знаме! Па во која држава вие го држите тој митинг?!

Јас нејќам да права коалиција со никој. Ама веројатно ќе прави со ДПА.
Без навреда за албанците ама не сакам некој кој не ја знае химната и кој прво решение бара во пушката да биде во Владата...:smir:

Dimce aj sporedi malku kolku koruptivni skandali ima Vmro pred nekolku godini a kako e sega za sega javnoto mnenie za rabotata na istata partija koja pred 6 godini beshe najomrazena.

Himnata e nasha nacionalna i mislam deka ne treba da go zemash kako provokacija zoshto jas ne go zedov toa e edno a drugo bi sakal da znaesh deka jas kako individua nemam nishto protiv so toa shto go peev i nemav loshi misli kon makedonskiot etnikum toa beshe edna proslava i momentum kade mu se oddade pocit na zaginatiot vo Aracinovo a plus himnata e neshto kako i znameto shto go razlikuva etnikumot
Батка,те гледам паметен си,интелегентен,образован,културен, па сакам да ти поставам едно прашање ако не е проблем...сакам да те прашам,дали доколку има референдум,за името,мислиш дека албанскиот блок треба да биде опфатен како гласачко тело,т.е да има право на глас???Овде немам ништо злонамерно,само ме интересира твоето мислење....

Мислам дека ќе коалицира со двете. Со ДУИ да ги смири тензиите и да добие подршка кај албанците. Со ДПА бидејќи не верувам дека Тачи ќе се согласи да биде резервна гума на владата. И така ќе им треба двотретински мнозинство па кога над 90 пратеници ќе гласаат за промена на името и симболите на државава нема да има потреба за референдум кој би се организирал единствено за да ги потврди измените. Претпоставувам се сеќавате на референдумот од 1991,албанците,сите до еден,дури и тие кои живееа во странство дојдоа да гласаат на тој референдум за независност на Р. Македонија. Без албанците тој референдум немаше да успее, всушност не верувам дека би успеала во било што оваа држава без албанците. Да не бидам погрешно сфатен дека го омаловажувам македонското неалбанско население, само сакам да укажам на тоа дека албанската заедница допринесува многу во државава па затоа не се пожелни нарушувања на меѓуетничките односи, непочитување на изборот на албанската заедница, правото на албанската заедница за мирни избори без насилство од активисти на која било партија и државни органи итн.

Мислам дека ќе коалицира со двете. Со ДУИ да ги смири тензиите и да добие подршка кај албанците. Со ДПА бидејќи не верувам дека Тачи ќе се согласи да биде резервна гума на владата. И така ќе им треба двотретински мнозинство па кога над 90 пратеници ќе гласаат за промена на името и симболите на државава нема да има потреба за референдум кој би се организирал единствено за да ги потврди измените. Претпоставувам се сеќавате на референдумот од 1991,албанците,сите до еден,дури и тие кои живееа во странство дојдоа да гласаат на тој референдум за независност на Р. Македонија. Без албанците тој референдум немаше да успее, всушност не верувам дека би успеала во било што оваа држава без албанците. Да не бидам погрешно сфатен дека го омаловажувам македонското неалбанско население, само сакам да укажам на тоа дека албанската заедница допринесува многу во државава па затоа не се пожелни нарушувања на меѓуетничките односи, непочитување на изборот на албанската заедница, правото на албанската заедница за мирни избори без насилство од активисти на која било партија и државни органи итн.

:drk:

Пак си шмркал изгледа.

А за коалицирањето, можеме само да нагаѓаме.

Крв ќе падне, тоа би требало на сите да им е јасно. За тие што си планираат некои лоши сценарија.

Без разлика дали бил Грујо,Мујо,Али,Мали,Шеќер ти реков ми рече.

А мислам дека Албанците не се до толку глупи да гинат за Грчки интереси.

Крв ќе падне, тоа би требало на сите да им е јасно. За тие што си планираат некои лоши сценарија.
А мислам дека Албанците не се до толку глупи да гинат за Грчки интереси.

Ниту еден албански политичар,ниту пак албанец,граѓанин на државава не се изјаснил за промена на името Македонија на државава но сепак ако владата бара од граѓаните да се изјаснат во референдум за промена на името на државата што всушност ќе значи покана за членство во НАТО, во скоро време и во ЕУ, сигурно дека албанците ќе излезат масовно на тој референдум.

Затоа повеќето експерти се против референдум бидејќи тој референдум ќе отвори меѓуетнички тензии, овие,оние гласале а ние не сакавме.

Затоа претпоставувам дека двете албански партии ќе бидат дел од власта а опозиционата СДСМ ќе и помогне на владата да дојде до реален компрпомис за името за да може земјата да се интегрира во меѓународните институции.

nema sansi sdsm da im pomaga toa bi bilo politicko harikiru za sdsm

Ако Грујо сака да си направи политичко самоубиство тогаш нека коалицира со Абе че го пукам алијас Аљи Ахмети...толку ќе му биди од политичката кариера ако коалицира со тие гнаси...не дека Тачи е поарен ама од двете зла подоброто е

Drzavni simboli.
Da ke go krenam Znameto Makedonsko samo togash koga nie ke imame zname sega za sega iamem nametnato zname od strana na nashiot juzhen sosed i toa za mene e neprifatlivo.
Veruvam deka ke imame reizbor na nashite drzavni simboli vrz toa shto simbolite ke ni gi karakterizirat vrednostite na nasheto multikulturno opshtestvo togash da imash pravo da se lutish a sega za sega ic nemash pravo

Ke ima prerodba
Дали ова значи и дека официјално албанците се подготвуваат за федерализација?
На Македонија и беа наметнати тие мулти(уни-албански) култури, сите знаеме како и со кого на власт се дојде до тие фамозни 25% проценти што сега веќе ги нема но по потреба долетуваат од сите страни на светот.
Со калашников и жртви се влезе во парламент, се доби двојазичност и на крај се заврши со Охридскиот договор кој што вработи еден тон неписмени Албанци(наместо да ги образува).

Сега некој да ми збори за знаме и химна која што ќе ги вклучи и другите етнички заедници е апсурд само по себе, глава не дигнавме од атињаните и сега со албанците ли мака да мачиме. Секој што живее тука е Македонец, ако не сака да вее Македонско знаме на митинг и да пее Македонска химна нека си иде во Албанија-никој не го држи.
Ќе дојде време кога ќе мора и тие закони да се почитуваат, затоа мислам дека е време Албанците да се откажат од сонот за голема Албанија.

Под ова Македонско сонце сите сме исти.

Drzavni simboli.

Тоа би можело да е исто како и наметнатата бројка од 20 % албанци,
кои во исто време се и државјани и во Србија Црна Гора Косово Албанија и уште каде не.

Тоа е државен симбол, не е ова игротека па на ми се свига не го сакам.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom