Протести за независна Македонија, САД, 1922 г.

• Креатор на темата Креатор на темата Solid
  • Време на започнување Време на започнување
Добра песен , но написана от пловдивчанина о.з. Александ'р Морфов и като слушам изпјата на Б'лгарски език.Зашто ли?

Бугарскиот јазик е туркски, тоа многупати сме ви го покажале. Вие зборувате на архаичен источно-македонски дијалект, кој Русите го издигнале на ниво на литературен јазик кога ви ја оформиле државата и измислиле нацијата, и го крстиле “словенобугарски“ (апсурд).

А сега бришка...доста труеше.

Добра песен , но написана от пловдивчанина о.з. Александ'р Морфов и като слушам изпјата на Б'лгарски език.Зашто ли?

Песната не е напишана од Александар Морфов, веќе утврдено е тоа.

А јазикот е МАКЕДОНСКИ Гевгелиско-Солунско наречје!

Go zemale gevgelisko - solunskoto narecje za da se pravdaat oti toa najveke lici na bugarskoto. pesnata e na VMRO i ne e na ASNOM i sto znam jas tamo za taa pesna na goli otok okapale stotici, uste malce ke recat deka oni ja peele.A Makedonskiot jazik go kodificiral blaze konevski samo prasanje e zasto go zemal centralnoto narecje( velesko ) koga veles ne e centarot na onaa makedonija sto tvrdime deka e nasa ( do solun) , centarot bibil negde bitola...................ima mnogu raboti nerazjasneti i nikogas nema da gi razbereme vo pravo svetlo zasto svevsno se prikrivaat nekoj raboti............

Ова нека се стави на порталот да го видат што повеќе луѓе!

Море овие татариве не можат да се смират!

Не може да сватат дека се обични турко-монголи дојдени некаде од Азија.

Иначе клипот со Македонците од 1922 е закон!

Убаво сме биле организирани тогаш но треба и денес така да се организираме.

Народе, народе, чујте и почујте...

Активистите на У.М.С веќе почнаа да ви го перат мозокот.
Добија наредба да `штанцаат` текстови во кои што ќе величаат изроди и предавници како Александров и Михајлов.
Не,не е заебанција...
Музеј треба да отвараат.
Музеј чиј што директор треба да стане Зоран Тодоров(ски).

И химната на ВМРО-БНД викаат наша била (едноставно нели-сосема случајно). :facepalm:

Каракачанов е наш - ние сме Каракачанови.

P.S.
А у исто време, стариот и проверен двоец Димовска-Георгиевски кој што веќе неколку год. е у мајка Бугарија. По бугарските телевизии излегува со страшни сценарија за Македонија.

Добро момци, јас да ве прашам: Кој е овде луд и зошто мислите дека некој ќе наседне на вашите идиотски теории?!?

Не е на Гевгелиско-Солунски, по на исток, Струмско-Серски мислам повеќе одговара.

Некои зборови се Гевгелиско-Солунски но некои не. Изговорот е Бугарофициран, но можеби во суштина е од тој регион.

Не е на Гевгелиско-Солунски по наисток, трумско-Серски мислам по одговара.

Разговарав со лингвист, кого јас го сметам за експерт за македонски дијалекти, наречјето е сигурно гевгелиско-солунско!

???

Имаш разумни граници?
Имам.

И нема да дозволам никој и никогаш да помине преку нив.

Александьров и Михајлов се бугари.
И ВЕЛЕпредавници.
Точка-запирка.
Крај на програмата.

И никој и никогаш нема и не смее да го убедува македонскиот народ во нешто спротивно.
Се прави музеј? Нема проблем.
Со се тие што го прават ќе го запалам.
И пак...и пак...и пак.
Се додека треба.

aleksandrof i mihailov se borci za nezavisna makedonija, a oti tie tvojte srbite ja vodele jugoslavija, normalno e da ne sakaaat nekoja zemja da se otcepi,i normalno borcite za nezavisnost gi proglasile za drzavni neprijateli, i taka 50 godini pominale, 50 godini samo za toa se zborelo,i golem del od narodot, da ne recam 2/3 gi smetaat za predavnici.Ali ke si dojde se na svoe mesto.

aleksandrof i mihailov se borci za nezavisna makedonija, a oti tie tvojte srbite ja vodele jugoslavija, normalno e da ne sakaaat nekoja zemja da se otcepi,i normalno borcite za nezavisnost gi proglasile za drzavni neprijateli, i taka 50 godini pominale, 50 godini samo za toa se zborelo,i golem del od narodot, da ne recam 2/3 gi smetaat za predavnici.Ali ke si dojde se na svoe mesto.

Незнам каде и на кое место ќе дојде Али (Ахмети)... ама знам дека местото на Михајлов и Александьров им е во бугарската историја и нивните обиди да ја заземат и поробат Македонија,која што--едноставно нели--е најромантичниот дел од нивната историја.

И затоа...за такви ѕверови нема место и за еден ред,не една страна во македонските читанки.

Истото важи и за М.П.О. (македонска патриотическа организација). :facepalm:
Поштетно дејствување од тоа нивното - нема.
Се сеќавате на оној нивниот кловн што долета од Канада кога се формираше Радко во Македонија?
Што се дереше пред камера: ште излезнете от сьрбската механа... и ште се признаете за бьлгари...:facepalm:

пеперутката, пеперутката (александров, па изгреј зоро на свободата е на македонски или на бугарски), па држ те го крадецот, викна арамијата, па ова, па она...

А суштинското?

МАСА на луѓе кои бараат НЕЗАВИСНОСТ за Македонија, во 1922!
Кога дел и припаѓа на Бугарија!

Значи, со „независима Македонија“, и Бугарите би изгубиле дел од територијата, исто како и Србите и Грците!

НИКАДЕ нема „Македонија на Блгарија“ на натписите...

На кому му смета „Индипенденс фор Македонија“ во 1922, шо се однесва до мене, можи да одеби во троскок, четирискок и подскок.

Незнам каде и на кое место ќе дојде Али (Ахмети)...
ама знам дека местото на Михајлов и Александьров им е во бугарската историја и нивните обиди да ја заземат и поробат Македонија,која што...-едноставно нели-е најромантичниот дел од нивната историја.

И затоа...за такви ѕверови нема место и за еден ред,не една страна во македонските читанки.
Истото важи и за М.П.О.
(македонска патриотическа организација)
:kesa:
Поштетно дејствување од тоа нивното...нема.
Се сеќавате на оној нивниот кловн што долета од Канада кога се формираше Радко во Македонија?
Што се дереше пред камера:
ште излезнете от сьрбската механа...
и ште се признаете за бьлгари...
:kesa:

abe za tebe znam deka se dzverovi, i za tie tvoite so glumat sega patrioti, a molea kolea da ne se delime od jugoslavija, e sega Aleksandrov i Mihailov sakale nezavisnost pa vo 45 gi napraili izdajnici.Sreka vo 91 referendumot uspea so neznam kolku posto inace nedaj boze da bese 60 % za samostojnost na ref. ke im praea na AAleksandrov i mihailov drustvo uste eden miljon Makedonci, ups izdajnici.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom